Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 08:15 - 18:30
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Cathedral of St. Peter and St. Paul

Cathedral of St. Peter and St. Paul - Katedra Świętych Apostołów Piotra i Pawła obiekt sakralny... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 5 października 2020
Daydream806166
,
Jastrzębie Zdrój, Polska
I po roku wróciłem

Wróciłem tu , żeby lepiej ją poznać. Bez pośpiechu .Zbudowana na miejscu pierwszego zamku w Brnie z... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 3 sierpnia 2020
wrzosy
,
Toruń, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (1 031)
  
Recenzje (1 031)
Filtruj recenzje
1 031 wyniki
Oceny podróżnych
567
376
84
4
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
567
376
84
4
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
9 z 14 wśród 1 031 recenzji
Zrecenzowano: 28 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Obowiązkowy punkt do zaliczenia dla tych, którzy lubują się w zwiedzaniu zabytków architektury. Jego podziwianie wiąże się jednak z mozolnym podejściem w górę. Przy upale może być to męczące. Ale wnętrze wynagrodzi. Widoki na miasto z położonego ogrodu poniżej także.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
Dziękujemy, Patito_Frito
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 maja 2019

Warty zobaczenia gotycki kościół. Za niewielką dopłatą z katedralnej wieży rozpościerają się wspaniałe widoki miasta i okolic.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
Dziękujemy, Jerzy J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 kwietnia 2019

Nie będę się mądrzył na temat tej katedry, jej stylu itp. Kto potrzebuje, to wygoogla.
Ja miałem ochotę zobaczyć ją z bliska, bo zdobi ona monetę 10KC, a dla mnie to już wystarczający powód ;]

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2018
Dziękujemy, Jarosław C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 lipca 2018

Katedra wybudowana w XIII wieku w stylu gotyckim, de facto jest neogotycką; modyfikacje w końcu XiX wieku znacznie wyczyściły barokowy wystrój, łącznie z ołtarzem. Wieże zbudowano na początku XX wieku. Na pewno warto wejść do tego ogromnego kościoła, dominującego w sylwecie miasta, aby zwiedzić wnętrze, wieżę i kryptę.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2018
Dziękujemy, mbryl
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 lipca 2018

Monumentalna budowla królująca nad miastem, widać ją chyba z każdego miejsca w Brnie, podobnie jak z wieży, na którą warto wejść za drobną opłatą, widać panoramę (czy podziwiać, tu bym polemizował). Wnętrze nie zrobiło na mnie wrażenia w ogóle, może dlatego, że wcześniej zwiedziłem Kościół Św. Jana...

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2018
Dziękujemy, Ryszard_Ochodzki
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji