Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Katowice
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj

“Ostatnia niedziela wakacji”
Śląska Prohibicja — recenzja

Śląska Prohibicja
Nr 21 wśród 495 Restauracje (Katowice)
Zakres cen: 4 USD - 33 USD
Okolica: Śródmieście
Informacje o restauracji
Okolica: Śródmieście
Zrecenzowano 10 września 2019 z urządzeń przenośnych

Byłem w Śląskiej Prohibicji w ostatni weekend wakacji. Nie zamawialiśmy wcześniej stolika, zresztą w ogródku to niemożliwe, ale miejsce znalazło się bez problemu. Może dlatego, że pora była już nieobiadowa. Karta ogrodowa jak wiadomo nie jest tożsama z kartą restauracyjną, ale i tak dała przyzwoity wybór zwłaszcza, że było ciepło a i ściśle sprecyzowanych wymagań tego dnia nie miałem. Wybrałem żurek i fircykąski, czyli foccacię z rostbefem i halloumi i muszę powiedzieć, że to pierwsze danie było niemalże doskonałe z tą jedynie wadą, że zupa zawsze musi być gorąca a to drugie danie było b.dobre, choć może tym razem było ciut zbyt słone. Co do samego miejsca trudno szukać dziury w całym... Ogródek świetnie zaaranżowany z miejscem dla dzieci i dużą przestrzenią, choć w moim odczuciu wnętrze restauracji robi jeszcze lepsze wrażenie. Bez wątpliwości jednak warto wybrać się na Nikisz do tej restauracji...

Termin wizyty: wrzesień 2019
Dziękujemy, 70micha_g
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Śląska P, Właściciel, Śląska ProhibicjaOdpowiedź udzielona 2 tygodnie(-i) temu

Bardzo dziękujemy za odwiedziny w naszej restauracji :) Dziękujemy za wszystkie miłe słowa i sugestie. Zapraszamy do nas jak najczęściej! :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (224)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

8 z 12 wśród 224 recenzji

Zrecenzowano 4 września 2019 z urządzeń przenośnych

Gorąco polecam! Cudowne jedzenie, pyszne drinki, wspaniałe wnętrze, same pozytywy ;) na pewno wrócimy!

Termin wizyty: lipiec 2019
Dziękujemy, kasiadr24
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 2 września 2019

Razem z partnerem byliśmy w Śląskiej Prohibicji po raz pierwszy, gdzie restauracji wywarła na mnie pozytywne wrażenie. Kelnerzy uprzejmi,jedzenie pyszne,miejsce urokliwe a dodatkowo pianista podkreślający klimat.Wow.
Podobało mi się że jest na sali (tak uważam) sommelier który proponuje i pomaga w wyborze win - Pozdrawiam pana :)
Wzięliśmy po przystawce i daniu głównym - byliśmy pełni dlatego następnym razem przyjedziemy na deser ;)

Termin wizyty: wrzesień 2019
1  Dziękujemy, Kasztan94
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Śląska P, Właściciel, Śląska ProhibicjaOdpowiedź udzielona 3 września 2019

Cieszymy się, że spełniliśmy Państwa oczekiwania. Zapraszamy na desery: pyszną bezę "Pavlova na Nikiszu" lub "Rubinowego Bąbla" :) Dziękujemy za dobre słowo i pozdrawiamy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 21 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Lokal bardzo ładny, obsługa super. Dania brzmią ciekawie i tak również smakują. Ale. Proporcje składników w daniach wskazują chyba na typowych mięsożernych klientów, natomiast ja potrzebuje więcej dodatków. Bułka z szarpanym mięsem na ogródku pyszna, ale jednak ilość dodatków do mięsa jest znikoma. Żurek bardzo smaczny ale jest go tak mało w miseczce a ziemniaków i przepysznej kiełbasy dużo. Tatar wspaniały, ale dwie malutkie kromeczki i dodatki do takiej ilości mięsa to znikoma ilosc

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, Magda M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Śląska P, Właściciel, Śląska ProhibicjaOdpowiedź udzielona 3 września 2019

Pani Magdo dziękujemy za dodanie komentarza:) Wszystkie sugestie bierzemy do serca :) Mamy nadzieję, że kolejna wizyta będzie udana, a dania będą obfitowały w wiele dodatków, które przypadną Pani do gustu :) Zapraszamy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 18 sierpnia 2019

Piękny wystrój(nawet w łazience można by zamieszkać), obsługa na wysokim poziomie, ale jedzenie powala na kolana!! Udało nam się jeszcze załapać na występ na żywo, więc było jeszcze przyjemniej :)

Termin wizyty: lipiec 2019
Dziękujemy, agatek10
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Śląska P, Właściciel, Śląska ProhibicjaOdpowiedź udzielona 3 września 2019

Jesteśmy wniebowzięci jak czytamy tak dobre opinie :) Cieszymy się, że wizyta w naszej restauracji spełniła Państwa oczekiwania :) Pozdrawiamy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Śląska Prohibicja — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Katowice, Województwo śląskie
Katowice, Województwo śląskie
 
Katowice, Województwo śląskie
Katowice, Województwo śląskie
 
Katowice, Województwo śląskie
Katowice, Województwo śląskie
 

Byłeś(-aś) w Śląska Prohibicja? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem