Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Wyśmienita kuchnia na najwyższym poziomie międzynarodowym”

Z drugiej strony lustra
Nr 4 wśród 383 Restauracje (Szczecin)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 13 USD - 23 USD
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Polecane, biorąc pod uwagę: Rodziny z dziećmi, Spotkania biznesowe, Romantyczny, Specjalne okazje
Opcje wyżywienia: Śniadanie, Obiad, Lunch, Po godzinach, Rezerwacje
Opis: Najlepszym określeniem dla kuchni z drugiej strony lustra to casual fine dining, czyli autorskie menu, dania przygotowane z najwyższej jakości, świeżych, naturalnych produktów, serwowane w relaksującym otoczeniu. Ideą jest łączenie klasycznych francuskich technik kulinarnych z tradycją różnych kuchni regionalnych, w tym oczywiście kuchni polskiej. Te regionalne inspiracje to nie tylko sposób przyrządzenia, ale także stosowanie w jak największym stopniu lokalnych składników. Wykorzystujemy też bardzo szeroko polskie produkty regionalne, jak sery kozie z Wołczkowa, kiszonki z Kołobrzegu, ryby z Zalewu Szczecińskiego, szparagi z Gryfina czy oscypki z Pienin. Smak, struktura i forma - te trzy elementy współdecydują o jakości serwowanych przez nas dań. Oprócz stałej karty zmieniającej się wraz z porami roku, codziennie proponujemy też coś ekstra. Gotujemy od podstaw, dzięki temu możemy spełniać indywidualne życzenia naszych gości i uwzględniać nietolerancje pokarmowe. Dania dla wegetarian są stałym elementem menu. Cieszymy się bardzo gdy odwiedzają nas dzieci, dla których mamy zawsze coś ciekawego do zaproponowania.  Specjalnością z drugiej strony lustra są tematyczne wieczory gourmet, z kilkudaniowymi menu degustacyjnymi, o których informujemy naszych Gości poprzez stronę internetową, media społecznościowe jak również nasz newsletter. Nasze desery przygotowywane są na bieżąco z najwyższej jakości naturalnych składników. Karta win liczy blisko sto wyselekcjonowanych pozycji z całego winiarskiego świata Bardzo miło będzie nam Państwa gościć, proszę rozmawiajmy o Waszych oczekiwaniach, marzeniach kulinarnych, myślę,że wiele z nich będziemy w stanie spełnić...  Zapraszam Iwona Niemczewska z Zespołem
Zrecenzowano 13 maja 2018

Według mnie świetny wybór dań, doskonale skomponowanych, zawierających unikalne składniki, w istotnej części regionalne. Na przykład ser ajurwedyjski z mleka krowiego, zakwaszony witaminą C. Wyobraźnia kulinarna, znakomity warsztat, kunszt Iwony Niemczewskiej oraz zespołu sprawiają, że restauracja Z Drugiej Strony Lustra należy do najlepszych w swojej kategorii w kraju, nie ustępując restauracjom w Europie, w tym berlińskim, posiadającym gwiazdki Michelin, spośród których część miałem okazję odwiedzić. Gratulacje i podziękowania. Serdecznie polecam.

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
3  Dziękujemy, Marek D
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (275)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

9 z 13 wśród 275 recenzji

Zrecenzowano 11 kwietnia 2018

To było zaplanowane wyjście do dobrej restauracji. Do tej pory zawsze był dylemat, gdzie wyjść żeby zjeść dobrze, coś innego i mieć wrażenie że jesz posiłek przygotowany dla ciebie. Że kucharz pomyślał o produkcie, o jego przygotowaniu i ostatecznym efekcie. Taki lokal jest nam bardzo potrzebny w Szczecinie. Ja gorąco polecam, bo na wyciągnięcie ręki mamy to, na co do tej pory trzeba było jechać za granicę. Nasze miasto w końcu lekko nabiera szlifów.

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
3  Dziękujemy, Małgorzata B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Iwona N, Właściciel, Z drugiej strony lustraOdpowiedź udzielona 12 kwietnia 2018

Serdecznie dziękujemy za odwiedziny i miłe słowa.
Zapraszamy ponownie

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 30 marca 2018 z urządzeń przenośnych

Lokal o zaskakująco fatalnym wystroju, nie pasującym zupełnie do fanatastycznej nazwy- szkoda ze właściciele nie nawiązali wyglądem do nazwy. Brak czekadelka- duży minus, na świeże jedzenie można dlugo poczekać, jednakże lokal powinien oferować dla gości czekadelko. Jedzenie smaczne aczkolwiek do perfekcji trochę brakuje- fois gra niedoprawione, lekko przesmażone, grzanka czerstwa, cena do zaakceptowania (porcja fois gra na prawdę spora) gdyby dodac do tego dodatki- podanie rozmrożonych malin i kawalkow gruszki- mało ambitne i wyszukane.
Danie główne smaczne, dobrej jakości. Warte swojej ceny.
W zjedzeniu nam spokojnego obiadu bardzo przeszkadzający byli wszelcy dostawcy, interesanci, pan w sprawie pracy (wszystko to podczas godzinnego obiadu) którzy kręcili sie po lokalu (lokal takiej klasy powinien mieć zdecydowanie osobne wejście dla takich osob)- zdecydowanie nie jest to miejsce aby sie odprężyć i spędzić romantycznie czas.
Duży minus- zbyt zarozumiała szefowa kuchni, która starała sie być miła ale nie potrafi przyjąć krytyki bez własnego komentarza.
Kelnerka to raczej "podawcza"- w takiej klasy restauracjach powinna opowiadać o potrawach które sa serwowane.
Mimo wszystko smaczne miejsce.

1  Dziękujemy, Sylwia R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 24 marca 2018 z urządzeń przenośnych

Lokal znamy od dawna, ale nie wybraliśmy się do niego nigdy w zasadzie nie wiadomo dlaczego. Dzisiaj jest koncert Agnieszki Chylińskiej, zatem przed trzeba było się posilić. Od progu przywitani z uśmiechem, w dniu dzisiejszym były mule w białym winie i taka decyzja zapadła na przystawkę. Moja lepsza połowa wybrała zupę krem z cukini a na główne dania pstrąg i policzki wołowe. Każde z podanych dań było znakomite, podanie i prezentacja potraw poziom najwyższej klasy. Smaki w idealnej kompozycji z dodatkami. Podczas wizyty czuliśmy się bardzo zaopiekowani inprofesjonalnie obsłużeni. Naszego komfortu doglądała sama właścicielka i szefowa Kuchni Pani Iwona. Będziemy wracać by cieszyć się tym jedzeniem i nawet to ze dania są 10 20 zł droższe niż gdzie indziej to są warte swojej ceny. Polecam gorąco to miejsce !

2  Dziękujemy, Ryszard R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Iwona N, Właściciel, Z drugiej strony lustraOdpowiedź udzielona 26 marca 2018

Dziękujemy za odwiedziny i czekamy na następne :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 11 marca 2018

Jestem wielkim fanem tej restauracji i staram sie ja odwiedzac za kazdym razem kiedy jestem w Szczecinie. Wysmienite i pieknie podane potrawy i wspaniale wino. Jedyny, naprawde malutki minus za muzyke w tle - uwazam ze muzyka powinna byc bardziej dopasowana do otoczenia i potraw. Niby drobiazg ale zarowno ja jak i moj partner zwrocilismy na to uwage. Pozdrawiam ambitna wlascicielke restauracji i zycze wszystkiego dobrego. POLECAM BARDZO GORACO !

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
2  Dziękujemy, Dorota230
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Iwona N, Właściciel, Z drugiej strony lustraOdpowiedź udzielona 12 marca 2018

Pięknie dziękujemy za tak miłe słowa. Muzyka to faktycznie ciężki temat, bo każdy lubi inny rodzaj. Proszę o podpowiedz jaka by pasowała :)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Z drugiej strony lustra — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Szczecin, Zachodnio-Pomorskie
Szczecin, Zachodnio-Pomorskie
 
Szczecin, Zachodnio-Pomorskie
Szczecin, Zachodnio-Pomorskie
 
Szczecin, Zachodnio-Pomorskie
Szczecin, Zachodnio-Pomorskie
 

Byłeś(-aś) w Z drugiej strony lustra? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem