Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Gliwice
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Wyróżnione recenzje
Kałuża

Kąpielisko leśne w Gliwicach to bardzo fajne miejsca dla mieszkańców Gliwic oraz okolic. Jest... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 29 października 2018
Marek C
Wypoczynek basen

Samo miejsce pomimo betonowych basenów i metalowych płotków wokół basenów mimo wszystko podoba mi... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 1 sierpnia 2018
Izolda1
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (33)
  
Recenzje (33)
Filtruj recenzje
33 wyniki
Oceny podróżnych
10
9
7
1
6
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
10
9
7
1
6
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 33 recenzji
Zrecenzowano: 30 czerwca 2019

Gorąco Nie polecam! Przyjechaliśmy na kąpielisko w niedzielę ok 11. Nawet nie daliśmy rady zaparkować auta, korek straszny się zrobił. Nikt z włascieli/zarządzających kąpieliskiem nie czuł się odpowiedzialny żeby ludzi pokierować i zamknąć wjazd jak tylko parking się przeplnił. Ktoś kto pierwszy raz przyjechał na kąpielisko może nie wiedzieć, że jak jest dziesiątki aut na głównej drodze zaparkowanych, nie wspomnę jak to jest niebezpieczne, jest tam ciągła linia więc ogólnie nie wolno parkować, to nie ma się co pchać i wyjeżdżać. Fajnie zrobić publiczne kąpielisko, ale po co się przejmować infrastrukturą i bezpieczeństwem ludzi. Najlepiej trzepać kasę, a ludziska niech się męczą. Nie chcę pisać Polska, bo chciałbym żeby ludzie przestali patrzeć na czubek swojego nosa, warto pomyśleć o drugiej osobie, o jej bezpieczeństwie. Czy tak dużo pieniążków by stracili gdyby zatrudnił Pana, który by pokierował ruchem i przed wjazdem dał tabliczkę parking pełny?

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, Agnieszka T
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 października 2018

Kąpielisko leśne w Gliwicach to bardzo fajne miejsca dla mieszkańców Gliwic oraz okolic. Jest licznie odwiedzane przez młodzież i nie tylko. Niestety jego wielkość nadaje się, dla małej miejscowości, a nie dla Gliwic

Termin skorzystania z atrakcji: październik 2018
Dziękujemy, Marek C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Niestety przy wejściu okazuje się że tylko 3+ karta wydana w Gliwicach ,rodziny z okolic czy innych miast Polski już nie są traktowani PRORODZINNIE zażadca ma to głęboko kiedy napisałem maila odpisał że tylko gliwiczaną się należy a zeszyt skarg jest na wejściu i tam można się skarżyc, ale powinno to być zapisane na stronie kąpieliska leśnego żeby szukający cennika ludzie z innego miasta wiedzieli że sa GORSZĄ rodziną niż TA Z GLIWIC. SZKODA Basen ogólnie fajny właśnie dla rodzin z dziećmi :-(

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2018
1  Dziękujemy, nodzi1
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Samo miejsce pomimo betonowych basenów i metalowych płotków wokół basenów mimo wszystko podoba mi się pod tym względem , że baseny są duże co daje możliwość pływania na naprawdę dużych materacach itd.... można obserwować dzieci z kocy na trawie , gdyż jest lekkie wzniesienie. Natomiast byłam świadkiem strasznego zdarzenia na szczęście bez udziału karetki , ale nie wiele brakowało do strsznej tragedii. Mianowicie są tam dwie atrakcje parku wodnego tzw dmuchancow na wodzie . Jeden taki wodny park jest bezpłatny dla małych dzieci bez udziału dorosłych natomiast drugi taki wodny park jest płatny jest w kolorze zielonym . Jest takie miejsce , gdzie wspinamy się trzymając za dwie długie liny , aby potem zjechać w dół na największej ślizgawce . Elementy są ruchome i przy wchodzeniu czy schodzeniu, zjeżdzaniu z nich one się przesuwają, a między nimi jest dziura !!!!!! . Więc jedna Pani chcąc zacząć się wspinać na tą wysoką zjeżdżalnie, gdzie są dwie liny do trzymania poślizgnęła się i wpadła między 2 elementy tej atrakcji tak , że głowa z szyją utknęła w środku i zaczęła być duszona przy każdym ruchu tych elementów . Na szczęście jeden mały chłopczyk z tej grupy osób to zauważył i zaczął krzyczeć i wzywać pomocy . Szybko ktoś ciągnął Ją i trzymał w górę za kapok, ktoś inny zaczął rozsuwac te elementy , gdzie każde wejście czy zejście wskoczenie do wody przez kogoś innego powodowało że tą Panią znowu przyduszało , dodatkowo jak Ona tam wpadła zadławiła się wodą. Niech Was nie zgubi ta duża liczba małych dzieci , które mają tam być pod obecnością dorosłych . Uważam, że jeden dorosły do pilnowania jednego dziecka to absolutny max i konieczność bo dzieci się rozpraszają na różne strony i ich po prostu nie widać . Po tych doświadczeniach i będąc świadkiem tego zdarzenia uważam, że to nie jest absolutnie atrakcja dla małych dzieci , a były tam nawet poniżej 10 lat . Uważajcie na tej atrakcji bardzo i nie spuszczajcie z oczu swoich bliskich nawet na jedną sekundę, nie liczcie na ratownika przy takiej ilości osób tutaj ,gdyby nie interwencja bliskich nie wiem jak by to się skończyło na szczęście wszystko dobrze z tą Panią .

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2018
4  Dziękujemy, Izolda1
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 sierpnia 2018

Tak jak kiedyś było tanio, solidnie, czysto, tak teraz strasznie, byłem pierwszy raz od 5-6 lat, jeśli chodzi o największy basen został on bardzo znacznie zmniejszony jeśli chodzi o głębokość, mial 4 metry a zostało 1.60 m, każdy basen jest otoczony plotem, wymusza sie na kliencie przejscia pod prysznicem z lodowata woda gdyz jest to jedyna luka w ogrodzeniu, prawie doznałem szoku termicznego, toalety bez żadnych mat antypoślizgowych, podłoga to śliskie płytki które jak są mokre i tłuste a są cały czas bo każdy jest nasmarowany i mokry, stanowią przeszkodę nie do przejścia, ludzie się wywracali co chwile, nie wspomnę ze jedyny dość czysty basen to dawny 4 metrowy, 1.20 i 1.10 to istne gnojowisko, woda jest mętna a dno mimo tego ze chamski beton jest o dziwo śliskie i porośnięte czymś, basen 0.80 i brodzik są jeszcze bardziej brudne, płoty na około basenów są najgorsze, jeśli rozkładamy się na trawie, i wejdziemy do basenu nie widzimy naszego koca i rzeczy, jak ktoś podejdzie to nie można tam szybko podejść po trzeba skorzystać z prysznica, a ceny? tragiczne, kiedyś 2.50 za wejście osoby dorosłej a za dziecko nic, teraz 5 zł za dziecko i 10 za osobę dorosłą, atrakcja na dużym basenie 5 zł za 15 minut żeby wejść na dmuchany zamek i z niego zjechać lub zeskoczyć, przechodząc ze znajomym przez basen 1.20 naprawdę brzydziliśmy się zamoczyć dalej niż do pasa, polecam tylko basen największy, i sikać do wody żeby nie ryzykować utratą uzębienia xd.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, michal042
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Łukasz M, Właściciel, Kąpielisko LeśneOdpowiedź udzielona 2 sierpnia 2018

W kwestiach związanych z barierkami oraz "przymusowym" spłukaniu z siebie substancji nieporządanych przed wejściem do basenu, odsyłamy do ustawy o prawie wodnym w kwestii kąpielisk publicznych oraz wymogów sanepidu, które jasno określają dlaczego KAŻDY PRZED WEJŚCIEM DO BASENU MUSI SIĘ UMYĆ. Pozdrawiam

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji