Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 09:30 - 18:30
Wyróżnione recenzje
Z wizyta u Lwa :)

Ciekawe miejsce. Można obejrzeć w wirtualnych okularach krótką inscenizację bitwy :) Warto zobaczyć.

Zrecenzowano: 7 listopada 2018
Iwona K
,
Warszawa, Polska
Waterloo zdobyte

Miejsce świetne dla historycznych geekow. Można chłonąć historię Wielkiej Bitwy i świetnie się... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 4 lipca 2018
483rafa_k
,
Łęczna, Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (1 551)
  
Recenzje (1 551)
Filtruj recenzje
1 551 wyniki
Oceny podróżnych
878
497
116
33
27
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
878
497
116
33
27
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 1 551 recenzji
Zrecenzowano: 7 listopada 2018

Ciekawe miejsce. Można obejrzeć w wirtualnych okularach krótką inscenizację bitwy :)
Warto zobaczyć.

Termin skorzystania z atrakcji: listopad 2018
Dziękujemy, Iwona K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 lipca 2018 z urządzeń przenośnych

Miejsce świetne dla historycznych geekow. Można chłonąć historię Wielkiej Bitwy i świetnie się bawić. Widok z kopca jest zachwycający, panorama bitwy tez robi wrażenie, a muzeum jest ciekawe i meczy swoją wielkością.
P.S. Gwiazdkę objąłem za cenę. Moim zdaniem 17 € to jednak trochę za drogo.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, 483rafa_k
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 marca 2017

Po dwusetnej rocznicy bitwy pozostało podziemne muzeum. Wcześniej była tylko panorama bitwy (dość słaba w porównaniu do Panoramy Racławickiej) i wzgórze z lwem. Teraz to i trzy godziny mało aby wszystko zobaczyć. Zw wzgórza widok super ale w podziemiu to efekt "Łaaaał!". Interaktywne obrazy, opisy, mapki, sprzęt, sala kinowa i film 4D o bitwie, Tu naprawdę nie da się nudzić. Z Brukseli (dworzec Centralny) można tam dojechać za niecałe 8 euro (bilet w automacie) ale lepiej jechać autobusem 365 z dworca Midi bo podwozi pod same muzeum Welingtona i Napoleona. A od przystanku przy wzgórzu do muzeum to jakieś 300m. Minusem jest to ze pomiędzy tymi trzema obiektami trzeba zapłacić z każdy przejazd dodatkowe 2,40 euro.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2017
1  Dziękujemy, Majorek999
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 maja 2016

Niespecjalnie spodobała mi się ta atrakcja, było po prostu nudno: można wejść na wzgórze, obejrzeć panoramę bitwy i multimedialne muzeum. Najlepsza była chyba przestronna i czysta toaleta. ;-)

Termin skorzystania z atrakcji: kwiecień 2016
Dziękujemy, Nika1979
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Memorial1815, Responsable relations clients, Memorial Waterloo 1815Odpowiedź udzielona 24 października 2017
Tłumaczenie Google

Dear Visitor,
Thank you for taking the time to give us your opinion on your visit. We very much value our visitors sharing their impressions with us.
While we are aware that the choices made for the renovation of the battlefield site cannot satisfy all of our visitors, we are convinced that the combination of modern museum technologies and the authenticity of places like the Panorama of the Battle or Hougoumont Farm meets the expectations of our public and respects the thousands of belligerents who died on the battlefield.
We remain nonetheless attentive to any remarks and suggestions for improvement.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 maja 2016

Unikalne, swiatowej klasy miejsce z nowoczesnym podziemnym muzeum.Swiezo odrestaurowanyzabytkowy obiekt Panoramy, Bardzo dostepny parking niedawno rozbudowany.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2016
Dziękujemy, Boguslaw W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji