Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Muzeum Galeria Sztuki Polskiej XIX - Sukiennice
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 18:00
Wyróżnione recenzje
Trzeba to zobaczyć.

Oczywiście dzieła naszych polskich najwybitniejszych malarzy: Matejko, Chełmoński , Siemiradzki... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 9 maja 2019
Janusz P
,
Oleśnica, Polska
Dla tych, którzy uwielbiają sztukę i widzą więcej

Jeśli jesteście pasjonatami sztuki to to miejsce powinno trafić na Waszą listę. Przepiękne dzieła... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 9 maja 2019
kinga_banaskiewicz
,
Kraków, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (497)
  
Recenzje (497)
Filtruj recenzje
497 wyniki
Oceny podróżnych
329
125
30
7
6
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
329
125
30
7
6
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 497 recenzji
Zrecenzowano: 9 maja 2019

Oczywiście dzieła naszych polskich najwybitniejszych malarzy: Matejko, Chełmoński , Siemiradzki, Podkowiński itd. oraz zagranicznych w jednym miejscu. Szkoda tylko, że Dama z Łasiczką Leonarda da Vinci nie znajduje tutaj miejsca, byłoby jeszcze atrakcyjniej.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
Dziękujemy, Janusz P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 maja 2019

Jeśli jesteście pasjonatami sztuki to to miejsce powinno trafić na Waszą listę. Przepiękne dzieła, które robią ogromne wrażenie na żywo. Byłam już dwa razy i myślę, że nie raz jeszcze się tam ze znajomymi wybiorę chcąc ich zarazić tą miłością do malarstwa :) Kreska Józefa Chełmońskiego chyba zrobiła na mnie największe wrażenie. Polecam

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2019
1  Dziękujemy, kinga_banaskiewicz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 kwietnia 2019

Byłem już dwukrotnie w Galerii Sztuki Polskiej nad Sukiennicami i aż strach pomyśleć, że tle razy się przechodzi pod nim i nie miało się długo pojęcia o jego istnieniu. Wiele obrazów jest znanych nam z szkolnych książek zarówno historycznych jak i tych z plastyki czy do nauki języka polskiego. Miejsce warte zobaczenia każdemu Polakowi aby uzmysłowił sobie pracę artystów.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, Pysiekm
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Miejsce głównie przeznaczone dla pasjonatów sztuki. Piękne obrazy, duży zbiór dzieł. Nutka historii też się znajdzie. Z tarasu piękny widok na rynek.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2018
Dziękujemy, nawapanda
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 stycznia 2019

Są tu dzieła, których reprodukcje znajdują się w podręcznikach literatury i historii Polski. Niesamowicie zobaczyć to na własne oczy: ... "Kościuszko pod Racławicami"; Hołd Pruski" Wernyhora", "Czwórka", "Szał". "Pochodnie Nerona" ...można siedzieć i podziwiać, analizować godzinami, a to tylko 4 sale ... Ludzi stosunkowo niewiele. Można tutaj bez kolejki kupić łączony bilet do "Podziemi Rynku" (do których wejście zaraz obok);

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2018
Dziękujemy, Wobaj
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji