Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Bardzo fajna restauracja”
Restauracja Sukiennice — recenzja

Restauracja Sukiennice
Nr 308 wśród 2 030 Restauracje (Kraków)
Zakres cen: 9 USD - 53 USD
Kuchnie: Polska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Rezerwacje
Opis: Restauracja Sukiennice mieści się w samym sercu Krakowa. Rozpościera się z niej widok na Rynek i zabytkową Wieżę Ratuszową. W jej karcie znaleźć można klasyczne polskie dania oraz potrawy wywodzące się z krakowskiej i galicyjskiej tradycji, jak choćby bigos czy podhalańskie sery. Restauracja słynie także z doskonałego domowego chleba, żurku na zakwasie oraz legendarnych rozmiarów cielęcych, wieprzowych i drobiowych sznycli. W kuchni Restauracji Sukiennice wykorzystywane są najwyższej jakości świeże i regionalne składniki, takie jak pstrąg z Doliny Kluczwody (otulina Ojcowskiego Parku Narodowego), czy polskie jabłka z Gruszowa. W Sukiennicach podawane są też zdrowe i sycące śniadania oraz lokalne bajgle. Inspirowane galicyjską tradycją bajgle na miejscu i na wynos to nie tylko turystyczna atrakcja, ale też wkład restauracji w lokalną krakowską tradycję.
Zrecenzowano 28 maja 2019

Do tego miejsca chodzę zawsze na tatara, który jest pyszny i w porównaniu do innych miejsc nie drogi. Na wstępie podana jest kapusta kiszona i ogórki, jako czekadełko- bardzo dobre. Zamówiliśmy jeszcze szpadę, która jest ciekawie podana, ma dobre, świeże dodatki, ale sama w sobie jest wysuszona. Jedyny minus to to, że lubią w weekend podać jedzenie letnio zimne. Do rachunku podają nalewkę własnej roboty. Obsługa to w większości obrotne, miłe dziewczyny.

Termin wizyty: maj 2019
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, MonikaN555
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: MarketingTeamKRK, Kierownik ds. PR, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 29 maja 2019

Dziękujemy! Cieszymy się, że smakują Ci nasze dania i podoba Ci się nasza obsługa - zadowolenie naszych gości jest dla nas najważniejsze! :) Mamy nadzieję, że przy następnej wizycie będziesz zadowolona w 100%. Jeżeli masz uwagi odnośnie naszych dań, zgłoś to obsłudze - dzięki temu możemy stawać się jeszcze lepszymi gospodarzami :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (708)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

4 z 8 wśród 708 recenzji

Zrecenzowano 17 maja 2019

Trzy na cztery osoby z którymi byłem na kolacji otrzymały letnie/zimne jedzenie (ryby, żeberka).
Obsługa zabiegana, z zerową interakcją do klientów :(
Nie polecam, szczególnie na kolacje biznesowe - chyba, że chcecie zniechęcić swoich gości :(

Termin wizyty: maj 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Robert11407
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: MarketingTeamKRK, Kierownik ds. PR, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 20 maja 2019

Bardzo nam przykro, że jest Pan niezadowolony z naszej obsługi i dań. Prosimy o kontakt: info@sukiennice-restauracja.pl - Państwa opinia jest dla nas najważniejsza. W tym momencie możemy jedynie przeprosić i mieć nadzieję, że da Pan jeszcze szansę naszej restauracji.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 11 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Restauracja schodzi poziomem coraz niżej niestety. Trzeba czekać długo na jedzenie, a to dlatego że jest za mało kelnerów. Podobno kelnerzy pracują tu po 16 godzin dziennie bez żadnego posiłku. Nic dziwnego, że odchodzą z pracy.
Nigdy już nie odwiedzę tego lokalu. Są smaczniejsze miejsca, gdzie szanuje się pracowników.

Termin wizyty: maj 2019
13  Dziękujemy, Jolanta Z
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: MarketingTeamKRK, Kierownik ds. PR, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 13 maja 2019

Dziękujemy za opinię, niestety nie jest ona prawdą. Pragniemy zaznaczyć, że każdy z pracowników ma zapewniony posiłek pracowniczy i zagwarantowane przerwy podczas każdej zmiany. Dodatkowo każdej zatrudnionej osobie przysługują dodatkowe pakiety wypoczynkowe i wyjazdowe. Pracownicy są dla nas najważniejsi, a ich warunki pracy są dla nas wyjątkowo istotne.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 13 kwietnia 2019 z urządzeń przenośnych

Na restauracje trafiliśmy z polecenia znajomych. Negatywne opinie na jeden ze stron nie zachęcały, jednak postanowiliśmy zjeść obiad w Sukiennicach w nie zawiedliśmy się. Od razu po wejściu do środka czuć PRLowski klimat, w tle słychać dobrą muzykę, wszędzie wiszą różne plakaty, blaszki, stoją pamiątki, garnuszki, słoiki z przetworami. W godzinach obiadowych sporo ludzi, trochę ciasno. Przez co dostaliśmy malutki stolik. Jednak kelnerzy dbali o miejsce na stoliku, zabierali puste talerze na bieżąco. Na początek dostaliśmy kwaśnicę, do tego kapusta kiszona, ogórek i koszyczek pieczywa z tradycyjnym obwarzankiem. W tej restauracji każdy znajdzie coś dla siebie. W karcie obok tradycyjnego bigosu znajdziecie krewetki, różnego rodzaju mięsa i ryby. Pyszna grillowana pierś z kurczaka z górskim serem kosztowała nie więcej niż 30 zł, pstrąg z pieca był równie dobry, cena równie przystępna, jednak trochę brakowało mi chrupiącej skórki. Jeśli ktoś lubi dania słone, mocno przyprawione to musi przygotować się na doprawianie potraw, gdyż wszystko miało łagodny smak. Dobre Piwo w wielkich, litrowych kuflach to ogromna zaleta tego miejsca. Na koniec fajny poczęstunek w formie kieliszka wiśniówki. Nie wiem skąd wzięły się negatywne opinie na temat obsługi. Wszyscy mili, uprzejmi i zainteresowani klientami. Na pewno będę polecać to miejsce i do niego wracać!

Termin wizyty: kwiecień 2019
Dziękujemy, karolinak97
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 25 marca 2019

W takim miejscu jak restauracja Sukiennice, w centrum Krakowa oczekuję się pewnego poziomu. Sala jest ładna przytulna, i tyle z pozytywów. Obsługa kelnerska lata w amoku, przypomina ludzi z popularnych restauracji fast food, nie potrafi nic powiedzieć o daniach z karty. Menu nie jest ukierunkowane w żadnym kierunku. Dania są totalnie bez wyrazu, nijakie, kompletnie nie pasujące do tego miejsca. Odradzam, szkoda pieniędzy, bo do około jest mnóstwo fajnych miejsc.

Termin wizyty: marzec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Michał P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: MarketingTeamKRK, Sukiennice Team, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 16 kwietnia 2019

Panie Michale, dziękujemy za opinię i jednocześnie przepraszamy za wszelkie niedogodności. W naszej pracy kierujemy się zasadą 100% satysfakcji naszych gości, dlatego zależy nam na wyjaśnianiu wszelkich problematycznych sytuacji. Prosimy o kontakt z naszym managerem: info@sukiennice-restauracja.pl

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Restauracja Sukiennice — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Kraków, Małopolskie
 
Kraków, Małopolskie
 
Kraków, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Restauracja Sukiennice? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem