Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Nic specjalnego”

Zalipianki Ewa Wachowicz
Nr 317 wśród 2 026 Restauracje (Kraków)
Certyfikat jakości
Kuchnie: Polska
Opis: Jest takie miejsce na skraju Starego Miasta, w sąsiedztwie krakowskich Plant, gdzie barwna tradycja małopolskiego Zalipia wpisuje się w kulinarne dziedzictwo grodu królów Polski. Stworzone z pasją, powstałe z miłości do gotowania, z szacunkiem dla natury. Bazujące na lokalnych produktach i sprawdzonych recepturach. Takie są moje Zalipianki.
Informacje o restauracji
Opis: Jest takie miejsce na skraju Starego Miasta, w sąsiedztwie krakowskich Plant, gdzie barwna tradycja małopolskiego Zalipia wpisuje się w kulinarne dziedzictwo grodu królów Polski. Stworzone z pasją, powstałe z miłości do gotowania, z szacunkiem dla natury. Bazujące na lokalnych produktach i sprawdzonych recepturach. Takie są moje Zalipianki.
Zrecenzowano 30 maja 2019

Zostaliśmy tam zaproszeni na uroczystą obiadokolację, sama zresztą planowałam też odwiedzić to miejsce z racji pochlebnych opinii. Niestety po kolacji zmieniłam zdanie. Złożyliśmy zamówienie - po czasie oczekiwania 5 osób dostało a dwie czekały - otrzymały dopiero jak my już skończyliśmy swoje! Na pytanie dlaczego nie otrzymały padła odpowiedź, że kurczak się długo piecze! (???) Samo jedzenie - bez szału - moje kopytka były niedogotowane - twarde w środku. Tak ogólnie lokal średniej klasy, a ceny wyższej - (woda cisowianka - 16zł).

Termin wizyty: maj 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Kraklove
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Sunshine57830944820, Kierownik ds. PR, Zalipianki Ewa WachowiczOdpowiedź udzielona 3 czerwca 2019

Dziękujemy za poświęcenie czasu na przygotowanie tej recenzji. Jest nam przykro za zaistniałą sytuację. Staramy się wciąż poprawiać jakość swoich usług i chętnie przyjmujemy wszelkie uwagi dotyczące zarówno dań jako raz jakości obsługi. Mamy jednak nadzieję, że da nam Pani jeszcze jedną szansę :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (193)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

11 z 15 wśród 193 recenzji

Zrecenzowano 22 maja 2019

Kuchnia jest wyśmienita , zjadłam tatar z dorsza i szarlotkę - niebo w gębie !
Poza tym bardzo ładna restauracja, piękny taras z widokiem na zielone planty, miła obsługa, przyjemna muzyka w tle... polecam !

Termin wizyty: maj 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Klaudia B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Sunshine57830944820, Kierownik ds. PR, Zalipianki Ewa WachowiczOdpowiedź udzielona 27 maja 2019

Pani Klaudio, jest nam bardzo miło i bardzo się cieszymy, że tak dobrze oceniła Pani nie tylko nasze dania, ale także niezwykłą atmosferę naszej restauracji. Do zobaczenia następnym razem :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 18 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Obsługa na wysokim poziomie, smak i wygląd potraw to bajka, ponadto szeroki wybór dań . Lokalizacja fantastyczna. Polecam i wracam kiedy tylko mogę !

Termin wizyty: kwiecień 2019
Dziękujemy, MaettyT
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Sunshine57830944820, Kierownik ds. PR, Zalipianki Ewa WachowiczOdpowiedź udzielona 27 maja 2019

Bardzo się cieszymy! I mamy nadzieję, że nie będziemy musieli długo czekać na kolejną wizytę. Dziękujemy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 15 maja 2019

Restauracja to jednak głównie jedzenie i za to podniosłem ocenę o jedno oczko chociaż brak stylu i dopasowania ogródka do wystroju restauracji kłuje w oczy. Szkoda wielka bo można było wykorzystać motywy z Zalipia na różne sposoby a tak mamy ewidentną nijakość w szklanej oprawie przy samych plantach. Za to jedzenie wynagradza estetyczną wpadkę. Na dodatek jak na kuchnię nie tanią i z ambicjami porcje są całkiem spore. W niektórych miejscach kucharze artyści przyzwyczaili mnie niestety do porcji niewielkich za to dbających głownie o formę. Zalipianki to kuchnia jednak wykwintna niemniej w tradycyjnym wydaniu "aby gość głodny z domu nie wyszedł".

Termin wizyty: maj 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, SKrakowski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Sunshine57830944820, Kierownik ds. PR, Zalipianki Ewa WachowiczOdpowiedź udzielona 27 maja 2019

Bardzo dziękujemy za opinię oraz wybór naszej restauracji :) Przy kolejnej wizycie polecamy również stolik wewnątrz restauracji, zachowaliśmy w niej oryginalny wystrój i motyw Zalipia. Jest naprawdę fantastyczny :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 11 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Bardzo przyjemne miejsce na krakowskiej mapie kulinarnej. Ciekawe dania w prostej formie i znajomych smakach. Bardzo miła obsługa i bardzo gustowne i przyjemne wnętrza. Bez przerostu formy nad treścią.. idealne miejsce na spotkania biznesowe, randki czy ploteczki. :)

Termin wizyty: maj 2019
Dziękujemy, Malgosiak2018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Sunshine57830944820, Kierownik ds. PR, Zalipianki Ewa WachowiczOdpowiedź udzielona 12 maja 2019

Spotkania biznesowe, randki i ploteczki - uwielbiamy takie zestawy! :) Bardzo dziękujemy za odwiedziny oraz pozytywne słowa na temat naszej restauracji. Mamy nadzieję, że do zobaczenia następnym razem!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Zalipianki Ewa Wachowicz — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Kraków, Małopolskie
Kraków, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Zalipianki Ewa Wachowicz? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem