Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Nie zawiedziecie się”
Amarylis — recenzja

Amarylis
Nr 19 wśród 1 567 Restauracje (Kraków)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 21 USD - 33 USD
Kuchnie: Europejska, Polska, Fusion
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Obiad, Po godzinach, Lunch, Rezerwacje
Okolica: Kazimierz
Gdańsk, Polska
Kontrybutor: poziom 6
Liczba recenzji: 115
87 recenzje(-i) restauracji
common_n_restaurant_reviews_1bd8 Podziękowania: 43
“Nie zawiedziecie się”
Zrecenzowano: 12 marca 2017

Wchodząc do lokalu powiedziałam kelnerowi, że przeszłam kawał drogi, aby spróbować ich kuchni i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Bo lokal nie jest w ścisłym centrum SM, tylko na Dietla. W środku elegancki, przytulny, z doskonałą obsługą. Na dzień dobry czekadełko w postaci chleba, cudnego precla i jeszcze cudniejszego, delikatnego masełka oraz bryndzy z kremem z buraków. Przystawka, którą zamówiłam czyli kaczka sous vide, chałka porzeczkowa, galaretka z kwasu chlebowego, sos brzoskwiniowy akurat jak na porcję. Mięso przepyszne, sos również, chałka trochę namiękła, ale za to na wierzchu chrupiące chipsy z dyni.
Nie zawiodłam się, i gdy znowu bedę w Krakowie na pewno do nich wpadnę.

  • Data wizyty: lutym 2017
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Pomocne?
3 Dziękujemy, restauracjewgdansku
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Agnieszka T, Manager, Amarylis, 13 marca 2017
Szanowna Pani,

Serdecznie dziękujemy za opinię po wizycie w naszej restauracji.
Cieszymy się, że wybrała Pani naszą restaurację podczas pobytu w Krakowie i jjest nam niezmiernie miło, że spełniliśmy oczekiwania zarówno pod kątem serwowanej kuchni jak i obsługi.
Zapraszamy do odwiedzania nas przy kolejnych wizytach w Krakowie. Już niedługo zaprezentujemy nową kartę menu,

Pozdrawiam,
Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzję

374 recenzje(-i) naszych podróżnych

Oceny odwiedzających
    265
    79
    23
    6
    1
Podsumowanie rankingu
    Jedzenie
    Obsługa
    Wartość
    Atmosfera
Data | Ranking
  • Najpierw angielski
  • Najpierw j. duński
  • Najpierw fiński
  • Najpierw francuski
  • Najpierw hiszpański
  • Najpierw niderlandzki
  • Najpierw niemiecki
  • Najpierw j. norweski
  • Najpierw j. polski
  • Najpierw portugalski
  • Najpierw rosyjski
  • Najpierw szwedzki
  • Najpierw włoski
  • Dowolne
  • Najnowsze polskie
Najpierw j. polski
Liczba recenzji: 2
“Niezapomniana kolacja”
Zrecenzowano: 20 lutego 2017

Podczas wizyty w Krakowie, miałam okazję świętować tam rocznicową kolację. Wybór lokalu okazał się strzałem w dziesiątkę.
Jesienne menu z wybitnie trafionymi połączeniami smaków, obsługa na najwyższym poziomie- absolutna kwintesencja najwyższej klasy restauracji.
Z przyjemnością odwiedzę to miejsce po raz kolejny.

Nieprzychylnie oceniam jedynie gości hotelu, pod którym mieści się restauracja. Pomieszkujący tam obcokrajowcy, dla których wartości dań dzielone są przez przysłowiowe '5', mogliby okazać większy szacunek swoim ubiorem oraz zachowaniem. Dresowe outfity kontrastowały nieco z eleganckim strojem osób przybyłych na uroczystą kolację.

  • Data wizyty: wrześniu 2016
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Pomocne?
Dziękujemy, Justyna G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Agnieszka T, Manager, Amarylis, 23 lutego 2017
Pani Justyno,

Serdecznie dziękujemy za tak miłe słowa! Cieszymy się że restauracja spełniła Państwa oczekiwania zarówno pod względem kulinarnym jak i prezentowanego serwisu.
Miło nam, że wybrali Państwo Amarylis na specjalną okazję. To dla nas duży komplement gdy Goście wybierają naszą restaurację aby uczcić ważne chwile w swoim życiu,

Zapraszamy ponownie!

Pozdrawiam,
Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Kraków, Polska
Kontrybutor: poziom 1
Liczba recenzji: 3
“Uczta dla oczu i podniebienia”
Zrecenzowano: 19 lutego 2017

Piękne wnętrza oraz sympatyczna obsługa to był dopiero początek wspaniałej przygody kulinarnej, jaką zaserwował nam Amarylis - dania są bardzo wykwitnie podawane, niczym dzieła sztuki i aż chce się je podziwiać zamiast jeść! Niemniej estetyka podania nie ustępuje walorom smakowym potraw i niebanalnemu połączeniu wyszukanych składników. Każdy kęs był naprawdę niesamowitym doświadczeniem. Z pełnym przekonaniem polecam tę restaurację!

  • Data wizyty: grudniu 2016
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Pomocne?
Dziękujemy, Angela_Krk
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Agnieszka T, Manager, Amarylis, 21 lutego 2017
Szanowna Pani,

Serdecznie dziękujemy za zamieszczenie opinii po wizycie w naszej restauracji.
Bardzo się cieszymy, że serwowane przez nas dania zachwyciły Państwa zarówno pod względem smakowym jak i wizualnym. Estetyka talerza jest dla nas bardzo ważna. Kucharze przykładają ogromną uwagę aby każdy składnik dania znalazł się w odpowiednim miejscu na talerzu tworząc piękną kompozycję.
Mamy nadzieję, że jeszcze nie raz będziemy mogli Państwa gościć w Amarylis,

Pozdrawiam,
Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Kraków, Polska
Liczba recenzji: 1
“Warto tu być”
Zrecenzowano: 15 lutego 2017

Cudne miejsce, wino genialne ale smaki jedzenia przereklamowane jedynie deser mi smakował bardzo, nie wiem jedynie dlaczego miałam trudności z rezerwacją choć 3 stoliki były tylko zajęte. Ale ostatecznie bardzo miłe miejsce, muzyka dodaje klimatu i warto tam pójść

  • Data wizyty: lutym 2017
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Pomocne?
Dziękujemy, 192eoh
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Agnieszka T, Manager, Amarylis, 21 lutego 2017
Szanowni Państwo,

Serdecznie dziękujemy za zamieszczenie opinii po wizycie w naszej restauracji.
Menu przygotowywane przez naszego Szefa kuchni opiera się głównie na polskich regionalnych produktach, które staramy się pokazywać w innych, bardziej nowoczesnych i atrakcyjniejszych ( zarówno dla oczu jak i podniebienia) odsłonach. Zdajemy sobie sprawę, że niektóre połączenia smaków mogą wydawać się odważne ale doceniają to nasi Goście, którzy wiedzą, że zawsze mogą u nas spróbować czegoś innego, niespotykanego na co dzień. Bardzo się cieszymy, że miło spędzili Państwo wieczór w naszej restauracji.

Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Liczba recenzji: 1
“Smacznie i elegancko”
Zrecenzowano: 15 lutego 2017

Przy okazji lunchu biznesowego odkryłam ciekawą restaurację z nietuzinkową kartą i dyskretną obsługą i wysmakowanymi daniami.
Polecam pierogi

  • Data wizyty: styczniu 2017
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Pomocne?
Dziękujemy, Beata K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Agnieszka T, Manager, Amarylis, 21 lutego 2017
Szanowna Pani Beato,

Dziękujemy serdecznie za zamieszczenie opinii po wizycie w naszej restauracji.
Bardzo się cieszymy, że wybrali Państwo Amarylis na lunch biznesowy i że spełniliśmy Państwa oczekiwania zarówno pod względem serwowanej kuchni jak i obsługi.

Zapraszamy serdecznie przy kolejnych okazjach!
Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Amarylis — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

 
Kraków, Małopolskie
Kraków, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Amarylis? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem