Od dawna czekałam na taką pizzę w Krakowie! W ostatnim czasie powstało kilka miejsc z pizzą neapolitańską i miałam cichą nadzieję, że to tylko kwestia czasu, aż pojawi się miejsce serwujące pizzę z pieca opalanego drewnem z bardziej chrupkimi brzegami. Fiorentina idealnie trafiła w moje preferencje. Ciasto jest cienkie, brzegi chrupiące, a jednocześnie nie za suche, a składniki wysokiej jakości.
Pozostałe pozycje menu są zbliżone do oferty restauracji Bianca. Sam lokal jest znacznie większy, więc jeśli nie uda Wam się dostać wolnego stolika w Biance, Fiorentina wydaje się dobrą alternatywą.
Na piątkę z plusem oceniam także piękny wystrój wnętrza, w którym dominują cegła, metal i skóra. Restauracja podzielona jest na kilka sal, więc mimo dużej liczby stolików jest tam klimatycznie.
Czas oczekiwania na dania nie był długi, jednak podczas naszych wizyt (poza godzinami szczytu) zajętych było tylko kilka stolików. Z pewnością będziemy wracać.
Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.