Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 00:00 - 23:59
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Jezioro Ukiel ( Długie)

To piękne jezioro z miejską plażą. Największe z kilkunastu jezior Olsztyna. Żaglówki, jachty... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 28 września 2020
Bogdan G
,
Gdańsk, Polska
Prawie pomnik przyrody:)

Można pójść na odświeżajacy poranny spacer dookoła jeziora. Jest ścieżka dla pieszych i rowerów do... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 12 sierpnia 2020
Kaja L
Przeczytaj wszystkie recenzje (100)
  
Recenzje (100)
Filtruj recenzje
100 wyniki
Oceny podróżnych
64
33
3
0
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
64
33
3
0
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
8 z 13 wśród 100 recenzji
Zrecenzowano: 16 sierpnia 2019

jak w tytule - uwaga, ścieżki trochę zniszczone przez korzenie drzew ale miejsce przyjazne spokojnej wycieczce

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, kac718
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Jezioro blisko centrum Olsztyna, druga część jeziora otoczona dużym lasem. Na około jeziorka biegnie chodnik i ścieżka rowerowa, jest także most nad jeziorem. Trasa łatwa, przyjemna z ładnymi punktami widokowymi i z możliwością skręcenia w las...

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, bylemtowiem
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 lipca 2019

Piękne jezioro - jedno z wielu w rejonie. Raczej mało miejsca pod kąpieliska, bardziej przyjazne rowerzystom lub spacerowiczom.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Maracasso11
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 maja 2019

Nie znajdziemy tutaj typowej plaży ani kąpieliska. Jezioro obcuje z lasem, dookoła jeziora biegnie szlak pieszy oraz rowerowy. Świetne miejsce na spacer, bieganie lub przejażdżkę rowerową. Można też przysiąść na ławce i obserwować dziką przyrodę.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
1  Dziękujemy, tomasztomasz121
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 marca 2019

Uroczo położone w niecce, niemal że w centrum miasta jedno z wielu jezior w Olsztynie. Nazwa oddaje kształt jeziora o długości ponad półtora kilometra. Ma powierzchnie około 27 ha. W najgłębszym miejscu około 17 metrów. W części środkowej oba brzegi łączy kilkudziesięciometrowy "Mostek Zakochanych" W swojej większej części położone w obrębie starodrzewia lasu miejskiego, co specyficznie oddaje walory przyrodnicze i rekreacyjno-wypoczynkowe tego miejsca, we wszystkich porach roku.
Jest tu niebieski szlak turystyczny z infrastrukturą techniczną, ścieżkami,zarówno dla rowerzystów, jak i pieszych. Stanowią one część zintegrowanego,miejskiego systemu tej infrastruktury. Świetne miejsce na rodzinne pikniki a także dla osób preferujących bieganie, nordic walking czy spacery. W niektórych miejscach posadowione są drewniane leżaki, ławki i pomosty-siedziska (ułatwienie dostępu dla wędkarzy).

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
2  Dziękujemy, Krzysztof K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji