Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 22:00
Wyróżnione recenzje
Wizyta w muzeum Apple

Bardzo fajne miejsce lecz niestety czas zatrzymał się w 2012 roku i poza tym rokiem nie ma żadnych... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 9 stycznia 2019
wojciechl696
,
Gdańsk, Polska
z urządzeń przenośnych
Wyłącznie do 2012

Miła przerwa w zwiedzaniu starówki, sala z tabletami i sklepik wspaniała zabawa. Aplikacja bez... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 11 listopada 2018
monikar35
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (407)
  
Recenzje (407)
Filtruj recenzje
397 wyniki
Oceny podróżnych
220
116
48
7
6
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
220
116
48
7
6
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 397 recenzji
Zrecenzowano: 9 stycznia 2019 z urządzeń przenośnych

Bardzo fajne miejsce lecz niestety czas zatrzymał się w 2012 roku i poza tym rokiem nie ma żadnych eksponatów. Naprawdę szkoda bo miejsce ma potencjał

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2018
Dziękujemy, wojciechl696
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Apple M, Manažer, Apple Museum PragueOdpowiedź udzielona 24 maja 2019
Tłumaczenie Google

Hello,

thanks for your rate to us, we really appreciate it. Just one thing to make everything clear our Museum is connected to Steve Jobs and his role in the Apple company and whole world history. That’s why our collection stops at 2012/13, because of the last things that he created.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 listopada 2018 z urządzeń przenośnych

Miła przerwa w zwiedzaniu starówki, sala z tabletami i sklepik wspaniała zabawa. Aplikacja bez języka polskiego. Ogólnie polecam.

Termin skorzystania z atrakcji: listopad 2018
Dziękujemy, monikar35
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Apple M, Manažer, Apple Museum PragueOdpowiedź udzielona 7 marca 2019
Tłumaczenie Google

Hi,

thank you very much!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 kwietnia 2018

Nieduże muzeum na Starówce. Trafiliśmy zupełnie przypadkiem, a ponieważ mąż i syn są fanami Apple, weszliśmy. Mnie podobało się średnio, im - znacznie bardziej. Trasa zwiedzania ustawiona tak, żeby można było prześledzić historię Apple od początków firmy do czasów (prawie) współczesnych (najnowsze eksponaty są sprzed kilku lat). Sporo miejsca poświęcono także S. Jobsowi, łącznie z okresem jego pracy w Pixar. Duża ilość eksponatów, ale po takim muzeum spodziewałabym się, że będzie bardziej interaktywne, zwłaszcza że tanie nie jest. Szkoda też, że brak jest najnowszych produktów firmy.

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2018
Dziękujemy, monikasaa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Apple M, Manažer, Apple Museum PragueOdpowiedź udzielona 5 kwietnia 2018
Tłumaczenie Google

Hi,

we are glad that you visited our museum, as you said that the most of the exhibitions are about Steve Jobs that’s exactly the reason why the exhibits are dated up to 2012. Apple museum is a tribute to Steve’s influence and contribution in Apple.

We are working on new interactive part of the museum.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 lutego 2018

Po określeniu ,,interaktywne", które reklamuje to muzeum, spodziewaliśmy się większych możliwości poznawczych, niż jedynie korzystanie z tabletów firmy Apple. Niewykorzystany potencjał emulacji systemów oraz prezentacji oryginalnych interfejsów graficznych. Zwiedzanie polega na obejrzeniu bardzo dużej ekspozycji wyłączonych komputerów, dodatkowego osprzętu oraz współcześniejszych produkcji firmy.
Nie mniej jednak ekspozycja jest dobrze zaaranżowana a zbiory godne podziwu. Szkoda, że cena biletów na stronie internetowej muzeum nie pokrywa się z faktyczną, którą musieliśmy zapłacić za wstęp.

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2018
Dziękujemy, DanielS14251
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Apple M, Manažer, Apple Museum PragueOdpowiedź udzielona 6 marca 2018
Tłumaczenie Google

Hello Daniel,

we are sorry that our museum did not fulfilled your expectations. We are preparing a whole new interactive part of our museum and it’s coming soon.

The price differences - we have a special price for buying tickets online.

Museum run by foundation and all proceeds from tickets are donated to it’s fondation’s purposes- especially for patients after traumatic injuries, patients with muscular dystrophy and all those who suffer of movement disorder.

Thank you for your visit and your honest opinion.


Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 sierpnia 2017 z urządzeń przenośnych

Muzeum dość kameralne. Bilety studenckie po 220 CZK. Można prześledzić cała historię Apple - są eksponaty od początku istnienia do tych z roku 2012. Szkoda, że nie ma urządzeń wydanych po roku 2012.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2017
Dziękujemy, Edyta B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Apple M, Public Relations Manager, Apple Museum PragueOdpowiedź udzielona 26 września 2017
Tłumaczenie Google

Τhank you for visiting our museum. In our exhibition there are more that 470 Apple products from computers to printers, mouses and phones.

Any device made between 1976 and 2012 is on display, because our exhibition is dedicated to Steve's Jobs presence and influence in Apple. This is the reason why the exhibits are dated up to 2012. :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji