Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (55)
Filtruj recenzje
55 wyniki
Oceny podróżnych
23
17
11
3
1
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Oceny podróżnych
23
17
11
3
1
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 55 recenzji
Zrecenzowano: 15 kwietnia 2019

Stał się CUD! Dostałem z NFZ skierowanie do Sanatorium Wistom w Kołobrzegu. TERMIN: 23 marca do 13 kwietnia 2019roku.

Pojechałem. Z Bielska-Białej do Kołobrzegu pociągiem IC. BB-Opole, przesiadka; Opole - Kołobrzeg. Podroż od 9 do 19.Koszt ok 100 zł. "Maleczewski" ( pociąg) ma WARSa. Coś pięknego! Polecam.

W Kołobrzegu wybrałem taksówkę Nr boczny 59, KOMBI, Pan Henryk , tel.nr : 885785588. Bardzo sympatyczny taksówkarz, pomocny. Opowiedział mi ciekawostki o mieście, pokazał sklepy. PKP - Wistom 15 zł za przejazd. W drodze powrotnej tez poprosiłem Pana Henryka.

KOŁOBRZEG. Na przełomie marca i kwietnia szare i smutne miasto, Silny wiatr, zimno. Tylko mewy "drą dzioby" i s...…, zanieczyszczają deptak główny. Od Wistomu do Perły Bałtyku jedna , kiepska kawiarenka , dwa sklepiki. SMUTEK TROPIKÓW.
Ceny wysokieeeee!
WISTOM. na końcu strefy uzdrowiskowej. Budynek dla NFZ , cześć środkowa.Trzy kondygnacje. Okna na stronę wschodnia i zachodnią. Te na stronę wschodnią - cimne.
Trafiłem do pokoju z trzema łóżkami. Mieszkalem z jednym kuracjuszem. Jedno łóżko zostało wolne. Pokój, łazienkę i garderobę( szafa , czajnik) oceniam na 3 plus.Sprzątanie pokoju co kilka dni.Reczniki - raz na turnus.Ręcznik basenowy - opłata 10 zł.Basen( mały) - 10 zł za godzinę. Brak kawiarni( jest kacik z kawiarką obsługiwaną przez panie z recepcji).
STOŁÓWKA.Podzielonana dwie części. NFZ i "goście dewizowi". Różnica w standardzie zrozumiała sama przez się. NFZetowców na turnusie było ok 480 osób
. Jedliśmy na dwie zmiany. Jedzenie? PowiemTAK : NFZ nie rozpieszcza( jajeczko, chlebek, maselko, zupka mleczna, serek topiony, dwa plaserki kiełbaski....).

Zapłciłem za pobyt 231 zł. Nie mogę teraz WYBRZYDZAĆ!

"Chytre Baby", ktore co roku bawią w rożnych sanatoriach, oceniały Wistom krytycznie.
Chyba wiedza co mówią.

Moja , subiektywana ocena calości pobytu : 3 plus, może 4.

Do domu wracałem z dziwnym przeświadczeniem : nigdy wiecej Kołobrzega w marcu!

Termin pobytu: marzec 2019
  • Typ podróży: Podróż w pojedynkę
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
1  Dziękujemy, jankobielski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 lutego 2019

Byliśmy na turnusie. Super wspomnienia. Trafiliśmy na fajną grupę z Warszawy. Były tance i duzo smiechu. Kolobrzeg piekne miejsce na wypoczynek. Sam osrodek ma przemiłą obsługę i bardzo dobre jedzenie.

Termin pobytu: marzec 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, MarekRadom
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 listopada 2018

Ośrodek położony blisko morza z salą jadalną, basenem, bazą zabiegową. Wifi w pokojach na przyzwoitym poziomie. Byłam na turnusie sanatoryjnym i byłam bardzo mile zaskoczona doskonałą organizacją przyjęcia kuracjuszy w dniu przyjazdu. Nie było żadnego chaosu, recepcjonistki przydzieliły pokoje, kelnerki ekspresowo przydzieliły stoliki, pielęgniarki szybko uporały się z zapisami do lekarza, po południu lekarz sprawnie przyjmował pacjentów, w niedzielę otrzymaliśmy plany zabiegów. Pokoje były sprzątane co drugi dzień (bez sobót i niedziel). Jedzenie urozmaicone i smaczne, porcje wystarczające (2200 kalorii/dziennie). Baza zabiegowa dobrze wyposażona a personel terapeutyczny bardzo uczynny, miły i służący fachową pomocą. Na terenie obiektu jest całkowity zakaz palenia, ale mimo informacji od dyrektor sanatorium, że zakaz będzie respektowany i w stosunku do osób, które będą paliły w pokojach (czujki), na balkonach lub na terenie obiektu na dziedzińcu jest altana z popielniczkami, gdzie spotykają się palacze. Sądzę, że informowanie kuracjuszy o zakazie palenia na terenie całego obiektu jest w tej sytuacji pewną niekonsekwencją. Poza tym naprawdę trudno znaleźć w tej doskonale działającej instytucji jakiś mankament. No może poza jednym: bardzo uboga, wręcz niezauważalna kawiarnia i brak miejsca na zorganizowanie wieczorków tanecznych. Z bogatej oferty wieczornych rozrywek można skorzystać w sąsiednich sanatoriach: Verano, Amber czy, trochę dalej położona, Arka.

Wskazówka dotycząca pokoi: Dobry zasięg wifi na I piętrze w części C
Termin pobytu: październik 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, jagika
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 października 2018

Panie utrzymujące porządek zawsze uśmiechnięte i pomocne, czystość na 6. Rehabilitanci na 6. Panie kelnerki na 6.Dobre jedzenie . Recepcja też pomocna i uśmiechnięta. Natomiast nie podobało nam się, zamknięcie na pół turnusu ubikacji przy jadalni - było to uciążliwe. Personel chodzący na stołówkę po jedzenie w czasie posiłków, powinien to robić po zakończeniu posiłków komercji. . Zmiany godziny zabiegu z Panem do planowania nie do przejścia. A myślę że tylko dobra wola by wystarczyła. Przyjęcie przez innego niż wyznaczony lekarz, lub nie we wskazanym dniu-robiło problem. Nie działający internet jak należy też sprawiał problem. Brakowało też kawiarni i potańcówek, ale można było skorzystać z innych ośrodków. Pokój 2 osobowy z 1 łóżkiem lekko ciasnawo było, ta sama wersja przypadała jako pokój jednoosobowy. Po za tym turnus nam się podobał pogoda dopisała, blisko morza, jesteśmy zadowoleni. Pozdrawiamy.

Wskazówka dotycząca pokoi: pytać gdzie słonce jest najdłużej
Termin pobytu: październik 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, Sightseer577406
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 października 2018

Bardzo ładny i funkcjonalny obiekt, przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Pęknie położony, bardzo blisko plaży. Wspaniałe zaplecze rehabilitacyjne, Profesjonalny i przyjazny personel medyczny i pomocniczy. Dobre jedzenie. Byłam na turnusie rehabilitacyjnym w terminie 08.09 - 29.09.2018 r. i gorąco polecam.
Ewa P.

Wskazówka dotycząca pokoi: pokoje zachodnie są bardziej nasłonecznione
Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż w pojedynkę
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Ewa D
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji