Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Wspaniałe miejsce”
Motlava Restauracja — recenzja

Motlava Restauracja
Nr 6 wśród 827 Restauracje (Gdańsk)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 4 USD - 20 USD
Informacje o restauracji
Zrecenzowano 1 września 2019

Jedzenie wyborne, kaszanka przepyszna a kurczak z kostką soczysty.Porcje w sam raz, miła obsługa, krótki czas oczekiwania na posiłek (do 15minut).

Termin wizyty: wrzesień 2019
1  Dziękujemy, Klaudia J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: dziekujemy, Kierownik ds. gości, Motlava RestauracjaOdpowiedź udzielona 2 września 2019

Cieszymy się, że wszystko smakowało! Dziękujemy za odwiedziny i za recenzje! Pozdrawiamy serdecznie, zespół Motlava :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (316)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

13 z 17 wśród 316 recenzji

Zrecenzowano 26 sierpnia 2019

Znakomite mięsa, b.dobra obsługa. Przyjemby ogródek z którego rozciąga się przyjemny widok na starowkę i Muzeum II Wojny Światowej. Z drugiej strony trwa budowa kolejnego segmentu komplelsu budynkow,ale nie jest to problemem, jego znakomitym walorem jest fakt, że można przyjść z psem. Miejsce zdecydowanie godne polecenia.

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, Przemcio2019
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: dziekujemy, Kierownik ds. gości, Motlava RestauracjaOdpowiedź udzielona 2 września 2019

Cieszymy się, że smakowało :) Dziękujemy za odwiedziny i przesyłamy pozdrowienia, zespół Motlava.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 25 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Trafiliśmy tutaj przypadkowo. Zdecydowanie nie żałujemy. Ryby Dorsz i łosoś niebo w buzi jako fanatyk deserów padłem jedząc truskawki zapiekane w „kogel mogelu” jak dla mnie miejsce obowiązkowe do odwiedzenia

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, DANIELRUTKOWSKI
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: dziekujemy, Kierownik ds. gości, Motlava RestauracjaOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019

Bardzo się cieszymy, że wszystko smakowało :)) Dziękujemy za wyrażenie opinii, pozdrawiamy serdecznie!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 22 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Coś konkretnego dla rodziny z dzieckiem, żeby na spokojnie i smacznie zjeść. ;)
Bardzo dobra kaszanka i zupa rybna. :D

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, 236micha_l
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: dziekujemy, Kierownik ds. gości, Motlava RestauracjaOdpowiedź udzielona 23 sierpnia 2019

Cieszymy się, że smakowało :) Dziękujemy za odwiedziny i przesyłamy pozdrowienia, zespół Motlava.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 17 sierpnia 2019

Lokal bardzo czysty, obsługa bardzo zaangażowana i miła.Byłem na obiedzie zamówiłem zupy i dania główne. Zupy ok, gołąbki super ale żeberka... Mam pytanie do szefa kuchni - w jakim celu pekluje żeberka przed upieczeniem? Sól peklowa zawiera azotyn sodu, który jest szkodliwy dla zdrowia wręcz rakotwórczy. Jest to droga na skróty, gdyż azotyn sodu powoduje, że mięso ma ładny czerwony kolor i nie trzeba go długo dusić/piec. Żeberka były poprostu słone i niestety szkodliwe dla zdrowia( sos śliwkowy był zniszczony przez tą sól). Proponuję aby Kierownik ds. gości zrobił dwie rzeczy:
1) niech da szefowi kuchni odpowiedzialnemu za te żeberka łyżeczkę i żeby sam zjadł minimum 1kg tej soli peklowej z azotanem sodu
2)jak szef kuchni się naje tej szkodliwej soli , to niech poczyta w internecie albo podpatrzy jak gospodynie gotują w domach żeberka bez żadnego szkodliwego peklowania (peklowanie często robiło się 30-40 lat temu jak nie było lodówek i nie znano szkodliwego działania azotanu sodu)

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
3  Dziękujemy, Anna J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: dziekujemy, Szef Kuchni, Motlava RestauracjaOdpowiedź udzielona 20 sierpnia 2019

Peklujemy żeberka gotową solą peklującą. Przy odpowiednim zastosowaniu gotowej mieszanki peklującej może być Pan spokojny — nic Panu nie grozi, ponieważ roztwór, jaki stosuję do peklowania żeber czy golonek to 6-7 %, co z połączeniem z ziołami nadaje mięsu dużo lepszy smak i zapach. Dodatkowo chciałbym wspomnieć — sól peklująca jest stosowana również, aby ZAHAMOWAĆ rozwijanie się różnych bakterii chorobotwórczych w mięsie. Jest również konserwantem tak jak cukier, który utrwala żywność i zapewniam, że nie jest szkodliwa, o ile jest podawana w odpowiednim stężeniu. Żebra i golonki są to jedne z najbardziej popularnych dań w naszej karcie i z tego, co się orientuje, jest to pierwszy komentarz tego typu. Tak jak reszta gości, nie uważam, żeby żebra były słone i w 99% talerze po żebrach wracają jedynie z kosteczkami. Dziękujemy za czujność i zapraszamy na spróbowanie naszych innych dań, które nie są marynowane czy peklowane. Szczególnie polecam schabowego

Z wyrazami szacunku, Szef kuchni.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Motlava Restauracja — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

 

Byłeś(-aś) w Motlava Restauracja? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem