Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Smacznie i z klimatem - miejsce dla każdego! 😊”
Restauracja Sukiennice — recenzja

Restauracja Sukiennice
Nr 306 wśród 2 026 Restauracje (Kraków)
Zakres cen: 9 USD - 53 USD
Kuchnie: Polska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Rezerwacje
Opis: Restauracja Sukiennice mieści się w samym sercu Krakowa. Rozpościera się z niej widok na Rynek i zabytkową Wieżę Ratuszową. W jej karcie znaleźć można klasyczne polskie dania oraz potrawy wywodzące się z krakowskiej i galicyjskiej tradycji, jak choćby bigos czy podhalańskie sery. Restauracja słynie także z doskonałego domowego chleba, żurku na zakwasie oraz legendarnych rozmiarów cielęcych, wieprzowych i drobiowych sznycli. W kuchni Restauracji Sukiennice wykorzystywane są najwyższej jakości świeże i regionalne składniki, takie jak pstrąg z Doliny Kluczwody (otulina Ojcowskiego Parku Narodowego), czy polskie jabłka z Gruszowa. W Sukiennicach podawane są też zdrowe i sycące śniadania oraz lokalne bajgle. Inspirowane galicyjską tradycją bajgle na miejscu i na wynos to nie tylko turystyczna atrakcja, ale też wkład restauracji w lokalną krakowską tradycję.
Zrecenzowano 13 kwietnia 2019 z urządzeń przenośnych

Na restauracje trafiliśmy z polecenia znajomych. Negatywne opinie na jeden ze stron nie zachęcały, jednak postanowiliśmy zjeść obiad w Sukiennicach w nie zawiedliśmy się. Od razu po wejściu do środka czuć PRLowski klimat, w tle słychać dobrą muzykę, wszędzie wiszą różne plakaty, blaszki, stoją pamiątki, garnuszki, słoiki z przetworami. W godzinach obiadowych sporo ludzi, trochę ciasno. Przez co dostaliśmy malutki stolik. Jednak kelnerzy dbali o miejsce na stoliku, zabierali puste talerze na bieżąco. Na początek dostaliśmy kwaśnicę, do tego kapusta kiszona, ogórek i koszyczek pieczywa z tradycyjnym obwarzankiem. W tej restauracji każdy znajdzie coś dla siebie. W karcie obok tradycyjnego bigosu znajdziecie krewetki, różnego rodzaju mięsa i ryby. Pyszna grillowana pierś z kurczaka z górskim serem kosztowała nie więcej niż 30 zł, pstrąg z pieca był równie dobry, cena równie przystępna, jednak trochę brakowało mi chrupiącej skórki. Jeśli ktoś lubi dania słone, mocno przyprawione to musi przygotować się na doprawianie potraw, gdyż wszystko miało łagodny smak. Dobre Piwo w wielkich, litrowych kuflach to ogromna zaleta tego miejsca. Na koniec fajny poczęstunek w formie kieliszka wiśniówki. Nie wiem skąd wzięły się negatywne opinie na temat obsługi. Wszyscy mili, uprzejmi i zainteresowani klientami. Na pewno będę polecać to miejsce i do niego wracać!

Termin wizyty: kwiecień 2019
Dziękujemy, karolinak97
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (709)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

7 z 11 wśród 708 recenzji

Zrecenzowano 25 marca 2019

W takim miejscu jak restauracja Sukiennice, w centrum Krakowa oczekuję się pewnego poziomu. Sala jest ładna przytulna, i tyle z pozytywów. Obsługa kelnerska lata w amoku, przypomina ludzi z popularnych restauracji fast food, nie potrafi nic powiedzieć o daniach z karty. Menu nie jest ukierunkowane w żadnym kierunku. Dania są totalnie bez wyrazu, nijakie, kompletnie nie pasujące do tego miejsca. Odradzam, szkoda pieniędzy, bo do około jest mnóstwo fajnych miejsc.

Termin wizyty: marzec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Michał P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: MarketingTeamKRK, Sukiennice Team, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 16 kwietnia 2019

Panie Michale, dziękujemy za opinię i jednocześnie przepraszamy za wszelkie niedogodności. W naszej pracy kierujemy się zasadą 100% satysfakcji naszych gości, dlatego zależy nam na wyjaśnianiu wszelkich problematycznych sytuacji. Prosimy o kontakt z naszym managerem: info@sukiennice-restauracja.pl

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 13 marca 2019

Kultowa restauracja, która cieszy się bardzo dużą popularnością wśród turystów.
Typowo polskie jedzenie, jak golonka, bigos, pierogi czy tatar, więc turystom na pewno bardzo się podoba.
Smacznie, w przystępnej cenie i w bardzo miłej atmosferze.
Kelnerzy uwijają się jak mróweczki, a na szczególną uwagę zasługuje przemiły kelner Karol.
Polecam kaczkę, golonkę, sur sznycla.

Termin wizyty: luty 2019
Dziękujemy, teambarto
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: FIKAdlagastronomii, Kierownik ds. PR, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 27 marca 2019

Dziękujemy :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 29 stycznia 2019 z urządzeń przenośnych

Duże porcje w przystępnych cenach. Biorąc danie główne, ciężko myśleć jeszcze o przystawkach czy deserach. Jedyne co trzeba w siebie "wmusić", to kufel piwa do popicia lub coś mocniejszego na trawienie :)
Oprócz tego, że najesz się otrzymaną dużą porcją, to zrobisz to ze smakiem. Godny polecenia jest firmowy sznycel i placek węgierski z gulaszem oraz ser smażony z szynką w panierce.

Termin wizyty: styczeń 2019
Dziękujemy, bkedzierski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: FIKAdlagastronomii, Kierownik ds. gości, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 7 lutego 2019

Dziękujemy, bardzo nam miło!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 6 stycznia 2019

Restauracja w idealnej lokalizacji - w krakowskich Sukiennicach. Jest tu naprawdę fajnie i klimatycznie. Dobrze jest usiąść przy oknie, by móc patrzeć co się dzieje na Rynku.
Bardzo duży obiekt, ale w weekendy bywa ciężko z wolnymi miejscami. Latem warto usiąść w piwnicy, gdzie jest chłodniej.
Polecam sursznycla i tradycyjnego sznycla, a także golonki we wszystkich odsłonach.

Termin wizyty: styczeń 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, tomasztauzowski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: FIKAdlagastronomii, Kierownik ds. gości, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 7 lutego 2019

Dziękujemy za polecenie!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Restauracja Sukiennice — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Kraków, Małopolskie
 
Kraków, Małopolskie
 
Kraków, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Restauracja Sukiennice? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem