Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Kościół inny architektonicznie i wyznaniowo

Kościół Piotra i Pawła - niewielka ceglana świątynia, o prawie 700-letniej historii. Największą... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 2 lipca 2019
mbryl
,
Piaski, Polska
Kościół

Jak kościół, nic powalającego w nim nie ma ale ogólnie warto zobaczyć i na pewno miejsce wygląda... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 25 kwietnia 2018
Krystian M
Przeczytaj wszystkie recenzje (18)
  
Recenzje (18)
Filtruj recenzje
18 wyniki
Oceny podróżnych
5
7
5
1
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
5
7
5
1
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 18 recenzji
Zrecenzowano: 2 lipca 2019

Kościół Piotra i Pawła - niewielka ceglana świątynia, o prawie 700-letniej historii. Największą ozdobą kościoła jest plafon z 1703 roku z trzema scenami ilustrującymi koniec ziemskiego świata, Sąd ostateczny - tryumf Jezusa i szczęście zbawionych - adorację Baranka na Górze Synaj. Do wyjątkowych należą także XV-wieczna skarbona jałmużnicza oraz konsole w kształcie głów średniowiecznych mieszkańców Szczecina.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, mbryl
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Piękny budynek w centrum miasta, unikalna architektura, rzuca się w oczy. Na pewno warto tutaj podejść podczas spaceru po Starym Mieście.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
Dziękujemy, mateoosh2
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 marca 2019

Z zewnątrz kościół prezentuje się okazale. Niestety wnętrza nie mogłam zobaczyć, bo zamknięty, jak wiele innych kościołów Szczecina. Szkoda, że nie myśli się o turystach.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, eltr0
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 kwietnia 2018

Urokliwy kościół gdzie jest co zwiedzić oraz o czym poczytać, kawał ciekawej historii na pewno ! :D.

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2018
Dziękujemy, Damian S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 kwietnia 2018

Jak kościół, nic powalającego w nim nie ma ale ogólnie warto zobaczyć i na pewno miejsce wygląda ładniej.

Termin skorzystania z atrakcji: listopad 2017
Dziękujemy, Krystian M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji