Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Miejsce do którego lubię wracać!”
Restauracja Va Banque — recenzja

Restauracja Va Banque
Nr 116 wśród 425 Restauracje (Szczecin)
Zakres cen: 2 USD - 15 USD
Informacje o restauracji
Zrecenzowano 4 tygodnie(-i) temu

Restauracja Va Banque to miejsce do którego wracam, jak do domu ukochanej babci. Jest to miejsce, gdzie nie tylko można dobrze zjeść, ale też spędzić czas w przyjaznej atmosferze.
Obsługa jest zdecydowanie profesjonalna. Kelnerka jest świetnym przewodnikiem dla niezdecydowanych
A Szef kuchni serwuje dania estetycznie a zarazem smacznie

Z całego serca POLECAM to miejsce

Termin wizyty: wrzesień 2019
Dziękujemy, Kamila S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (9)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

2 z 6 wśród 9 recenzji

Zrecenzowano 2 września 2019

Kilka recenzji wpomina dużo o wystroju, i faktycznie częściowo jest trochę racji. Chyba wysokie sufity i niewspółmiernie mała powierzchnia podłogi powoduje, że lokal nie jest przytulny, a głosy odbijają się od ścian. Generalnie nie jest to miejsce, gdzie głównym celem jest podziwianie wnętrz, jednak trochę zabrakło czegoś co nada charakteru temu miejscu.

Razem z przyjaciółmi, zachęceni pozytywnymi opiniami odwiedziliśmy restaurację. Zostaliśmy bezbłędnie i miło obsłużeni. Zamówlismy kilka różnych dań. Kilka z nich rzeczywiście było dość oryginalnych ale na szczęście bez egzotycznych składników. Smazony bób był dla mnie zaskoczeniem i sałatka była naprawdę wyśmienita. Drób z grila był poprawny, czy policzki wołowe z kaszą bulgur. Swoje opinie zostawiliśmy także ustnie po pytaniu jak nam smakowało.

Ceny przystępne, ale jednak restauracyjne.
Myślę, że przyjdę tutaj jeszcze przynajmniej raz na powtórkę.

Życzę powodzenia w trudnym biznesie!

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, szymonwo
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Szymon M, Właściciel, Restauracja Va BanqueOdpowiedź udzielona 10 września 2019

Bardzo dziękujemy za tak wyczerpującą opinię. Widać, że napisał Pan tą opinię szczerze i od serca. Miło usłyszeć tak miłe rzeczy.

Co do wystroju to tak jak odpisywałem na poprzednie recenzje cały czas go polepszamy/udoskonalamy. Wiadomo, że sufitu nie jesteśmy w stanie obniżyć :) ale aktualnie szukamy nowego pomysłu na główną ścianę na sali górnej , a także lada dzień będzie nowe(lepsze) oświetlenie tejże sali. Słusznie Pan zauważył, że nie ma niestety w naszym wystroju jednej rzeczy, którą można podziwiać. Mam nadzieję jednak, że tą jedną wadę nadrobimy cichą, spokojną atmosferą a także pysznym jedzeniem. Następnym razem, jak się Państwo pojawią będzie inne menu sezonowe. Planujemy także startować w Restaurant Week. Zapraszamy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 25 sierpnia 2019

W kuchni, dokładnie tak samo jak w każdej z dziedzin sztuki: są dzieła lepsze lub gorsze, ale są też i arcydzieła! W „Va banque” wszystkie dania są dziełem sztuki! Nic nie pojawia się w talerzu przez przypadek, wszystkie smaki współgrają i tak jak nuty w utworze muzycznym łącza się ze sobą tworząc melodię, tak tu każdy z wybranych składników prowadzi nas ku harmonii całego dania! Każdy wybór z menu jest trafiony, bo kucharz jest zarazem prawdziwym artystą i rzemieślnikiem! Jego pasję odczuwa się od pierwszego do ostatniego kęsa, od przystawki aż po deser!
A wszystko to przy dyskretnej obecności kelnerki, która dzięki doskonałej znajomości menu, wysokiej kulturze osobistej i prawdziwemu profesjonalizmowi potrafi wzbudzić ciekawość, bezbłędnie doradzić i jak wytrawny dyrygent, zapanować nad całą orkiestrą! To nowe miejsce w Szczecinie powinien odwiedzić każdy prawdziwy smakosz!

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, MTortorella
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: VaBanqueSzczecin, Właściciel, Restauracja Va BanqueOdpowiedź udzielona 1 września 2019

Wpisała się Pani do naszej bardzo krótkiej listy gości, których będziemy wspominać z wielkim sentymentem. Bardzo dziękujemy za tak pięknie napisaną opinię.

PS. Za rok jeszcze tu będziemy, zapraszamy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 3 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Planowalam zjesc szybki biznesowy lunch podczas 2 tyg delegacji i juz zostalam. Kazdego dnia to miejsce zaskakuje smakiem i energia jaka sie wynosi z tego miejsca. Kuchnia i obsluga na wysokim poziomie. Polecam i z pewnoscia tu wroce.

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, magdalenam10
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: VaBanqueSzczecin, Właściciel, Restauracja Va BanqueOdpowiedź udzielona 1 września 2019

Bardzo było nam miło Panią gościć. Jest Pani jedną z tych klientów, których będziemy zawsze bardzo pozytywnie wspominać. Mamy nadzieję, że Pani następna delegacja również obierze kierunek Szczecin! :)


-Restauracja Va Banque

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 23 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Pyszne jedzenie, bardzo miła obsługa. Szkoda, że wystrój nie zachęca do wejścia. Ale dzięki temu nie ma tłumów :)

Termin wizyty: lipiec 2019
Dziękujemy, tomekp522
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: VaBanqueSzczecin, Właściciel, Restauracja Va BanqueOdpowiedź udzielona 1 września 2019

Dziękujemy za wybór naszej restauracji. Niezmiernie cieszy nas to, że zachwyciliśmy Państwa naszymi daniami.

Dołożymy wszelkich starań aby następna wizyta była równie przyjemna!

-Restauracja Va Banque

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Restauracja Va Banque — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Szczecin, Zachodniopomorskie
Szczecin, Zachodniopomorskie
 
Szczecin, Zachodniopomorskie
 
Szczecin, Zachodniopomorskie
Szczecin, Zachodniopomorskie
 

Byłeś(-aś) w Restauracja Va Banque? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem