Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Nie grają szczegóły”
Restauracja Miodova — recenzja

Restauracja Miodova
Nr 129 wśród 1 729 Restauracje (Kraków)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 5 USD - 24 USD
Kuchnie: Polska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Rezerwacje
Opis: Miodova to odważne połączenie tradycji i nowoczesności w samym sercu krakowskiego Kazimierza. W murach zabytkowej kamienicy udało się nam stworzyć miejsce wyjątkowe: nadążające za światowymi trendami, ale pozostające jednocześnie w zgodzie z polską, zwłaszcza krakowską, tradycją.
Zrecenzowano 7 marca 2018

Restauracja bardzo przytulna, czysta. To, co jest największym plusem Miodovej to obsługa - męska, profesjonalna, bardzo miła, pomocna, doskonale znająca menu. Do restauracji idzie się zjeść i tutaj z jedzeniem już jest różnie. Śledź z mascarpone i pumperniklem - totalnie popsute danie. Jeżeli sprzedaje się przystawkę za prawie 30 złotych, to śledziem powinien być tutaj prawdziwy matjas, a nie zwykły śledź typu ala matjas. Przystawka totalnie położona.
Dania główne: kaczka bardo dobra, różowa w środku, z chrupiącą skórką. Policzki wołowe z kaszą bulgur - bardzo dobry dodatek do policzków, z dużą ilością warzyw. Kasza z warzywami super, ale same policzki takie sobie. Mięciutkie, rozpływające się w ustach, odbłonione, ale... niedoprawione.
Zupy również bez przypraw, szczególnie żurek. Szef kuchni w tej restauracji absolutnie boi się przyprawiać. Zupełnie niepotrzebnie - jedzenie ma być doprawione.
I jeszcze dwie rzeczy. Idąc do restautacji trudno do niej trafić. Szyld znajduje się tylko na bocznej części budynku, na elewacji z przodu budynku go nie ma.

I zupełnie na koniec... Siedziałem blisko otwartej kuchni i baru. Restauracja oszczędza na etacie barmana. Efekt to np. kiepsko podana kawa, z kiepsko spienionym mlekiem. Druga rzecz w tej kwestii: kelnerzy na barze mają pieczywo i deskę. Najpierw kasują stolik i liczą pieniądze, potem idą kroić pieczywo tymi samymi rękoma. To jest mega slabe. Paczka rękawiczek jednorazowych 100 sztuk kosztuje w Makro 15 złotych. Warto kupić.

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Kamil S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (560)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

1 z 5 wśród 560 recenzji

Zrecenzowano 31 stycznia 2018 z urządzeń przenośnych

Miodova jak zawsze trzyma poziom. W odświeżonym menu kryje się wiele nowych potraw, na pierwszy ogień poszła ogórkowa z interesującym dostatkiem rybnym . Połączenie na które nie wpadłbym sam, a okazało się nadzwyczaj trafne. Jako danie główne został zaserwowany pstrąg z odpowiednio dobranymi dodatkami. Z pewnością wrócę spróbować innych dań. Atmosfera jak zawsze przytulna, a obsługa bardzo profesjonalna.

Dziękujemy, Dawid J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Barbara J, Właściciel, Restauracja MiodovaOdpowiedź udzielona 2 lutego 2018

Dawid, zapraszamy ponownie! dziękujemy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 10 stycznia 2018

Gdyby nie wizyta kolegów z zagranicy i wspólne wyjście na kolację z polecenia, nie sądzę, żebym miała zainteresować się tym miejscem, przecież taka znana kuchnia, cóż tu nowego można wymyślić. Cudowne zaskoczenie, jak tu ktoś wspomniał - warte grzechu. W daniach widać mocne korzenie w tradycyjnej polskiej kuchni, każde zawiera ciekawy, współczesny akcent, nadający mu całkowicie nowego wymiaru. Wszystko przygotowane idealnie, podane w przepięknej formie przez sympatyczną, naturalną obsługę.

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Ola W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Barbara J, Właściciel, Restauracja MiodovaOdpowiedź udzielona 13 stycznia 2018

Olu,
Dziękujemy za ciepłe słowa! Jest nam ogromnie miło, że nie zawiedliśmy Twoich oczekiwań i zapraszamy ponownie. Pozdrawiamy! :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 7 stycznia 2018 z urządzeń przenośnych

Restauracja polecona przez znajomego. Trzeba przyznać, że warto było odwiedzić. Ceny jak na Kraków należą do wyższych, ale jedzenie pyszne. Na przystawkę tatar wymieszany przez kuchnię - stwierdziliśmy, że zdamy się na znawców;-) danie główne burger wołowy - jeden z lepszych jakie w życiu jadłem. Pyszne piwo lane na 3 sposoby - ciekawe urozmaicenie. Polecam!

Dziękujemy, Maciek R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Barbara J, Właściciel, Restauracja MiodovaOdpowiedź udzielona 9 stycznia 2018

Dziękujemy za dobre słowo i zapraszamy ponownie!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 26 listopada 2017 z urządzeń przenośnych

Jedzenie bardzo dobre. Skladniki najwyzsza jakosc, podobnie jak obsluga. Udziwniona polska i europejska kuchnia, ale dla milosnikow kulinarnych rewelacja. Troche wyzsze ceny niz normalnie , ale dla odmiany raz na jakis czas warto sie wybrac.

Polecam

Dziękujemy, 989sebastianr
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Barbara J, Właściciel, Restauracja MiodovaOdpowiedź udzielona 15 grudnia 2017

Bardzo dziękujemy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Restauracja Miodova — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

 

Byłeś(-aś) w Restauracja Miodova? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem