Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Speculum Alchemiae Museum
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 18:00
Wyróżnione recenzje
Niezwykla atrakcja!

Warto tu przyjsc.Miejsce autentyczne i mozna to wyczuc juz od samego progu.Niemal jakby wlasnie... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 16 października 2017
726alicjat
,
Sandyford, Irlandia
z urządzeń przenośnych
Niedoceniane Muzeum

Praga jest fantastyczna-wszyscy to wiedzą, ale są moim zdaniem niedoceniane miejsca, które turyści... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 6 października 2017
Waldek J
,
Warszawa, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (824)
  
Recenzje (824)
Filtruj recenzje
822 wyniki
Oceny podróżnych
544
202
47
19
10
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
544
202
47
19
10
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 822 recenzji
Zrecenzowano: 13 czerwca 2018 z urządzeń przenośnych

Zwiedzanie trwało 25 minut. Byłoby krócej, gdyby nie pytania zwiedzających. Przewodnik skoncentrował się na przedstawieniu historii miejsca, niewiele było o warsztacie alchemika. Do obejrzenia jedno małe pomieszczenie na górze i 3-4 "izdebki" w podziemiu z odtworzonym wyposażeniem.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2018
Dziękujemy, weiser83
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 października 2017 z urządzeń przenośnych

Warto tu przyjsc.Miejsce autentyczne i mozna to wyczuc juz od samego progu.Niemal jakby wlasnie alchemicy je opuscili... magia.Najfajniejsze bylo tajemne przejscie.Mozna bylo sie poczuc przez chwile jak w szpiegowskim filmie.Przewodniczka ma spora wiedze i potrafila odpowiedziec na kazde pytanie.Goraco polecam!

Termin skorzystania z atrakcji: październik 2017
Dziękujemy, 726alicjat
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Speculum A, Manažer komunikace s hosty, Speculum Alchemiae MuseumOdpowiedź udzielona 21 października 2017
Tłumaczenie Google

Dear Alicja T,

Thank you very much for your review. Here at the museum, we are very happy to hear that you enjoyed your stay here. Have a nice day.

Regards from Prague
Speculum Alchemiae Prague

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 października 2017

Praga jest fantastyczna-wszyscy to wiedzą, ale są moim zdaniem niedoceniane miejsca, które turyści w większości omijają. Takie miejsce to Muzeum Alchemii. Fantastyczne zbiory, wielka wiedza osób oprowadzających i półtorej godziny przepełnione magią i tajemnicą o alchemii i alchemikach. I to wszystko nie bajki, a opowieści oparte na historii, zapisach i prawdziwych zdarzeniach. Byliśmy oczarowani.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2017
Dziękujemy, Waldek J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Speculum A, Manažer komunikace s hosty, Speculum Alchemiae MuseumOdpowiedź udzielona 7 października 2017
Tłumaczenie Google

Dear Waldek J,

Thank you very much for your review of our museum. It's always nice to hear such nice words from our visitors, thank you once again.

Have a nice day and greetings from Prague.

Speculum Alchemiae Prague

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 czerwca 2017

Wizyta w muzeum nie zajmuje zbyt dużo czasu, ale bilety są dość drogie. Jednak dla osób zainteresowanych alchemią - zdecydowanie warto. Nasz przewodnik wprowadził bardzo klimatyczny nastrój i wykazał się znajomością tematu, odpowiadając na bardzo dociekliwe pytania grupy. Oprowadzanie w języku angielskim bez dodatkowej opłaty.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2017
Dziękujemy, Monika G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 czerwca 2017 z urządzeń przenośnych

Beznadzieja.
Kobieta opowiada takie głupoty, że słuchać się tego nie da.
Lepiej by było po prostu wejść i pooglądać, ale bez tej ciągnącej się jak flaki z olejem opowieści, w którą chyba uwierzą tylko 5 letnie dzieci.
Szkoda pieniędzy i czasu.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2017
1  Dziękujemy, Ireneusz B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Speculum A, Manažer, Speculum Alchemiae MuseumOdpowiedź udzielona 16 czerwca 2017
Tłumaczenie Google

Dobrý den,
velice nás mrzí, že se Vám u nás v muzeu nelíbilo. Nicméně všechny prohlídky jsou založeny na historických faktech a bez výkladu to bohužel nejde. Doufám, že i tak jste si Prahu užil. S pozdravem, SA.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji