Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 17:00
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Tajemnice hitlerowskich podziemi

Niesamowite miejsce z historią II wojny światowej. Wydrążone rękami więźniów obozów tunele. Nie... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 20 września 2020
Magda D
Ciekawe miejsce historyczne

Miejsce, które jest dawką historii. Trasa edukacyjna trwa około godziny, temperatura w korytarzach... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 15 września 2020
madamemx
,
Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (241)
  
Recenzje (241)
Filtruj recenzje
241 wyniki
Oceny podróżnych
154
56
20
7
4
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
154
56
20
7
4
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
15 z 20 wśród 241 recenzji
Zrecenzowano: 15 sierpnia 2019

Warto zwiedzić z uwagi na potencjał tego miejsca,wskazujący na ogrom ludzkiej/niestety niewolniczej/pracy,poznać jego historię opowiedzianą przez perfekcyjnie przygotowanych Przewodników.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, HANNAOr
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 sierpnia 2019

Odwiedziliśmy wszystkie udostępnione sztolnie w ciągu jednego dnia. Osówka była pierwsza i jesteśmy zdania, że najciekawsza. Wybraliśmy trasę ekstremalną. Na stronie widnieje informacja, że jest przeznaczona dla dzieci od lat 8, jednak zależy to głównie od odwagi i sprawności dziecka. Nasza 7 latka spokojnie dała sobie radę. Szczerze mówiąc liczyliśmy na więcej ekstremalnych atrakcji ale i tak jesteśmy zadowoleni. Fantastyczny przewodnik. Córka słuchała z zapartym tchem mimo iż jest to trudna lekcja historii. Warto też poświęcić trochę czasu na obejrzenie naziemnych pozostałości.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Karolina B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 sierpnia 2019

Gorąco polecam wszystkim wizytę w tym miejscu jak wszystkich kompleksach Rise. Jest tu zarówno dużo ciekawostek jak i zarazem to miejsce głębokiej zadumy.
Super przewodnicy z ogromną wiedzą i humorem przekazują swoją wiedzę. Pozdrowienia dla Pana Macieja.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Mariipepe
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Osowka, Kierownik, Podziemne Miasto OsówkaOdpowiedź udzielona 7 sierpnia 2019

Bardzo dziękujemy za wizytę i ocenę. Miło że udało nam się sprostać Państwa oczekiwaniom. Wszyscy nasi pracownicy dbają o to, aby pobyt był udany, a Państwo długo wspominali wizytę w kompleksie podziemnego miasta.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Wybraliśmy się z Rodziną z Wrocławia, żeby zobaczyć podziemne miasto i zdecydowanie się nam podobało. Przewodnik potrafił zaciekawić opowieścią o kompleksie dlatego do domu wróciliśmy ze sporą wiedzą na ten temat. Jadąc na taką wycieczke warto zaopatrzyć się w ciepłą bluzę oraz wygodne sportowe buty. Serdecznie polecam.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, przems2019
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 lipca 2019

Zanim pojedziecie do Podziemne Miasta Osówka zarezerwujcie (czasem dużo wcześniej) miejsce na trasę ekstremalną. Ekstremalna jest ona tylko z nazwy, raczej powinna nazywać się rozszerzona, bo jeśli nie idziecie w szpilkach to z pewnością podołacie. Super przewodnicy, zabawni ale posiadający wiedzę :) Polecam nawet dla takich nie fanów powojennych pozostałości.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
Dziękujemy, Twins C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji