Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Pyszne jedzonko”
Manzana — recenzja

Manzana
Nr 72 wśród 1 883 Restauracje (Kraków)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 3 USD - 21 USD
Kuchnie: Amerykańska, Meksykańska, Bar
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Polecane, biorąc pod uwagę: Duże grupy, Scena barowa
Opcje wyżywienia: Po godzinach, Śniadanie, Rezerwacje
Okolica: Kazimierz
Opis: RESTAURACJA MANZANA (hiszp. jabłko) została otwarta w 2008roku. Powstała z pasji do prawdziwej kuchni meksykańskiej i latynoskiej i chęci zaszczepienia owej pasji i doświadczenia w Krakowie i na rynku polskim. MANZANA korzysta z najbardziej świeżych produktów, importujac tylko te, które są niezbędne do utrzymania smaku i autentyczności potraw na najwyższym poziomie. Zarówno kadra zarzadzajaca, jak i reszta zespołu posiada wysokie kwalifikacje. Znajomość języków obcych, sprawia, że nasi multikulturowi Goście uzyskują profesjonalną pomoc w głębszym poznaniu menu i wyborze najodpowiedniejszych dla nich dań. W celu zapewnienia naszym Gościom najwyższej jakości obsługi, przeprowadzamy liczne kursy i szkolenia wzbogacające doświadczenia naszego zespołu. Szefem kuchni w Restauracji Manzana jest Grzegorz Szpik. Dużym wsparciem dla Grzegorza jest Jeronimo Carillo, który przybył do Polski z Meksyku przywożąc ze sobą zbierane w jego rodzinie przez pokolenia tradycyjne przepisy meksykańskie. Pozostawiając miejsce na niezbędną kulinarną kreatywność i przygodę z kuchnią latynoską, przepisy te i koncepcje Jerenimo pozwoliły na podniesienie jakości i autentyczności naszych potraw. Głównym menadżerem restauracji jest Aneta Szpik wspierana przez Katarzynę Majerowską. Doświadczenie, pewność siebie i umiejętności obu kobiet sprawiają, że Manzana jest miejscem przyjemnym, mającym miłą, relaksujacą atmosferę, jednocześnie utrzymującym wysoki standard. Jako barmani, swoje pasje realizują Kamil Wędzina i Grzegorz Nowak. Używając wiedzy i umiejetności w sztuce przyrządzania koktajli, tworzą wyjątkowe drinki a w szczególnosci najlepszą w Polsce Margaritę. Chętnie dzielą się swoją wiedzą dotyczacą Tequili i innych alkoholi z naszymi Gośćmi.
Zrecenzowano 28 października 2018

Pyszne jedzienie meksykańskie - jedno z lepszych jakie jedliśmy. Na pewno wrócimy w to miejsce nie jeden raz :)

Termin wizyty: październik 2018
Dziękujemy, Mateusz C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ManzanaKrakow, Kierownik ds. PR, ManzanaOdpowiedź udzielona 5 listopada 2018

Witam,

Dziękujemy bardzo za takie pozytywne słowa, zawsze cieszy nas niezmiernie jak goście wychodzą od nas zadowoleni :)

Pozdrawiamy, i zapraszamy serdecznie,
Zespół Manzana

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (848)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

2 z 6 wśród 848 recenzji

Zrecenzowano 21 października 2018

Jedzenie bardzo dobre aczkolwiek nie sprostało naszym wygórowanym wymaganiom po przeczytaniu recenzji na internecie.

Termin wizyty: październik 2018
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, aanniiaa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ManzanaKrakow, Kierownik ds. PR, ManzanaOdpowiedź udzielona 29 października 2018

Witam,

Dziękujemy bardzo za dodanie opinii :)
Przykro nam, że wizyta u nas w restauracji nie była dla Państwa w pełni satysfakcjonująca. Mamy nadzieję, że dostaniemy od Państwa drugą szanse i jeszcze nas Państwo odwiedzą :)

Pozdrawiamy,
Zespół Manzana

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 17 października 2018 z urządzeń przenośnych

Burrito z kurczaka, quesadilla, chilli con carne- zamówienie na wynos. Wszystko bardzo dobre, szybka dostawa, jedzenie ciepłe.

Termin wizyty: październik 2018
Dziękujemy, krzysztofr553
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ManzanaKrakow, Kierownik ds. PR, ManzanaOdpowiedź udzielona 24 października 2018

Witam,

Dziękujemy bardzo za dodanie opinii, cieszymy się bardzo że jedzenie smakowało.
I bardzo zapraszamy do odwiedzenia naszej restauracji :)

Pozdrawiamy,
Zespół Manzana

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 7 października 2018

Jeżeli meksykańskie to tylko tutaj. Kuchnia pierwsza klasa. Trochę powinni popracować nad wystrojem i zmienić niewygodne krzesła.

Termin wizyty: wrzesień 2018
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, AlaA346
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ManzanaKrakow, Kierownik ds. PR, ManzanaOdpowiedź udzielona 16 października 2018

Witam,

Dziękujemy za zamieszczenie opinii, na pewno weźmiemy ją pod uwagę :)
Natomiast bardzo się cieszymy, że kuchnia jaką serwujemy Pani posmakowała,

Pozdrawiamy i oczywiście zapraszamy ponownie,
Załoga Manzany

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 18 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Dobre jedzenie,miła obsługa bardzo ciekawym wystrój. Ale uwaga na ostrość. Średnio ostra potrawa była dla mnie baaardzo ostra. Chwilami nie czułem smaku jedzenia,tylko ostrość. Potrawa była bardziej ostra niż nadziewana papryczka, swoją drogą polecam.

Termin wizyty: sierpień 2018
Dziękujemy, Connector82705
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ManzanaKrakow, Kierownik ds. PR, ManzanaOdpowiedź udzielona 18 sierpnia 2018

Witam,

Dziękujemy za podzielenie się z nami Pana zdaniem. Czasami ostrość potrawy zależy od papryczek, z których robimy sos średnio ostry oraz ostry. Wiemy, że nie każdy lubi ostre dania, dlatego mamy pięć stopni ostrości. Żeby każdy mógł coś dla siebie wybrać :) Jeśli jednak coś jest za ostre warto poprosić obsługę o śmietanę lub cząstki limonek- pomagają z ostrością :)

Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie,
Załoga Manzany

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Manzana — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Kraków, Małopolskie
Kraków, Małopolskie
 
Kraków, Małopolskie
Kraków, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Manzana? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem