Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Przy okazji spaceru do zoo

Mozna zajsc zobaczyc przeczytac tablice. Pomnik jest dobrze wyeksponowany i naprawde zadbany. W... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 24 marca 2019
annajL6258AS
,
Czarna Białostocka, Polska
z urządzeń przenośnych
Dobrze wyeksponowany pomnik

W centralnym punkcie Parku Konstytucji 3 Maja, który i tak większość nazywa Zwierzyńcem, znajduje... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 13 lutego 2019
niveau926
,
Warszawa, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (6)
  
Recenzje (6)
Filtruj recenzje
6 wyniki
Oceny podróżnych
1
4
1
0
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Oceny podróżnych
1
4
1
0
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 6 recenzji
Zrecenzowano: 24 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Mozna zajsc zobaczyc przeczytac tablice. Pomnik jest dobrze wyeksponowany i naprawde zadbany. W okol piekne drzewa i zoo na wyciagniecie reki

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, annajL6258AS
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 lutego 2019

W centralnym punkcie Parku Konstytucji 3 Maja, który i tak większość nazywa Zwierzyńcem, znajduje się ten wartościowy pomnik. Jest dobrze widoczny, ładnie komponuje się z otoczeniem, stanowi niejako centrum parku. A sama idea upamiętnienia 42. Pułku Piechoty jest oczywiście godna pochwały!

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, niveau926
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 listopada 2018

Jednostka walczyła w II wojnie światowej z Niemcami w składzie Samodzielnej Grupy Operacyjnej „Narew”, a wielu żołnierzy 42 pułku piechoty brało udział w bitwie pod Kockiem. Pułk odrodził się w czasie akcji „Burza” jednak żołnierze pułku podzielili losy Polaków biorących udział w tej operacji i jednostka została zlikwidowana przez Sowietów.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2018
Dziękujemy, zbyszekbajbak
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Te recenzje zostały przetłumaczone automatycznie z języka angielskiego. Wyświetlić tłumaczenia automatyczne?
Zrecenzowano: 22 czerwca 2018

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 czerwca 2018
Tłumaczenie Google

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji