Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Fridericus Wilhelmus: Portas facite

Jedna z dwóch zachowanych historycznych bram miejskich, pozostałość dawnych fortyfikacji pruskich... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 4 lipca 2019
mbryl
,
Piaski, Polska
Można lepiej!

Można lepiej wykorzystać potencjał tego miejsca! Trochę odnowić i bardziej reklamować wydarzenia w... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 13 czerwca 2019
miloszbrozyna
,
Szczecin, Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (68)
  
Recenzje (68)
Filtruj recenzje
68 wyniki
Oceny podróżnych
17
29
19
2
1
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
17
29
19
2
1
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 68 recenzji
Zrecenzowano: 29 lipca 2019

O Bramie Portowej, wcześniej Berlińskiej napisano wiele. Uważam, że warto ją zobaczyć , jako jeden z niewielu zabytków w mieście, aby wyobrazić sobie jak kiedyś wyglądały mury tego miasta.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Krzysztof P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 lipca 2019

Jedna z dwóch zachowanych historycznych bram miejskich, pozostałość dawnych fortyfikacji pruskich. Wybudowana w okresie 1725-28 realizowała zarówno funkcje obronne jak i estetyczne. Nad wejściem inskrypcja łacińska podkreślająca zasługi króla Fryderyka Wilhelma dla powrotu Księstwa Szczecińskiego do Prus. Powyżej - tarcza Prus. Aktualnie wewnątrz bramy mieści się teatr kameralny.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, mbryl
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 czerwca 2019 z urządzeń przenośnych

Można lepiej wykorzystać potencjał tego miejsca! Trochę odnowić i bardziej reklamować wydarzenia w tym miejscu!

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
Dziękujemy, miloszbrozyna
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 lutego 2019

Brama Portowa prawie od zawsze stanowi punkt centralny miasta. Jest jednym z niewielu zabytków, który nie został kompletnie zniszczony przez naloty dywanowe, kiedy na centrum Szczecina spadło 5200 ton bomb. Niewielki obiekt jest coraz bardziej przytłaczany przez wznoszone w sąsiedztwie budynki. Kiedyś wewnątrz mieścił się sklep Cepelii obecnie jest tu teatr.

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2019
2  Dziękujemy, Elżbieta K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 kwietnia 2018

w Bramie Portowej zlokalizowany jest znakomity Teatr Kameralny. Dojazd bardzo dogodny, łatwiej komunikacją miejska - trudno o miejsce do parkowania w centrum

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2018
Dziękujemy, Grażyna Maria S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji