Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Zdecydowanie warto wejść

Byliśmy w Ołomuńcu w listopadzie i trzeba przyznać, że pod chłodnym, ołowianym listopadowym niebem... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 16 listopada 2019
Marcin H
,
Kraków, Polska
Warto !

Stary kościół, piękne witraże, widok z wieży, a przede wszystkim doskonałe organy - największe w... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 11 maja 2016
Grzegorz Z
,
Zbrosławice, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (152)
  
Recenzje (152)
Filtruj recenzje
152 wyniki
Oceny podróżnych
89
50
11
2
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
89
50
11
2
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 152 recenzji
Zrecenzowano: 1 kwietnia 2019

W bezposredniej bliskości restauracji u Morica :) Warto połaczyć zwiedzanie obu obieków przy planowaniu spaceru, tym bardziej że Światynia bardzo rzadko udostepniana dla zwiedzających , e restauracja od 11.00 - pewna :). Bryła Kościoła ciekawa z charakterystycznymi dwoma asymetrycznymi wieżami ( ciekawa historia ich powstawania), W starej wieży kwadratowej mozliwość wejscia na górę. Kosciól ogromny , moze pomiescić podobno ok 5 tys osób. Mozliwośc wynajęcia :) na nagrania organowe ( najlepsza na Czechach akustyka) oraz sluby czy inne...konferencje. Moze dlatego często się odbijemy od zamknietych bram koscioła.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, DDTEKUM
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 maja 2016

Stary kościół, piękne witraże, widok z wieży, a przede wszystkim doskonałe organy - największe w Europie. Warto pójść na mszę, oprawa w wykonaniu zawodowych organistów.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2016
Dziękujemy, Grzegorz Z
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 maja 2016

Piękny, zabytkowy kościół, chociaż trzeba przyznać, że takich w Ołomuńcu jest co najmniej kilka. Największą atrakcją jest możliwość wejścia przykościelnej wieży. Opłata za wejście jest dobrowolna. Wchodzi się po bardzo interesująco skonstruowanych podwójnych krętych schodach (inne schody do wejścia inne schody do zejścia). Niestety schody na najwyższą część wieży wydają się trochę zbyt niebezpieczne dla małych dzieci. Osoby z lękiem wysokości mogą mieć problemy z wejściem na sam szczyt.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2016
Dziękujemy, krzyszt0fp1
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Te recenzje zostały przetłumaczone automatycznie z języka angielskiego. Wyświetlić tłumaczenia automatyczne?
Zrecenzowano: 12 lutego 2020 z urządzeń przenośnych

Termin skorzystania z atrakcji: październik 2019
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji