Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Gdańsk
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj

“Klimatyczne miejsce pełne oryginalnych smaków”
ELIKSIR — recenzja

ELIKSIR
Zarezerwuj stolik
2
czw., 24.10
20:00
Nr 4 wśród 827 Restauracje (Gdańsk)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 4 USD - 22 USD
Opis: Eliksir jest wyjątkowym miejscem w Trójmieście - połączeniem koktajlbaru, restauracji oraz przestrzeni eventowej. 

Myślą przewodnią lokalu jest tzw. foodpairing czyli sztuka łączenia dań z koktajlami. 

O jakość dań w Eliksirze dba szef kuchni i właściciel Paweł Wątor Na półkach barowych posiadamy prawie 300 różnych alkoholi, menu zmieniamy co dwa miesiące aby móc pracować na sezonowych produktach. W Eliksirze można zamówić menu degustacyjne 5 dań za 99zł co stanowi prawdopodobnie najniższa cenę w Polsce.
Informacje o restauracji
Opis: Eliksir jest wyjątkowym miejscem w Trójmieście - połączeniem koktajlbaru, restauracji oraz przestrzeni eventowej. 

Myślą przewodnią lokalu jest tzw. foodpairing czyli sztuka łączenia dań z koktajlami. 

O jakość dań w Eliksirze dba szef kuchni i właściciel Paweł Wątor Na półkach barowych posiadamy prawie 300 różnych alkoholi, menu zmieniamy co dwa miesiące aby móc pracować na sezonowych produktach. W Eliksirze można zamówić menu degustacyjne 5 dań za 99zł co stanowi prawdopodobnie najniższa cenę w Polsce.
Zrecenzowano 1 września 2019

To była nasza pierwsza wizyta w tej restauracji. Od wejścia urzekło nas pięknie zaprojektowane klimatyczne wnętrze oraz niezwykle pomocna obsługa. Wybraliśmy menu degustacyjne, każde danie było bardzo przemyślane, jeśli chodzi o połączenia smakowe, wyraziste, ciekawie podane oraz omówione przez bardzo sympatycznego kelnera. Na pewno nie była to ostatnia wizyta w tej restauracji, chętnie tam wrócimy.

Termin wizyty: wrzesień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, annnna1111
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ewa B, Kierownik, ELIKSIROdpowiedź udzielona 2 września 2019

Trzymamy za słowo i bardzo dziękujemy! Do zobaczenia ponownie na Hemara 1!
---
Eliksir Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (472)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

24 z 28 wśród 473 recenzji

Zrecenzowano 28 sierpnia 2019

Przede wszystkim smak i doznania smakowe. Moim zdaniem to właśnie było najważniejsze podczas obiadu w Eliksirze. Była to nasza pierwsza wizyta, więc wybraliśmy menu degustacyjne, żeby spróbować jak najszersze spektrum kulinarnej oferty restauracji. Każde podane danie zostało omówione przez kelnera, każde oferowało różny zestaw smaków, faktur i wrażeń smakowych, i każde było smaczne. Bardzo smaczne lub obłędnie smaczne. Reasumując - od jedzenia począwszy, po jakość obsługi - wszystko było wysokiej próby. I to mi się podobało :)

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, ulf_thorwaldsen
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ewa B, Kierownik, ELIKSIROdpowiedź udzielona 29 sierpnia 2019

Dziękujemy bardzo za najwyższą ocenę oraz miłą opinię :) Mamy nadzieję, że Państwa wizyta nie była ostatnią wizytą w Eliksirze dlatego zapraszamy ponownie! Co dwa miesiące zmieniamy nasze menu, dlatego za każdym razem można odkrywać Eliksir na nowo z zupełni innymi smakami :) Do zobaczenia ponownie na Hemara 1!
---
Eliksir Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 26 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Koktajl dobrany pod danie to rewelacyjny pomysł! Smaki napojów i posiłków jednak nie powalają. Dodatkowo minus za brak elastyczności wobec nietolerancji pokarmowym (przy przygotowywaniu drinków).

Termin wizyty: kwiecień 2019
Dziękujemy, wiolagrela
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ewa B, Kierownik, ELIKSIROdpowiedź udzielona 28 sierpnia 2019

Dziękujemy bardzo za ocenę oraz Pani opinię! Opinie naszych gości są dla nas bardzo ważne i pozwalają nam podnosić jakość naszych usług. Biorąc pod uwagę, iż Pani wizyta miała miejsce w kwietniu ciężko zweryfikować jest nam obecnie kwestię przygotowania dla Państwa koktajli pod kątem nietolerancji. Zwykle jest to jednak naszym standardem i w takich sytuacjach zarówno dania jak i koktajle zawsze modyfikujemy na prośbę naszych gości.

Jest jeden wyjątek i być może, to było przyczyną Państwa sytuacji - w przypadku niektórych koktajli nie zawsze możliwe jest usunięcie z nich konkretnego składnika. Produkcja naszych koktajli autorskich to długi proces, który czasami trwa nawet do 3 dni. Nasze koktajle często bazują na przygotowanych wcześniej przez nas "półproduktach" stąd też wykluczenie z nich jakiegoś składnika jest po prostu niekiedy technicznie niemożliwe. Tam gdzie modyfikacja jest możliwa, nigdy nie odmawiamy i zawsze staramy się dopasować koktajl do oczekiwań gości. Jeśli usunięcie danego składnika nie jest możliwe, zawsze staramy się zaproponować koktajl alternatywny z karty zawierającej, aż 15 naszych autorskich koktajli. Dodatkowo na naszych półkach barowych znajduje się ok. 300 różnych alkoholi, na podstawie których jesteśmy również w stanie przygotować kilkadziesiąt różnych koktajli klasycznych, a więc opcji jest naprawdę bez liku:).

Zachęcamy do odwiedzenia nas ponownie ponieważ nasze menu zmienia się co dwa miesiące - zawsze pracujemy na sezonowych produktach. Dzięki tak częstym zmianom menu nasi goście mogą odkrywać Eliksir na nowo do czego serdecznie zachęcamy:). Życzymy wielu cudownych odkryć kulinarnych każdego dnia i zapraszamy ponownie!
---
Eliksir Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 26 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

To była moja pierwsza wizyta w restauracji Eliksir ale na pewno nie ostatnia. Wybraliśmy z chłopakiem menu degustacyjne składające się z pięciu dań oraz piwo imbirowe, które jest obłędne.
Obsługa w restauracji w bardzo profesjonalny sposób opisywała każde podawane nam dania.
Bardo polecam wizytę w restauracji Eliksir

Termin wizyty: sierpień 2019
1  Dziękujemy, GosiaO64
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ewa B, Kierownik, ELIKSIROdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019

Dziękujemy bardzo za słowa uznania! Piwo imbirowe jak wiele innych napojów tworzymy sami wg. własnych receptur dlatego smakują tak wyjątkowo! Jedyny nienaturalny napój znajdujący się na barze to coca cola ;) Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć wielu cudownych odkryć kulinarnych każdego dnia! Do zobaczenia ponownie na Hemara 1. :)
---
Eliksir Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 24 sierpnia 2019

Musze przyznac ze od samego wejsc restauracja wywarla na mnie bardzo duze wrazenie. Obsluga rowniez bardzo mila , a przede wszystkim profesjonalna. Jedzenie wykwintne i smaczne. Polcamy :)

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
2  Dziękujemy, Marciocha1982
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ewa B, Kierownik, ELIKSIROdpowiedź udzielona 25 sierpnia 2019

Dziękujemy! Nie pozostaje nam nic innego jak zaprosić ponownie na Hemara 1! :) Do zobaczenia!
P.S. Proszę pamiętać, że Eliksir można odkrywać na nowo co dwa miesiące ponieważ co dwa miesięce zmieniamy nasze całe menu :)
---
Eliksir Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

ELIKSIR — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

 

Byłeś(-aś) w ELIKSIR? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem