Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (171)
Filtruj recenzje
171 wyniki
Oceny podróżnych
63
62
27
9
10
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
63
62
27
9
10
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
40 z 45 wśród 171 recenzji
Zrecenzowano: 15 maja 2017

Hotel jest wygodnie położony przy zjeździe z głównej drogi - łatwo trafić.
Blisko stadionu, parku i wesołego miasteczka w Chorzowie - przystanek tramwajowy obok hotelu.
Niestety był problem z zaparkowaniem w sobotę. Pod hotelem wszystko zajęte, dostępny parking płatny - 35 zł za dobę lub parkowanie na sąsiedniej ulicy.
Hotel jest stylowy, wnętrza pałacowe. Miła i sprawna recepcja.
Pokój dwuosobowy typu komfort jest duży, wygodny, wyposażony we wszystko czego potrzeba podczas pobytu. Duże i bardzo wygodne łóżko. Czysto.
Są mini kosmetyki i bezpłatne milutkie, bielusieńkie szlafroki.
Dodatkowo i bezpłatnie poprosiłam o lodówkę - była.
Niestety nie było klimatyzacji, o którą również prosiłam ( a tylko część pokoi komfort ją posiada). Szkoda, bo ten weekend był wyjątkowo ciepły i przydałaby się.
Pokój był od strony wschodniej (widok na dachy i zaplecza domów), więc rano pełne słońce. Uchylenie okna nic nie dało a dodatkowo szumiał jakiś wentylator - chyba z restauracji.
W Restauracji Cesarskiej obowiązywało skrócone menu ze względu na ogromną ilość imprez okolicznościowych (ich przebiegu naprawdę nie odczuwało się ani w hotelu ani w pokoju).
Szkoda, bo menu standardowe jest bogate, ale dość drogie, a my korzystając z promocyjnego "dnia bez cen" chcieliśmy popróbować wykwintniejszych dań w zaproponowanych przez nas cenach.
Mimo to obiad był smaczny i świeży a rachunek przyjazny. Nie polecam jedynie "śląskiego kołocza" , który okazał się podgrzewaną szarlotką z zamrażarki a spodziewałam się świeżego, domowego ciasta.
Strefa wellness przyjemna, w całym pomieszczeniu ciepło. Niestety bardzo tłoczno. Jacuzzi działało. Sauna sucha słabo dogrzana - jedynie 70 stopni, za to parowa -
bardzo mocno. Woda w basenie była ciepła, czynny jedynie przeciwprąd.
Całość dostępna od 8.00 do 22.00
Śniadanie smaczne, urozmaicone, świeże, podawane w dobrze wentylowanej, obszernej jadalni.
Duży wybór dań na ciepło i zimno, słodko i słono, dla wegetarian i mięsożernych, są owoce i ciasta.
Obsługa sali miła i sprawna, szybko uprzątała stoliki, uzupełniała jedzenie.
W Recepcji Hotelu można kupić upominki ze Śląska, bilety do wesołego miasteczka, zamówić wino i deskę serów do pokoju itp.
Zakres usług, oferta i ilość pracujących tam osób, sprawia że Gość Hotelowy czuje się tam bardzo dobrze.
Ja z pewnością tam wrócę!
Polecam!

Wskazówka dotycząca pokoi: pokój 315 od wschodu, brak klimatyzacji,widok na zaplecze i dachy
Termin pobytu: maj 2017
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, anitam897
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Klaudia G, General Manager, Hotel Diament Arsenal PalaceOdpowiedź udzielona 29 czerwca 2017

Szanowny Gościu, Jest nam niezwykle miło, ze względu na najwyższe przyznane nam oceny zarówno w kategorii wartości, pokoi i obsługi jak i za pozostawienie tak pozytywnej opinii! Dziękujemy, iż doceniła Pani naszą dogodną lokalizację oraz wyposażenie pokoju i jego czystość. Personel zarówno recepcji jak i restauracji dba o Państwa obsługę na każdym kroku, bardzo cieszę się, iż doceniła Pani również wysiłek włożony w ich pracę. Niezmiernie przykro nam z powodu klimatyzacji, która nie została Pani zapewniona. Możliwe, iż z powodu większego obłożenia hotelu, niestety nie było już pokoi z klimatyzacją. Przepraszam również, iż nie mogła Pani skorzystać w pełni z atrakcyjnej oferty naszej Restauracji Cesarskiej. Przy następnej wizycie zapraszamy oczywiście do rozsmakowania się w serwowanych przez nas potrawach! Dziękujemy za wszelkie sugestie odnośnie świadczonych przez nas usług, wszystkie zostaną zweryfikowane i pozwolą nam poprawić jakość naszych usług. Trzymamy Panią za słowo, iż wróci Pani do nas raz jeszcze :) Pozdrawiam serdecznie, Klaudia Grabiec Dyrektor Hotelu.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 23 kwietnia 2017

Spaliśmy w tym hotelu tylko jedną noc, ale mieszka się w tym hotelu naprawdę bardzo dobrze. Mamy dużego psa i pokój był wystarczajaco duży. Bardzo dobra lokalizacja pokoju,ponieważ można było szybko zejść na dół bocznymi schodami ,a potem bocznymi drzwiami na przechadzkę z psem.Hotel był czysty i zadbany.Obsługa w recepcji i ogólnie bardzo pomocna i miła.
Restauracja hotelowa ma bardzo dobry wybór dań i to co jedliśmy było smaczne,a obsługa restauracji jest bardzo kompetentna i przyjemna.
Czuć to że w tym hotelu każdego gościa traktuje się poważnie i z szacunkiem i stara się o niego.Dziękujemy!

Termin pobytu: marzec 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, Gregor W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Klaudia G, General Manager, Hotel Diament Arsenal PalaceOdpowiedź udzielona 24 kwietnia 2017

Szanowny Panie Gregor, Niezmiernie miło mi czytać tak wiele ciepłych słów na temat naszego Hotelu Diament Arsenal Palace! Pokazuje to jednoznacznie, iż nasza ciężka praca przynosi nadzwyczajne rezultaty, a nasz wysiłek został przez Państwa wysoce doceniony. Najwyższa Pana ocena jest dla nas bardzo motywująca. Cieszy mnie fakt iż przypadły Panu do gustu standardy naszych pokoi oraz lokalizacja hotelu, rewelacyjnie skomunikowana z głównymi trasami w regionie. Najbardziej cieszy mnie jednak fakt, iż zauważyli Państwo jak bardzo staramy się podchodzić do każdego z Gości indywidualnie, aby każdy z Gości poczuł jak bardzo dbamy o doskonałą obsługę. Obiecujemy nie spoczywać na laurach. Zapraszam zatem ponownie.
Z poważaniem,
Klaudia Grabiec
Dyrektor Hotelu.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 marca 2017

Dość łatwo trafić.Otoczenie ,w przeciwieństwie do hotelu brzydkie.Hotel fajny,bardzo
miła obsługa recepcji, pokój ładnie,stylowo urządzony,czysty.Z basenu można korzystać,
aczkolwiek tłoczno.Mam zastrzeżenia do serwisu pokojowego, ale może byłam za krótko.
Śniadania dobre,dobra kawa. Jeśli będę potrzebowała hotelu w tej okolicy, nie będę szukać innego.

Termin pobytu: marzec 2017
  • Typ podróży: Podróż w pojedynkę
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, ewozewoz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Klaudia G, General Manager, Hotel Diament Arsenal PalaceOdpowiedź udzielona 5 kwietnia 2017

Szanowny Gościu, Bardzo miło mi było gościć Panią w naszym Hotelu Diament Arsenal Palace! Cieszy mnie fakt, iż lokalizacja oraz stylowy wygląd hotelu zostały przez Panią docenione. Dziękuję serdecznie za szczere i szczegółowe uwagi na temat świadczonych przez nas usług. Pozwolą nam one zrewidować wspominane aspekty, a co za tym idzie poprawić poziom naszych usług. Wszelkie słowa uznania, przyjmujemy z wielką wdzięcznością i obiecujemy nie spoczywać na laurach. Zapraszam ponownie, Klaudia Grabiec, Dyrektor Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 lutego 2017 z urządzeń przenośnych

Hotel warty rozważenia podczas pobytu na Śląsku. Łatwy dojazd i dobra lokalizacja. Czyste pokoje i bardzo miła obsługa. Wyposażenie i wystrój hotelu może nie dla wszystkich będzie odpowiedni, niemniej w porównaniu z innymi hotelami w okolicy ten wybór jest najlepszy. Pokoje mogłyby mieć lepsze materace, ale to już bardzo indywidualna sprawa. Restauracja serwuje dość dobre dania, a śniadania się z szerokim wyborem. Czyli można dobrze zjeść i się wyspać.

Termin pobytu: grudzień 2016
Typ podróży: Podróż służbowa
Dziękujemy, Andrzej W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Klaudia G, General Manager, Hotel Diament Arsenal PalaceOdpowiedź udzielona 20 lutego 2017

Szanowny Panie Andrzeju,
Bardzo dziękuje za Pana poświęcony czas na napisanie powyższej recenzji naszego Hotelu Diament Arsenal Palace! Nadzwyczaj miło mi, iż lokalizacja hotelu okazała się dla Pana dogodna oraz nasza obsługa i pokój spełniły Pana oczekiwania. Różnorodność i duży wybór na śniadaniu są jednym z naszych wielu atutów, który przemiło zaskakuje gości. Bardzo cieszy mnie fakt, że i Pana nie zawiodły. Dziękuje za wszelkie uwagi dotyczące materacy czy wystroju. Każde zdanie naszych Gości jest dla nas bezcenne, dzięki Państwa uwagom, staramy się być lepsi każdego dnia.
Serdecznie zapraszam ponownie,
Klaudia Grabiec
Dyrektor Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 lutego 2017

Przepiekny hotel, recepcionistki mega grzeczne i uprzejme, hotel to magiczne miejsce, super spa, sauna goraca i pelna jeszce goretszych kobiet. Wnetrze zachwyca pod kazdym wzgledem. Duzo miejsca do parkowania ajak braknie mozna poprosic karte na platny parking. Polecam kazdemu

Termin pobytu: luty 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Krzysztof P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Klaudia G, General Manager, Hotel Diament Arsenal PalaceOdpowiedź udzielona 17 lutego 2017

Szanowny Panie Krzysztofie,
Dziękuje za tak fantastyczny komentarz o Hotelu Diament Arsenal Palace.
Termy Cesarskie rzeczywiście są naszym dużym atutem, jacuzzi i sauny to sposób na relaks, który każdemu mogę polecić! Recepcjonistki codziennie starają się utrzymywać pracę na najwyższym poziomie, dlatego cieszy mnie ogromnie iż Pan to zauważył i docenił. Pozdrawiam serdecznie wraz z całą załogą hotelu,
Klaudia Grabiec
Dyrektor Hotelu.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji