Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 17:00
Wyróżnione recenzje
Niezapomniane spotkanie z Davidem

Byliśmy w Forcie Rinella 25.01.2019. Było dość późno i częściowo ominęła nas inscenizacja odgrywana... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 31 stycznia 2019
856mateuszk
,
Łódź, Polska
z urządzeń przenośnych
Strzel z muszkietu, odpal armatę!!

Z pozoru mało spektakularny, fort oferuje bardzo ciekawe doświadczenie. Wystawa jest prowadzona... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 29 marca 2018
Przemysław W
,
Warsaw, Warszawa, Poland
Przeczytaj wszystkie recenzje (1 295)
  
Recenzje (1 295)
Filtruj recenzje
1 295 wyniki
Oceny podróżnych
1 149
105
27
12
2
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 149
105
27
12
2
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 1 295 recenzji
Zrecenzowano: 15 grudnia 2014

Warto przyjechać tu na 14, bo właśnie wtedy rozpoczyna się główne, prawie dwugodzinne oprowadzanie. Fort jest utrzymywany przez organizację pozarządową - widać, że pracują tu prawdziwi pasjonaci! Opowiadają bardzo interesująco, są mili. W trakcie pokazu można zobaczyć wystrzały z szeregu historycznych broni palnych. Szczególnie spodobały mi się pokazy konne (plus za to, że organizacja ratuje konie z rzezi i zapewnia im tu spokojną emeryturę). Jedyny minus to odrobinę zbyt nachalne zachęcanie do dodatkowych datków (choć dostajemy za to dodatkowe atrakcje), ale można to wybaczyć, bo widać, że dobrze pożytkują zebrane pieniądze.

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2014
2  Dziękujemy, martamardyla
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: CleavenDesira, Manager, Fort RinellaOdpowiedź udzielona 16 grudnia 2014

Dziękuję an extra pillow bardzo za wysokie oceny, cieszymy się, że się podobał i że podoba Ci się nasze specjalne anioły, konie. Niestety, jeśli kończy ou wycieczki z apelem o datki, ale ponieważ oferujemy pokaz za darmo z normalnym wejściem musimy. To jest jedyny sposób, aby uratować nasze abbandoned miejsc dziedzictwa i ciągle pamiętać o naszej historii, otwierając czystych i odnowionych zabytków, które zostały wandalizmu.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 czerwca 2013

Jestem bardzo zadowolony i zaskoczony wizytą w tym uroczym Forcie z czasów XIX wieku. Odbywający się tam pokaz - odtwórstwa historycznego i prezentacja broni zrobiły na mnie duże i pozytywne wrażenie. Dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy, szkoda że nie pracuje tam już Polak, którego spotkałem rok temu... Polecam serdecznie film w kazamatach - można przy nim odpocząć od skwaru słońca.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2013
Dziękujemy, Mariusz K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: yulius888, Manager, Fort RinellaOdpowiedź udzielona 16 października 2013

Dziękuję bardzo Mariusz K
Zawsze staramy się wprowadzać innowacje nawet odnawiając nasze pokazy i próbuje oferować jak najlepsze wrażenia dla naszych gości, więc staramy się znaleźć ludzie najbardziej odpowiednie dla każdej pozycji, a czasami ludzie szukają innych możliwości, w innym miejscu, ale mogę was zapewnić,zespół, który mamy teraz najlepsze, jakie kiedykolwiek mieliśmy i tak staramy się utrzymać ją i doszli do miejsca, gdzie jesteśmy teraz, z pomocą również z turystów wyjeżdżających bardzo dobre opinie jak Twoja.
Przepraszam, jeśli wiadomość nie jest do końca poprawne, ponieważ używam Google Tłumacz.

Xulio Vazquez

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Te recenzje zostały przetłumaczone automatycznie z języka angielskiego. Wyświetlić tłumaczenia automatyczne?
Zrecenzowano: 1 sierpnia 2017

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2017
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 sierpnia 2017 z urządzeń przenośnych

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2017
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 lipca 2017 z urządzeń przenośnych

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2017
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji