Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Kulinarny sztos na mapie Trójmiasta!”
Winne Grono — recenzja

Winne Grono
Nr 4 wśród 887 Restauracje (Gdańsk)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 8 USD - 18 USD
Opis: Lokalna restauracja rodzinna. Restauracja importera win. Opieramy się na polskich produktach regionalnych, które przygotowujemy wg technik najlepszych francuskich mistrzów kucharskich. Nasza kuchnia to prosta elegancja, mnóstwo smaku i roztropne ceny. Dzięki własnemu importowi wina, rozśmieszamy klientów jego ceną.
Informacje o restauracji
Opis: Lokalna restauracja rodzinna. Restauracja importera win. Opieramy się na polskich produktach regionalnych, które przygotowujemy wg technik najlepszych francuskich mistrzów kucharskich. Nasza kuchnia to prosta elegancja, mnóstwo smaku i roztropne ceny. Dzięki własnemu importowi wina, rozśmieszamy klientów jego ceną.
Zrecenzowano 25 sierpnia 2019

Miejsce pełne pasji, miłości do smaków i aromatów oraz wyjątkowych win. Fantastyczna atmosfera, pomocny personel i właściciele dzięki którym można poczuć się jak w domu przepełnionym po brzegi cudownością. Mój typ to polędwiczki podane w zaskakujący sposób do tego boski fondant w oryginalnym połączeniu z orzechami laskowymi- choć każda pozycja z menu zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia. Na pewno tu wrócimy!

Termin wizyty: sierpień 2019
2  Dziękujemy, KarolinaP1031
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Arkadiusz O, Właściciel, Winne GronoOdpowiedź udzielona 29 stycznia 2020

Docenienie naszych starań w tak wykwintnych słowach po prostu nas zawstydza. Dziękujemy, dygając.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (1 330)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

197 z 201 wśród 1 330 recenzji

Zrecenzowano 25 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Jestem bardzo częstym gościem Winnego Grona, za każdym razem jak siadam przed menu mam wielki dylemat co wybrać... wszystkie potrawy są wybitnym arcydziełem sztuki kulinarnej i mam wątpliwości co danego dnia ma mnie doprowadzić do rozkoszy!
Obsługa kelnerska jest na najwyższym poziomie.

Termin wizyty: lipiec 2019
Dziękujemy, micha_w117
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Arkadiusz O, Właściciel, Winne GronoOdpowiedź udzielona 29 stycznia 2020

Miły Panie - widok Pańskiej rozanielonej twarzy podczas jedzenia jest nam najwyższą nagrodą, zaraz po dobrej recenzji;)
Dziękujemy

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 24 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Jedzenie wyśmienite! Zamówiliśmy zupę rybną, kaczkę oraz desery. Obsługa bardzo profesjonalna. Ceny względem jakość serwowanych dań jak najbardziej właściwe.

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, 213ewam
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Arkadiusz O, Właściciel, Winne GronoOdpowiedź udzielona 29 stycznia 2020

Bardzo dziękujemy za treściwą opinię

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 22 sierpnia 2019

Bardzo miła restauracja na uboczu, 2 kilometry od Długiego Targu. Doskonała na wieczorna kolację. Przemiła obsługa, bardzo dobre jedzenie, zupa rybna była przepyszna, a główne dania mięsne naprawdę wspaniałe, porcje niepozorne, a problem je zmieścić Do tego bardzo duży wybór win. Na pewno wrócimy tam nie raz! Polecam każdemu ☺️

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, Rafał W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Arkadiusz O, Właściciel, Winne GronoOdpowiedź udzielona 29 stycznia 2020

Wielkie dzięki za miłe słowa. Teraz jest do nas nieco bliżej.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 22 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Zachęceni świetnymi opiniami, wraz z dziewczyną udaliśmy się na kolację do Winnego Grona. Mimo, że przyszliśmy tuż przed zamknięciem i byliśmy jedynymi gośćmi w restauracji, zostaliśmy przyjeci przez Panią kelnerkę oraz niezwykle życzliwego właściciela z szerokim uśmiechem na ustach. Lokal z zewnątrz wygląda w prawdzie niepozorne, jednak w środku wita nas iście Francuski wystrój. W menu figuruje kilkanaście pozycji, dzięki czemu serwowane dania są aż tak dopieszczone. Znajdziemy tu też bogatą ofertę win, w których doborze pomaga obsługa lokalu. Czas oczekiwania jest na prawdę krótki, chociaż trudno nam ocenić jak wygląda to na codzień , gdyż byliśmy jedynymi gośćmi. Przed zupami otrzymaliśmy pyszne czekadełko, które przegraliśmy pyszną i chrupiącą bagietką, która sprawiała wrażenie wypieczonej dosłownie minutę wcześniej. Czas na zupy. Rosół bardzo aromatyczny, z bogatą wkładką. Zupa rybna okazała się niespodzianką, ponieważ nie spodziewałem się kremu. I choć nie jestem fanem kremów, ten okazał się być strzałem w 10. Poezja smaków. Drugie dania poza tym, że były pięknie podane, to zrobiły nam niesamowicie dobrze w brzuszkach. Stek wołowy wysmarzony wedle oczekiwań, mięso delikatne, a jego smak idelanie dopełniał sos bordoski. Fasolka szparagowa ugotowana w punkt, a puree z gorczycą to połączenie nieoczywiste, ale jakże udane i zaskakująco dobre. Udko konfitowane z kaczki rozplywało się w ustach, perfekcyjnie doprawione. Do tego ziemniaczki i pyszna, młoda marchew o niebanalnym smaku. Całość dopełniał sos jagodowy i sałatka. Chociaż mieliśmy ochotę skosztować jeszcze deserów, byliśmy już tak pojedzeni, że niestety nie dało rady :( Całość idealnie uzupełniało znakomite, francuskie wino, które zaproponowała nam Pani kelnerka. Po kolacji, zostaliśmy jeszcze poczęstowani pyszną nalewką. Podsumowując, chapeau bas dla całej ekipy i tak trzymać! Jak tylko wrócimy do Gdańska wpadniemy w odwiedziny :)

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, Jarek_Kato
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Arkadiusz O, Właściciel, Winne GronoOdpowiedź udzielona 29 stycznia 2020

Jestem wielkim szczęściarzem, bo wiem, że wielu restauratorów nie doczekało się tak pięknych słów przez całe życie. Dziękuję

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Winne Grono — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

 

Byłeś(-aś) w Winne Grono? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem