Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Never!”

Zalipianki Ewa Wachowicz
Nr 307 wśród 2 105 Restauracje (Kraków)
Certyfikat jakości
Kuchnie: Polska
Opis: Jest takie miejsce na skraju Starego Miasta, w sąsiedztwie krakowskich Plant, gdzie barwna tradycja małopolskiego Zalipia wpisuje się w kulinarne dziedzictwo grodu królów Polski. Stworzone z pasją, powstałe z miłości do gotowania, z szacunkiem dla natury. Bazujące na lokalnych produktach i sprawdzonych recepturach. Takie są moje Zalipianki.
Informacje o restauracji
Opis: Jest takie miejsce na skraju Starego Miasta, w sąsiedztwie krakowskich Plant, gdzie barwna tradycja małopolskiego Zalipia wpisuje się w kulinarne dziedzictwo grodu królów Polski. Stworzone z pasją, powstałe z miłości do gotowania, z szacunkiem dla natury. Bazujące na lokalnych produktach i sprawdzonych recepturach. Takie są moje Zalipianki.
Zrecenzowano 1 września 2019 z urządzeń przenośnych

Miejsce przypominające gęstością miejsc dla gości raczej stołówkę zakładową z epoki słusznie minionej, niż dobrą restaurację. Jedzenie po prostu fatalne. Makaron z sosem grzybowym, podobno z prawdziwków, wyglądem przypominał rozgotowaną breję i tak też smakował. Sos bogato zagęszczony mąką, z dwoma cienkimi niczym opłatek kawalątkami grzyba tylko podkreślał smętny wyraz tego żałosnego dania. Przeżyłam wizytę w tej jadłodajni tylko dzięki śledziowi z bimbrem na przystawkę. Miejsce przeznaczone typowo dla turystów, jako mieszkanka Krakowa będę omijać wieeeelkim łukiem, szczególnie, że wciąż mam w pamięci obraz uroczej kawiarni, mieszczącej się drzewiej pod tym adresem.

Termin wizyty: styczeń 2019
2  Dziękujemy, Magdalena P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Sunshine57830944820, Kierownik ds. PR, Zalipianki Ewa WachowiczOdpowiedź udzielona 2 września 2019

Witamy, recenzja nie dotyczy naszej restauracji. Nie mamy w karcie makaronów.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (225)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

6 z 10 wśród 225 recenzji

Zrecenzowano 18 sierpnia 2019

Resto Bar Ewa Wachowicz w Krakowie to jedno z lepszych miejsc, w których byłem. W dniu dzisiejszym była to moja kolejna wizyta wraz ze znajomymi w tym miejscu. Jedzenie, obsługa oraz lokalizacja są doskonałe. Dania podawane w szybkim tempie, gorące oraz ładnie ułożone wraz z dekoracjami na talerzu. Restauracja idealna dla grup znajomych oraz rodzin z dziećmi. Polecam to miejsce !!

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, pawgal2016
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Sunshine57830944820, Kierownik ds. PR, Zalipianki Ewa WachowiczOdpowiedź udzielona 24 sierpnia 2019

Dziękujemy bardzo! <3 Jest nam bardzo miło, że wszystko Państwu smakowało oraz, że docenia Pan nie tylko jedzenie, ale także naszą obsługę i wystrój. Mamy nadzieję, że do kolejnego zobaczenia :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 17 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Smaczne dania śniadaniowe, ładnie podane, możliwość dań bezglutenowych (np: pieczywo, placuszki). Szybka i miła obsługa. Polecam

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, karolinakB62MQ
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Sunshine57830944820, Kierownik ds. PR, Zalipianki Ewa WachowiczOdpowiedź udzielona 24 sierpnia 2019

Dziękujemy bardzo!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 27 lipca 2019

"Zalipianki" to był zawsze krakowski kulinarny pewnik, ale od pewnego czasu zauważam, że poszczególne dania są niedopracowane, a nawet niesmaczne. Przykłady: przyzwoita konfitowana kaczka podawana jest z jakimiś (przepraszam) "glutami", które udają kluseczki, ale smakują jak rozmrożone kluchy z byle sieciówki. Sztandarowa dla tej restauracji i w sumie niezła maczanka podana została z tak suchymi plackami, że nie wchłaniały sosu i stanowiły zagrożenie dla mojego uzębienia (fakt jestem już stary). Ważne miejsce w karcie zajmuje ossobuco z jelenia, zapragnąłem skosztować, ale zostałem poinformowany, że jest niedostępne bo teraz obowiązuje zakaz odstrzału jeleni, no niby logiczne wytłumaczenie, ale jakoś do mnie nie trafia. Szanowna Pani Ewo, to są ewidentne błędy, które warto wyeliminować. Jednocześnie pragnę pochwalić ciekawy autorski chłodnik szczawiowy oraz jak zawsze miłą (tym razem męską) obsługę. AK

Termin wizyty: lipiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
1  Dziękujemy, anko33
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 26 lipca 2019

Dziś wróciłem znowu do Zalipianek. Lemoniada- pyszne orzeźwienie Carpaccio warzywne z bryndzą-bardzo smaczne, Krem z selera wspaniały a danie główne- kurczak z brązowymi pieczarkami rewelacja no i chyba najsympatyczniejsza obsługa w osobie Pani Natali. Bardzo lubię takie pyszne miejsca w Krakowie a niewątpliwie są nią Zalipianki Pani Ewy. No i zapomniał bym o czekadełku- pasztet z kaczych wątróbek- bardzo smaczny.

Termin wizyty: lipiec 2019
Dziękujemy, Konrad J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Sunshine57830944820, Kierownik ds. PR, Zalipianki Ewa WachowiczOdpowiedź udzielona 3 sierpnia 2019

Bardzo dziękujemy! Przede wszystkim za wizytę oraz za czas poświęcony na napisanie tej recenzji. Jest nam bardzo miło, że wszystkie zamówione dania Panu smakowały i mamy nadzieję, że nie była to ostatnia wizyta ;)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Zalipianki Ewa Wachowicz — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Kraków, Małopolskie
Kraków, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Zalipianki Ewa Wachowicz? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem