Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Śrem
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj

“generalnie na + z jednym -”
Włoska — recenzja

Włoska
Nr 1 wśród 15 Restauracje (Śrem)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 11 USD - 17 USD
Opis: Loftowo- rustykalny klimat, ciepło dębu, wszechobecny zapach ziół i pizzy z pieca opalanego drewnem... to właśnie Włoska. Miejsce stworzone z pasji do gotowania i miłości do słonecznej Italii. Tylko jakość oryginalnych włoskich produktów w połączeniu ze świeżością lokalnych plonów pozwoli nam uchylić Wam cząstkę kulinarnego nieba, a przyjazna atmosfera sprawi, że poczujecie się jak w domu, włoskim
Informacje o restauracji
Opis: Loftowo- rustykalny klimat, ciepło dębu, wszechobecny zapach ziół i pizzy z pieca opalanego drewnem... to właśnie Włoska. Miejsce stworzone z pasji do gotowania i miłości do słonecznej Italii. Tylko jakość oryginalnych włoskich produktów w połączeniu ze świeżością lokalnych plonów pozwoli nam uchylić Wam cząstkę kulinarnego nieba, a przyjazna atmosfera sprawi, że poczujecie się jak w domu, włoskim
Zrecenzowano 9 września 2019

Dotarliśmy do knajpy przypadkiem, szukając na tripie miejsca na obiad w niedzielę w Śremie.
Sam lokal bardzo przyjemny, przytulny i zachęcający do spędzenia w nim czasu.
Menu spore z dodatkową opcją menu sezonowego.
Obsługa bardzo miła, uśmiechnięta i sprawnie serwująca napoje oraz posiłki.
Zamówiliśmy dwie przystawki i dwa dania główne.

Krem pomidorowy - mistrzostwo! Delikatny, aksamitny, przyjemny po prostu genialny! Polecam każdemu.

Bruschetta z pesto- świeża, syta, pięknie podana. Również polecam.

Risotto z grzybami - ponownie mistrzostwo! Duża porcja, idealnie ugotowany ryż i świetnie doprawiony.

Ravioli buraczane z kurkami (menu sezonowe) niestety największe rozczarowanie... Zdecydowanie najsłabsze danie i najmniejsze. Za 32 zł spodziewałam się czegoś większego niż 6 "pierożków". Nie sądzę aby ktokolwiek się tym najadł... Samo ciasto nie było niczym specjalnym, buraka na pewno w nim nie wyczujesz. Na plus robił wyłącznie wkład z całych kawałków kurek.

Termin wizyty: wrzesień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Joannajwo
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: 270rajs, Właściciel, WłoskaOdpowiedź udzielona 10 września 2019

Bardzo dziękujemy za Pani obszerną recenzję. Ciszymy się, że w zdecydowanej większości byli Państwo zadowoleni zarówno z jedzenia jak i obsługi. Co do naszego ravioli buraczanego, danie to powstało na kanwie popularności jaką cieszy się nasze ravioli z ricottą i szpinakiem i zapytań naszych gości dlaczego nie robimy jeszcze innych "pierożków", co postanowiliśmy zmienić i zaproponować tymczasowo w wersji z kurkami, jako jedna z pozycji menu sezonowego. Może ma Pani rację, że samo danie winno być trochę większe, ale proszę mieć na uwadze, że w tym roku wszystkie świeże grzyby są drogie ze względu na bardzo suchy rok... Jeśli lubi Pani pierożki natomiast, zdecydowanie polecamy spróbować naszego ravioli ze szpinakiem i ricottą i mamy nadzieję, że tak jak pozostałe dania spotka się ono z Pani uznaniem!
Mamy nadzieję, że będzie nas Pani odwiedzać i polecać.
Pozdrawiam serdecznie!!!
Adam

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (106)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

5 z 9 wśród 106 recenzji

Zrecenzowano 4 września 2019 z urządzeń przenośnych

Druga wizyta w tym miejscu, i znowu wszystko na najwyższym poziomie. Pyszne jedzenie, wspaniała obsługa, utwierdza mnie to w przekonaniu, że warto przejechać tu tyle kilometrów, choćby dla samej lemoniady malinowej, która poleciła przemiła kelnerka Pani Marta, na pewno jedno z miejsc które warto odwiedzić w Śremie

Termin wizyty: wrzesień 2019
Dziękujemy, MrPerfectX
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: 270rajs, Właściciel, WłoskaOdpowiedź udzielona 10 września 2019

Dziękujemy bardzo za tak sympatyczną recenzję i mamy nadzieję, że będzie nas Pan odwiedzał jak najczęściej.
Pani Marcie oczywiście również przekażemy miłe słowa na jej temat!
Pozdrawiam serdecznie.
Adam

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 29 sierpnia 2019

Świetne miejsce!
Bardzo dobre jedzenie. Na plus - miła i pomocna obsługa :)
Polecam to miejsce każdemu!

Termin wizyty: czerwiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Karina W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: 270rajs, Właściciel, WłoskaOdpowiedź udzielona 30 sierpnia 2019

Pani Karino bardzo dziękujemy za poświęcony czas na dodanie opinii oraz za miłe słowa na nasz temat. Zachącamy do odwiedzin i pozdrawiamy serdecznie!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 27 sierpnia 2019

Mało jest fajnych miejsc, jak się wyjedzie z Poznania. A tu proszę - niespodzianka!:) Jadłem naprawdę dobre krewetki (chyba z odrobiną wina i czosnku). Bez wahania polecam jako przystawkę! :)

Termin wizyty: wrzesień 2018
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Daniel J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: 270rajs, Właściciel, WłoskaOdpowiedź udzielona 30 sierpnia 2019

Panie Danielu serdeczne dzięki za dodanie opinii i za miłe słowa. Cieszymy się, że docenił Pan naszą kuchnię na tle tych poznańskich i mamy nadzieję, że będzie nas Pan często odwiedzał. Pozdrawiamy!!!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 26 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Byliśmy przejazdem w Śremie. Rodzinka zgłodniała i chciała coś zjeść. Padło na Włoską z racji pozytywnych opinii. Dzieci zachwycone, my również. Pyszne jedzonko, super atmosfera, wnętrze z klimatem. Obsługa bardzo opiekuńcza i przyjazna dla dzieci. A jedzenie? Rewelacyjne! Warto to miejsce odwiedzić, my na pewno tam wrócimy.

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, Przemek W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: 270rajs, Właściciel, WłoskaOdpowiedź udzielona 30 sierpnia 2019

Panie Przemku ciszymy się, że Pan do nas trafił i się nie zawiódł! Mamy nadzieję, że będzie Pan wracał tak często jak to będzie tylko możliwe. Będziemy czekać!!! Pozdrowienia od zespołu Włoska!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Włoska — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

 
Śrem, Wielkopolska
Śrem, Wielkopolska
 

Byłeś(-aś) w Włoska? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem