Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Obiad”
Jakubowa Izba — recenzja

Jakubowa Izba
Nr 1 wśród 3 Restauracje (Ryki)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 2 USD - 10 USD
Kuchnie: Polska
Opis: Karczma Jakubowa Izba to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Lubelszczyzny, w którym kultywujemy najlepsze tradycje polskiej kuchni. W ciągu zaledwie ośmiu lat działalności czterokrotnie znaleźliśmy się w prestiżowym gronie stu najlepszych restauracji w Polsce jako laureaci czterech kolejnych edycji ogólnopolskiego konkursu „Poland 100 Best Restaurants”. Ponadto w roku 2015 otrzymaliśmy nagrodę Best of Award of Excellence w kategorii „Najlepsza Karczma w Polsce”. Trzykrotnie trafiliśmy także do elitarnego grona najlepszych restauracji i hoteli w Polsce rekomendowanych przez miesięcznik Forbes. Karczma Jakubowa Izba położona jest na skraju województwa lubelskiego, przy trasie Warszawa-Lublin. Stanowi tym samym swoistą bramę do Lubelszczyzny od strony stolicy. Oryginalna architektura oraz niepowtarzalny charakter wnętrz sprawiają, że wizyta w naszej restauracji może stanowić nie tylko kulinarną, ale i turystyczną atrakcję. Jakubowa Izba wykonana jest z litych bali drewnianych i utrzymuje styl tradycyjnych góralskich karczm spotykanych na terenie Podhala. Wystrojem sięga do tradycji ludowych. Wiele ze zgromadzonych w Jakubowej Izbie eksponatów dziedzictwa kulturowego polskiej wsi posiada obecnie wartość muzealną. Dla najmłodszych Gości naszej restauracji przygotowaliśmy kącik zabaw, oferujący szeroki wybór zabawek, książeczek, kolorowanek i wielu innych ciekawych atrakcji, które wypełnią czas zabawy uśmiechem i radością. W sezonie letnim zapraszamy dzieci na plac zabaw znajdujący się w ogrodzie. W naszej restauracji dostępny jest także przewijak oraz krzesełka do karmienia. Z chęcią również podgrzejemy Twój własny posiłek dla Twojego dziecka. Serdecznie zapraszamy!
Informacje o restauracji
Opis: Karczma Jakubowa Izba to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Lubelszczyzny, w którym kultywujemy najlepsze tradycje polskiej kuchni. W ciągu zaledwie ośmiu lat działalności czterokrotnie znaleźliśmy się w prestiżowym gronie stu najlepszych restauracji w Polsce jako laureaci czterech kolejnych edycji ogólnopolskiego konkursu „Poland 100 Best Restaurants”. Ponadto w roku 2015 otrzymaliśmy nagrodę Best of Award of Excellence w kategorii „Najlepsza Karczma w Polsce”. Trzykrotnie trafiliśmy także do elitarnego grona najlepszych restauracji i hoteli w Polsce rekomendowanych przez miesięcznik Forbes. Karczma Jakubowa Izba położona jest na skraju województwa lubelskiego, przy trasie Warszawa-Lublin. Stanowi tym samym swoistą bramę do Lubelszczyzny od strony stolicy. Oryginalna architektura oraz niepowtarzalny charakter wnętrz sprawiają, że wizyta w naszej restauracji może stanowić nie tylko kulinarną, ale i turystyczną atrakcję. Jakubowa Izba wykonana jest z litych bali drewnianych i utrzymuje styl tradycyjnych góralskich karczm spotykanych na terenie Podhala. Wystrojem sięga do tradycji ludowych. Wiele ze zgromadzonych w Jakubowej Izbie eksponatów dziedzictwa kulturowego polskiej wsi posiada obecnie wartość muzealną. Dla najmłodszych Gości naszej restauracji przygotowaliśmy kącik zabaw, oferujący szeroki wybór zabawek, książeczek, kolorowanek i wielu innych ciekawych atrakcji, które wypełnią czas zabawy uśmiechem i radością. W sezonie letnim zapraszamy dzieci na plac zabaw znajdujący się w ogrodzie. W naszej restauracji dostępny jest także przewijak oraz krzesełka do karmienia. Z chęcią również podgrzejemy Twój własny posiłek dla Twojego dziecka. Serdecznie zapraszamy!
Zrecenzowano 1 września 2019 z urządzeń przenośnych

Zjedliśmy kwaśnicę, żurek, kotlety schabowe, placki ziemniaczane.
Czas oczekiwania przy pełnej sali krótki, spodziewaliśmy ok. 25 min.
Wszystko dobre i ceny przystępne .
Możemy polecić to miejsce.

Termin wizyty: wrzesień 2019
2  Dziękujemy, emilian336
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kingalukasiak, Kierownik ds. PR, Jakubowa IzbaOdpowiedź udzielona 4 września 2019

Witaj, Emilian!
Jesteśmy Wam ogromnie wdzięczni za wybór naszej restauracji i poświęcenie chwili na zrecenzowanie Waszego pobytu. Miło nam, że poza dobrą kuchnią, doceniliście też akceptowalny czas oczekiwania i przystępność cenową. Cieszymy się bardzo, że uzyskaliśmy Waszą rekomendację i mamy nadzieję, że kolejnym razem wspomnienia będą tak samo dobre, jak teraz.
Do zobaczenia!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (146)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

3 z 7 wśród 146 recenzji

Zrecenzowano 29 sierpnia 2019

Nie rozumiem tych pozytywnych opinii. Właśnie wyszliśmy z restauracji. Zamawialiśmy borowikową, kwaśnicę, pstrąga i placek.
Po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii byliśmy entuzjastycznie nastawieni do miejsca. Bardzo głodni po podróży ochoczo zasiedliśmy do stołu.
Zupy były bardzo niesmaczne. Smakowały jak zupy z proszku. Ilość vegety/kostki rosołowej była przytłaczająca i dominowala cały smak. Po spróbowaniu obu zup ciężko było rozróżnić smak. Ja swoją oddałam chłopakowi, bo po każdej łyżce zupy musiałam popijać. Zamówiłam placek wiec stwierdziłam, że najwyżej najem się drugim daniem. Niestety pech chciał, ze nie wydrukowano naszych zamówień i po bardzo długim czasie oczekiwania manager przyszła przeprosić i zapytała czy poczekamy jeszcze około 20 min. Byliśmy zbyt głodni. Zmieniliśmy zamówienia na coś szybszego. Ja wzięłam placki, chłopak schabowego. Placki dla odmiany były w ogóle niesłone w smaku ale chrupkie, schabowy podobno zjadliwy, natomiast ziemniaki twarde, nie wiadomo czy niedogotowane czy po prostu długo leżały. Na początku chciałam zamówić deser ale po serii rozczarowań, nie miałam już ochoty na więcej. Po zjedzeniu kilku łyżek zupy inszesciu placków wyszłam z restauracji po prostu głodna. Jako rekompensatę za długi czas oczekiwania zaproponowano nam rabat. To na plus.
Uwag nie zgłosiłam do kelnerki, gdyż przez długi czas oczekiwania po prostu najwyraźniej bała się do nas podejść, zresztą nikt nas o to czy nam smakowało nie zapytał. Wychodząc minęliśmy 3 kelnerki. Do widzenia nie usłyszeliśmy.

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Szumm
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kingalukasiak, Kierownik ds. PR, Jakubowa IzbaOdpowiedź udzielona 30 sierpnia 2019

Dzień dobry.
Dziękujemy serdecznie za wybór naszej restauracji oraz tę szczerą opinię.
Jest nam bardzo przykro, że Wasza wizyta nie należała do udanych i z serca przepraszamy, że zawiedliśmy na tylu płaszczyznach. Cieszymy się jednak, że zdecydowałaś się tak szczegółowo opisać swoje wrażenia - pozwoli nam to podnieść jakość oferowanych przez nas usług.
Zapewniamy, że wspomniane przez Ciebie uwagi przekażemy zarówno na kuchnię jak i do menedżera sali - zależy nam na pełnym zadowoleniu naszych Gości. Mamy tym samym cichą nadzieję, że jeszcze kiedyś dostaniemy drugą szansę. Obiecujemy, że kolejnym razem dołożymy wszelkich starań by Was nie zawieść.

Pozdrawiamy.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 25 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Jak zawsze jedzenie podane w dużej ilości, smaczne. Bardzo duży ruch w lokalu a czas oczekiwania na rosół, polędwiczki w sosie kurkowym trwał nie dłużej niż 10 minut. My jesteśmy zadowoleni

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, gosciuorlo
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kingalukasiak, Kierownik ds. PR, Jakubowa IzbaOdpowiedź udzielona 28 sierpnia 2019

Dzień dobry!
Dziękujemy ślicznie za ponowne odwiedziny i tę szczerą opinię.
Cieszymy się, że podczas Waszej wizyty wszystko było w jak najlepszym porządku i generalnie jesteście zadowoleni z pobytu. Mamy więc szczerą nadzieję, że będąc w okolicy zajrzyjcie do nas raz jeszcze, zapraszamy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 15 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Do Jakubowej wpadliśmy przejazdem do innego miasta, samo miejsce jest genialne pod względem wystroju - chata w 100% z drewna. Co do jedzenia, miałem okazję spróbować żeberek pieczonych w powidłach śliwkowych - naprawdę dobre! Oprócz tego zupy i bar sałatkowy też robiły pozytywne wrażenie.

Termin wizyty: sierpień 2019
1  Dziękujemy, asolinski001
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kingalukasiak, Kierownik ds. PR, Jakubowa IzbaOdpowiedź udzielona 28 sierpnia 2019

Dzień dobry!
Z serca dziękujemy Wam za wizytę oraz tę serdeczną opinię!
Bardzo nam miło, że będąc w okolicy zdecydowaliście się do nas zajrzeć ale nie mniej cieszy nas to, że jesteście zadowoleni z pobytu i poza dobrą kuchnią, doceniliście też niebanalny wystrój.
Czekamy z niecierpliwością na Wasze kolejne odwiedziny, do zobaczenia!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 11 sierpnia 2019

Wczoraj ponownie odwiedziłam Jakubową IIzbę całą rodziną. Zamówiliśmy żurek, rosół, borowikową, placki ziemniaczane trzy smaki, pizzę, schabowy no i polędwiczki w sosie kurkowym. Zupy dobre nawet bardzo dobre, pizza, schabowy, surówki bez zastrzeżeń, placki ziemniaczane jak w domu. Co do polędwiczek podobnie jak poprzednio nie takie jak powinny być.Sam samk niezły ale sos podobnie jak poprzednio za mączysty Podobnie jak poprzednio nie smażone lecz sparzone , potem lekko zrumienione i pokrojone w plasterki. Tym razem na szczęście nie były przeciągnięte ale jednak nie miały takiej soczystości i jednocześnie kruchości jak robione zgodnie ze sztuką.. Albo kucharz nie potrafi albo robi "na skróty'. Dzisiaj specjalnie przejrzałam w internecie przepisy i nigdzie nie znalazłam innego sposobu jak krojenie polędwiczek w poprzek, leciutkie rozbijanie, doprawianie i krótkie smażenie bez otaczania mąką. Na poprzednią recenzję otrzymałam odpowiedź co bardzo ale to bardzo rzadko się zdarza. Byłam miło zaskoczona. Pani Manager ds PR napisała, że rozmawiała z kucharzem ale widać kucharz nadal robi swoje. Pewnie znowu Państwa odwiedzę ale tym razem chgyba już nie zaryzykuję polędwiczek

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Elżbieta J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kingalukasiak, Kierownik ds. PR, Jakubowa IzbaOdpowiedź udzielona 14 sierpnia 2019

Witaj, Elu.
Dziękujemy Ci serdecznie za ponowny wybór naszej restauracji oraz tę wyczerpująca opinię.
Cieszymy się, że wraz z całą rodziną zechciałaś znów nas odwiedzić i bardzo nam miło, że doceniłaś w recenzji nie tylko pyszne zupy i dobrą pizzę, ale również te bardziej tradycyjne smaki, czyli polskiego schabowego oraz nasze placki ziemniaczane. Żałujemy tylko, że polędwiczki znowu nie przypadły Ci do gustu. Przyjrzymy się bliżej Twoim sugestiom i raz jeszcze przekażemy je na kuchnię - to jedyne co możemy w tej sytuacji zrobić.

PS: Wnikliwe czytanie i odpowiadanie na opinie jest dla nas i dla mnie szczególnie ważne - dzięki temu możemy dostrzec wiele rzeczy wymagających poprawy, ale też wejść w dialog z Gościem i zwyczajnie - podziękować za poświęcony czas i szczere słowa, mając nadzieję, że jeszcze kiedyś będziemy mieli okazję ponownie się spotkać.

Przesyłam ciepłe pozdrowienia i zapraszam częściej!
Kinga Łukasiak

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Jakubowa Izba — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Stężyca, Pomorskie
 
Dęblin, Województwo Lubelskie
Puławy, Województwo Lubelskie
 

Byłeś(-aś) w Jakubowa Izba? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem