Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Wykwitne jedzenie w przyjemnym wnętrzu”
Corse — recenzja

Corse
Nr 30 wśród 1 562 Restauracje (Kraków)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 4 USD - 7 USD
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Polecane, biorąc pod uwagę: Romantyczny
Opcje wyżywienia: Obiad, Śniadanie, Po godzinach, Dostawa, Rezerwacje
Kraków, Polska
Kontrybutor: poziom 3
Liczba recenzji: 16
8 recenzje(-i) restauracji
“Wykwitne jedzenie w przyjemnym wnętrzu”
Zrecenzowano: 14 marca 2017

Jedzenie naprawdę dobre, wyszukane potrawy, ładnie podane. Obsługa w porządku. Na kolejne dania trzeba trochę poczekać, ale wszystko świeże - przygotowywanie na zamówienie. Niestety tanio nie jest...

  • Data wizyty: lutym 2017
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Pomocne?
Dziękujemy, RosieDR
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzję

508 recenzje(-i) naszych podróżnych

Oceny odwiedzających
    334
    126
    39
    7
    2
Podsumowanie rankingu
    Jedzenie
    Obsługa
    Wartość
    Atmosfera
Data | Ranking
  • Najpierw angielski
  • Najpierw chiński tradycyjny
  • Najpierw j. duński
  • Najpierw fiński
  • Najpierw francuski
  • Najpierw hiszpański
  • Najpierw niderlandzki
  • Najpierw japoński
  • Najpierw niemiecki
  • Najpierw j. norweski
  • Najpierw j. polski
  • Najpierw portugalski
  • Najpierw rosyjski
  • Najpierw szwedzki
  • Najpierw włoski
  • Dowolne
  • Najnowsze polskie
Najpierw j. polski
Kraków, Polska
Kontrybutor: poziom 4
Liczba recenzji: 39
34 recenzje(-i) restauracji
common_n_restaurant_reviews_1bd8 Podziękowania: 6
“Musicie tam wpaść”
Zrecenzowano: 13 marca 2017

Byłem tam wiele razy. Nie wiem od kiedy jest ta restauracja ale pierwszy raz byłem tam z 19 lat temu. Polecam małże pod beszamelem. Nie ma ich w menu ale zawsze o nie proszę i kucharz mi robi. Obsługa super, jedzenie też

Data wizyty: marcu 2017
Pomocne?
Dziękujemy, bartlomiejr2017
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Pułtusk, Polska
Kontrybutor: poziom 6
Liczba recenzji: 76
26 recenzje(-i) restauracji
common_n_restaurant_reviews_1bd8 Podziękowania: 24
“Pyszne owoce morza”
Zrecenzowano: 11 marca 2017 z urządzeń przenośnych

Lubię tu przychodzić. Kelnerzy są bardzo mili i profesjonalni, a miejsce ma dobry klimat. Ostatnio jadłam ośmiornicę na szpinaku, przepyszna. Chyba nigdzie nie jadłam lepszej. Spróbowałam korsykańskich win- i Malwazja, i Muscat przypadły mi do gustu.

Data wizyty: marcu 2017
Pomocne?
1 Dziękujemy, Iza B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Liczba recenzji: 2
common_n_restaurant_reviews_1bd8 1 podziękowanie
“Drogo”
Zrecenzowano: 6 marca 2017

Pamiętam Corse sprzed dwóch lat, kiedy będąc w Krakowie zjadłam tam naprawdę smaczne smażone sardynki, a mąż mule w winie.
Niestety przeżyłam duży zawód wtedy okazało się, że w ciągu tych dwóch lat ceny wzrosły o ponad 50%. Za przystawkę (smażone sardynki) trzeba w tej chwili zapłacić 31zł. Za tę cenę w innych restauracjach (np. Corleone niemalże na przeciwko) można spokojnie zjeść przepyszne danie główne.

  • Data wizyty: marcu 2017
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Pomocne?
1 Dziękujemy, Magda K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Piotr P, Właściciel, Corse, 20 marca 2017
Szanowna Pani,

Jedyna cena jaka poszła w górę ponad 50% to mule. Dwa lata temu to była przystawka, na którą składało się 400g muli. Aktualnie jest to danie główne z 800g muli, a więc dwa razy więcej.
Sardynki bardzo trudno dostać w jakiejkolwiek restauracji z uwagi na to, że trzeba każdą z osobna ręcznie obrabiać. W dodatku tych sardynek, które my podajemy nikt inny w Krakowie nie podaje.
Mamy 4 dania główne tańsze niż ta przystawka.

Z poważaniem
Piotr Pizło
Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Krzeszowice, Polska
Kontrybutor: poziom 6
Liczba recenzji: 324
44 recenzje(-i) restauracji
common_n_restaurant_reviews_1bd8 Podziękowania: 75
“Znakomicie”
Zrecenzowano: 5 marca 2017

W urokliwym zaułku ulicy Poselskiej jest miejsce bardzo miło "dotknięte" korsykańską kuchnią. Ciągle jeszcze pamiętam znakomite smaki funkcjonującej kiedyś w tym miejscu restauracji "Paese". Trzeba jednak przyznać, że "Corse" znakomicie wzbogaciło smak tego miejsca, a zatrudnienie szefa kuchni z "Paese" dowodzi smaku właścicieli. Proste ale gustowne wnętrze tylko potwierdza ten fakt. Kulinarną przygodę proponuję zacząć od korsykańskiego aperitifu i można w tym zakresie zdać się na poradę kelnera. Kompozycja wędlin korsykańskich bardzo dobra i jako starter jedna porcja wystarczy na dwoje. Wiedzeni podpowiedziami z tripadvisora wybraliśmy zupę kasztanową i też głosujemy za. Danie główne to "Plat de Bonaparte". Danie nie jest tanie ale warte swojej ceny. Znakomita kompozycja owoców morza (krewetki, mule, przegrzebki, faszerowany kalmar, ośmiornice, małże) i ryb. Naprawdę na bogato; tyle że po zupie to "wielkie wyzwanie". No nie ma mowy o deserze, niestety. Świetne miejsce. Polecam.

  • Data wizyty: marcu 2017
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Pomocne?
Dziękujemy, Marcin66
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Corse — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

 
Kraków, Małopolskie
Kraków, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Corse? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem