Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Wyśmienita kuchnia, rewelacyjna obsługa”
Portofino — recenzja

Portofino
Nr 149 wśród 1 731 Restauracje (Kraków)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 5 USD - 22 USD
Kuchnie: Włoska, Polska, Izraelska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Po godzinach, Rezerwacje
Okolica: Kazimierz
Opis: Restauracja serwuje tradycjne dania z kuchni włoskiej, polskiej i żydowskiej.Szczególną wagę przywiązujemy do jakości i smaku poszczególnych potraw.Serdecznie zapraszamy
Zrecenzowano 16 lutego 2018

Portofino jest najlepszym wyborem na obiad w centrum Kazimierza. Znalazłam tu świetną kuchnię, znakomitą obsługę, a także atmosferę sprzyjającą zarówno rodzinnemu obiadowi, czy randce we dwoje.
Menu oraz karta win są bogate, jest w czym wybierać. Wszystkie zamówione potrawy i napoje były przygotowane w odpowiedni sposób i w odpowiednim czasie.
Polecam Tagliatelle ze szpinakiem i pikantnym salami oraz pyszne Spaghetti Carbonara - według mnie najlepsze w Krakowie :)
Chętnie tam wrócę.

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Ewa G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Marian J, Właściciel, PortofinoOdpowiedź udzielona 7 marca 2018

Serdecznie dziękujemy za opinię! Bardzo się cieszymy, że miło spędziła Pani u nas czas. Z niecierpliwością wyczekujemy kolejnego spotkania w progach naszej restauracji :).

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (281)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

1 z 5 wśród 281 recenzji

Zrecenzowano 22 stycznia 2018

Portofino to restauracja, do której powracam z wielkim sentymentem. Urokliwy wystrój we włoskim stylu w połączeniu z pyszną kuchnią i profesjonalną obsługą to " must Visit" w Krakowie. Mozna zakosztować pysznych makaronów ( aglio olio - palce lizać ), bądź sięgnąć po coć bardziej wyrafinowanego: pierś z kaczki sous- vide z dodatkami bądź policzek wołowy . Wszystko wykonane z niezwykłą starannością. Plus za dobrą selekcję win - na uwagę zasługuje białe domowe wino węgierskie. Polecam!

Dziękujemy, Paulina K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Marian J, Właściciel, PortofinoOdpowiedź udzielona 26 stycznia 2018

Pięknie dziękujemy za opinię! Bardzo nam miło, że spędza u nas Pani miło czas i chętnie powraca. Każdego dnia staramy się, by nasi Goście wychodzili od nas z uśmiechem. Do zobaczenia! :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 6 stycznia 2018

Ocenę bardzo dobrą daję restauracjom, które potrafią przygotować coś czego sama nie umiem zrobić albo umieją zaskoczyć.

Zamówiłam na wynos:
- rosół z kołdunami: bardzo dobry, polecam
- makaron z oliwą etc. - beznadziejne danie za 21 złoty. Makaron polany oliwa, z posiekanym czosnkiem, etc. Za takie danie w barze mlecznym zapłaciłabym 5 zł. Beznadzieja. Zero polotu.

Rosół dobry, makaronu nie polecam. Zapchałam się, ale nie poczułam jedzeniowej ekstazy ;)

    • Wartość
    • Jedzenie
1  Dziękujemy, 352Magda
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Joanna Z, Kierownik, PortofinoOdpowiedź udzielona 7 stycznia 2018

Makaron który Pani zamówiła jest bardzo prostym i smacznym daniem tyle że należy go spożywać możliwie najszybciej po przyrządzeniu. Jak widać podróż mocno nadwyrężyła jego walory smakowe i jak mniemam też wizualne. Pani recenzja zwróciła nam uwagę na konieczność lepszego dopasowania dań do oferty wysyłkowej aby w przyszłości uniknąć tego typu rozczarowań

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 28 listopada 2017

To moja kolejna wizyta w tym miejscu i kolejny raz bardzo udana. Jedzenie wyśmienite, nie musiałam długo czekać na zamówione dania, obsługa bardzo miła i pomocna. Wystrój dosyć przytulny. Polecam! Ja na pewno wybiorę się kolejny raz:)

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Kinga P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Marian J, Właściciel, PortofinoOdpowiedź udzielona 4 grudnia 2017

Bardzo nas to cieszy Pani Kingo. Zawsze staramy się, aby czuła się Pani wyjątkowo w naszej restauracji. Oczywiście proszę nas odwiedzać częściej!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 14 października 2017 z urządzeń przenośnych

W samym sercu Kazimierza w Krakowie, pośród kilkudziesięciu restauracji w żydowskim klimacie dołączono włoską nutę. Udało się wyśmienicie. Włoskie pasty i żydowskie smaki, bajka. Rosół z gęsiny wyrazisty , smaczny, tatar z polędwicy rewelacyjny, gęsie pipki z pure z ciecierzycy i sałatka z białej rzodkwi ... super. Stek i pierogi ruskie również godne polecenia. Obsługa bardzo dobra, Pan kelner bardzo komunikatywny i sprawny, widać że zna się na tym co podaje.,może trochę brak mu skromności... ale to kiedyś przyjdzie.
Ogólnie bardzo dobra restauracja z rewelacyjnym jedzeniem i zaangażowaną obsługą. Zdecydowanie polecam.

Dziękujemy, Rafalek333_11
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Marian J, Właściciel, PortofinoOdpowiedź udzielona 21 listopada 2017

Naprawdę jest nam bardzo, ale to bardzo miło. Zarówno kucharze, jak i kelnerzy starają się wkładać jak najwięcej serca w swoją pracę, z myślą aby Goście Portofino zawsze wychodzili z uśmiechem na twarzy i pełnym brzuchem. :) Zapraszamy do nas częściej!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Portofino — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Kraków, Małopolskie
Kraków, Małopolskie
 
Kraków, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Portofino? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem