Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Najlepsze żeberka w Krakowie”

Yatai Sushi Otsumami Bar
Nr 971 wśród 2 105 Restauracje (Kraków)
Zakres cen: 5 USD - 51 USD
Informacje o restauracji
Zrecenzowano 30 sierpnia 2019

#finebite Wizyta ósma.
#yatai Strzał w jedenastkę. Każde danie przepyszne. Tym razem nie zamawialiśmy sushi. Tuna tataki i gyu tataki na przystawkę, rozpływaly się w ustach. Smaki nieziemskie. Potem pyszna wołowina 'na patyku' i absolutny hit tego miejsca- ŻEBERKA! Poniżej osobny wpis Martina na ich temat. Na deser ... krab. Tę konkurencję krab robiony na Art and food bazar przez Tomka Kałamuckiego wygrywa absolutnie.
Dlatego na drugi deser poszliśmy kawałek dalej do #durum. Ich beza to niebo w gębie.
Do Yatai wrócimy wiele razy.

Żeberka wymagają osobnego akapitu, którego autorem jest Martin Turnau.
Jeśli ktokolwiek z szanownych czytelników doświadczył kiedyś w życiu żeberek z prosiaka przyrządzonych przez mistrza barbecue, to zrozumie, o czym mowa. Ja doświadczyłem takiego mistrzostwa w kolebce tej sztuki kulinarnej (a w każdym razie jednym z miejsc, które są znane na świecie właśnie z barbecue – BBQ), a mianowicie Smokey Mountains w Południowej i Północnej Karolinie w USA. Po takich doświadczeniach, nie wyobrażałem sobie, że coś równie wspaniałego spotka mnie w Polsce. Jednak to, czego doznałem dzisiaj w Yatai powaliło mnie na kolana. Pierwsze wrażenie jest w dotyku. Kość żeberka jest na tyle krótka, że da się ją złapać placami jednej dłoni i delikatnie pociągnąć. Poddaje się praktycznie bez oporu, delikatnie odrywając się od reszty miękkiego jak galaretka mięsa. Jeszcze tylko jedno przeciągnięcie przez sos i czas na doznania węchowe i smakowe. Zapach dymu z owocowego drewna jest przewodnią nutą, a tuż dalej jest słodki zapach młodej wieprzowiny i ostrej papryki. I tak do ust trafia kawałeczek mięsa o perfekcyjnej konsystencji, którego odłączenie od kości wymaga jedynie zwinnego poruszenia językiem. I tu zaczyna się orgia smakowa: rozpływające się mięso, w którym czuć pieczołowite marynowanie; chrupiąca skórka ze smakiem dymu, słodki i lekko kwaśny sos z sezamem… Mogę bez żadnych zastrzeżeń stwierdzić, że Yatai w Krakowie powinno znaleźć się na mapie najlepszych na świecie miejsc oferujących BBQ!

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, KiciaZaleska
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jedling M, Public Relations Manager, Yatai Sushi Otsumami BarOdpowiedź udzielona 9 września 2019

Dziękujemy bardzo, cieszymy się, że udało nam się przywołać najlepsze wspomnienia i zapraszamy serdecznie za każdym razem, gdy wróci ochota na żeberka! Pozdrawiamy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (7)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

1 z 5 wśród 7 recenzji

Zrecenzowano 10 lipca 2019

Bardzo lubiłam to miejsce za bardzo smaczne jedzenie i niezłą obsługę, ale po tym jak odmówiono mi zapakowania jedzienia na wynos mam duży niesmak i nie wiem czy chce mi się tam wracać. Tym bardziej, że lokal współpracuje z portalem pyszne.pl więc na 1000% ma opakowania... Bardzo słabe podejście do klienta.

Termin wizyty: lipiec 2019
Dziękujemy, unique11111
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jedling M, Public Relations Manager, Yatai Sushi Otsumami BarOdpowiedź udzielona 16 lipca 2019

Dziękujemy za opinię - cieszymy się, że Pani u nas smakowało. Jeśli chodzi o wynosy, pakujemy wszystkie dania na życzenie naszych Gości. Jeśli zdarzyła się sytuacja, w której nasza obsługa ich nie zapakowała - przepraszamy. Zgłosiliśmy Pani uwagi i mamy szczerą nadzieję, że to się już nie powtórzy. Mimo wszystko zapraszamy na rewizytę i być może tym razem zasłużymy na 5*. Pozdrawiamy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Te recenzje zostały przetłumaczone automatycznie z języka angielskiego. Wyświetlić tłumaczenia automatyczne?
Zrecenzowano 3 tygodnie(-i) temu

Termin wizyty: wrzesień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jedling M, Public Relations Manager, Yatai Sushi Otsumami BarOdpowiedź udzielona 3 tygodnie(-i) temu
Tłumaczenie Google

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 3 lipca 2019

Termin wizyty: lipiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jedling M, Public Relations Manager, Yatai Sushi Otsumami BarOdpowiedź udzielona 14 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 1 czerwca 2019 z urządzeń przenośnych

Termin wizyty: czerwiec 2019
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: MarketingTeamKRK, Public Relations Manager, Yatai Sushi Otsumami BarOdpowiedź udzielona 2 czerwca 2019
Tłumaczenie Google

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Yatai Sushi Otsumami Bar — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

 
Kraków, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Yatai Sushi Otsumami Bar? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem