Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Jeden z niewielu szczecińskich zabytków

Brama Portowa (lub też Brama Berlińska) jest małym zabytkiem znajdującym się w samym centrum... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 26 grudnia 2019
X2446KFsandrap
,
Szczecin, Polska
Fridericus Wilhelmus: Portas facite

Jedna z dwóch zachowanych historycznych bram miejskich, pozostałość dawnych fortyfikacji pruskich... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 4 lipca 2019
mbryl
,
Piaski, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (70)
  
Recenzje (70)
Filtruj recenzje
70 wyniki
Oceny podróżnych
18
29
20
2
1
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
18
29
20
2
1
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 70 recenzji
Zrecenzowano: 29 lipca 2019

O Bramie Portowej, wcześniej Berlińskiej napisano wiele. Uważam, że warto ją zobaczyć , jako jeden z niewielu zabytków w mieście, aby wyobrazić sobie jak kiedyś wyglądały mury tego miasta.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Krzysztof P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 lipca 2019

Jedna z dwóch zachowanych historycznych bram miejskich, pozostałość dawnych fortyfikacji pruskich. Wybudowana w okresie 1725-28 realizowała zarówno funkcje obronne jak i estetyczne. Nad wejściem inskrypcja łacińska podkreślająca zasługi króla Fryderyka Wilhelma dla powrotu Księstwa Szczecińskiego do Prus. Powyżej - tarcza Prus. Aktualnie wewnątrz bramy mieści się teatr kameralny.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, mbryl
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 lutego 2019

Brama Portowa prawie od zawsze stanowi punkt centralny miasta. Jest jednym z niewielu zabytków, który nie został kompletnie zniszczony przez naloty dywanowe, kiedy na centrum Szczecina spadło 5200 ton bomb. Niewielki obiekt jest coraz bardziej przytłaczany przez wznoszone w sąsiedztwie budynki. Kiedyś wewnątrz mieścił się sklep Cepelii obecnie jest tu teatr.

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2019
5  Dziękujemy, Elżbieta K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 kwietnia 2018

w Bramie Portowej zlokalizowany jest znakomity Teatr Kameralny. Dojazd bardzo dogodny, łatwiej komunikacją miejska - trudno o miejsce do parkowania w centrum

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2018
Dziękujemy, Grażyna Maria S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 sierpnia 2017

Jest to jeden z obowiązków elementów do zwiedzenia w Szczecinie. Brama nie jest bardzo duża ale jest ładnie zdobiona i jest łatwa do znalezienia dlatego warto nią odwiedzić przy zwiedzaniu innych miejscowości. Jedyną wadą jest brak tłumaczenia z niemieckiego tego co zostało zapisane na bramie.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2017
1  Dziękujemy, Slawek_WIktor
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji