Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Ogrody Pokazowe & Motylarnia
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 15:00
Wyróżnione recenzje
Ogrody - style

Jeden wielki ogród został podzielony na działki które zostały zagospodarowane w różnych stylach np... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 10 maja 2017
Adam M
,
Olsztyn, Polska
Przepojony oasją

Ludzie z pasją zawsze mnie fascynowali i obok ludzi leniwych, chyba najbardziej posuwają nasz... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 1 czerwca 2016
Zbyszek_z_rodzinka
,
Warszawa, Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (22)
  
Recenzje (22)
Filtruj recenzje
22 wyniki
Oceny podróżnych
9
5
6
0
2
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Oceny podróżnych
9
5
6
0
2
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 22 recenzji
Zrecenzowano: 13 września 2018

Wśród tego typu obiektów, jakie do tej pory odwiedziłem, ogrody pod Mrągowem są jednymi z najmniejszych powierzchniowo. Niemniej ciekawie zaaranżowane i podzielone. Trochę brakuje opisów przy roślinach (tylko przy niektórych je dostrzegłem) a fontanny chyba już troszkę prosiłyby się o odnowienie. W Motylarni zlokalizowanej na tyłach ogrodu jakoś ubogo w motyle było - może zły dzień? Za to bardzo sympatyczne i towarzyskie bażanty. Są też miejsca, gdzie można usiąść i pobyć wśród roślinności.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2018
Dziękujemy, anno N
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 czerwca 2017

Wierzę z całego serca, że właściciela kochają to miejsce, które stworzyli najprawdopodobniej z pasją, która rodziła się w nich stopniowo. Od 10 lat sama mam ogród, wiem ile pracy wymaga utrzymanie go w dobrej formie. Niestety nazwa "Ogrody Pokazowe" zobowiązuje. Liczyłam, że zobaczę ciekawe rośliny, fajne aranżacje, coś co przykuje moją uwagę, choćby to miała być choć jedna roślina, jedno miejsce. Jedyna roślina której nie rozpoznałam to karłowaty świerk srebrny, którego oryginalnej nazwy nie znam i nie znalazłam koło niego. Przykro mi, ale nie mogę nic ciekawszego napisać na jego temat. Nawet zdjęć nie warto było pstrykać :(

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2017
Dziękujemy, karudka
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 maja 2017

Jeden wielki ogród został podzielony na działki które zostały zagospodarowane w różnych stylach np. japoński antyczny itd. Należy je oglądać w okresie kwitnienia. 1 lipca co roku odbywa się tu festyn i w tedy jest dużo motyli.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2017
Dziękujemy, Adam M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Szymon M, Właściciel, Ogrody Pokazowe & MotylarniaOdpowiedź udzielona 12 maja 2017

Dziękujemy za wizytę oraz recenzję i oczywiście zapraszamy w cieplejszym okresie ;-)

Pozdrawiam,
Szymon

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 maja 2017

Idea wielu rodzajów ogrodów w jednym miejscu bardzo fajna i ciekawie wszystko zorganizowane. Byłem tu w maju i niestety ale w tym miesiącu większość z zasadzonych roślin jeszcze nie kwitnie także nie dane mi było zachwycić się tym miejscem, które w kolejnych miesiącach budzi najpewniej zachwyt. Motylarnia niestety również pusta, lecz o tym zostaliśmy uprzedzeni przed zakupem biletu. Miejsce warte odwiedzenia, lecz jedynie w miesiącach czerwiec-wrzesień. W pozostałych miesiącach 90% z zasadzonych tu roślin nie kwietnie

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2017
Dziękujemy, Jakub1982w
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 maja 2017

drodzy podroznicy serdecznie polecam pokazowe ogrody w motylarni na pewno to zainteresuje sympatykow ogrodnictwa pieknie zaprojektowany ogrod serdecznie polecam

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2017
1  Dziękujemy, ryszardw234
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Szymon M, Właściciel, Ogrody Pokazowe & MotylarniaOdpowiedź udzielona 4 maja 2017

DZIĘKUJEMY serdecznie za miłe słowa i ZAPRASZAMY ponownie w okresie letnim, kiedy to ogrody będą w swojej pełnej krasie a motyle rozkoszowały się nektarem ;-)

Pozdrawiamy,
Ogrody Pokazowe i Motylarnia :-)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji