Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 09:00 - 17:30
Wyróżnione recenzje
Polecam.

Bardzo ładne muzeum. Na pewno warto zobaczyć i poznać historię Sisi. Sprawę ułatwia polski... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 2 września 2016
JoanekU
,
Warszawa, Polska
Dla mitu - czemu nie :)

Jesli chcesz poczuc bliskosc mitu popularnego w swiadomosci globalnego turysty - to miejsce dla... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 1 września 2016
Ricorn2015
,
Warszawa, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (2 721)
  
Recenzje (2 721)
Filtruj recenzje
2 721 wyniki
Oceny podróżnych
1 315
926
353
81
46
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 315
926
353
81
46
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 2 721 recenzji
Zrecenzowano: 31 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Celem wyjazdu był Wiedeń,muzea na ten raz niekoniecznie jednak warto było chociaż to odwiedzić.Bogactwo i niezliczona ilość eksponatów powalają. Przewodnik w języku Polskim to jest bardzo duży plus.Ponad 2 godziny zwiedzania.Na terenie komnat zakaz robienia zdjęć.Bilet w cenie niecałe 14 euro.Można zapoznać się z prawdziwą historią Sisi,którą ja znałem z filmów,a która odbiega od rzeczywistości.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, koliberos
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 marca 2018

Świetnie zorganizowane muzeum, eksponaty świetnie pokazane, możne chodzić i oglądać, oglądać, oglądać. Opcja przewodnika w formie "telefonu" też świetna, słucha się z zaciekawieniem, samodzielne rozpoznawanie opisywanych przedmiotów to dodatkowa frajda.
W okresie letnim niesamowite ogrody, przed Świętami Weinachtsmarkt - można spróbować gluhwein i przekąsek lub kupić jakiś gadżet w klimacie Bożego Narodzenia.

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2017
Dziękujemy, Nowe_miejsca
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 marca 2018 z urządzeń przenośnych

Jeszcze jako dziecko pamietam, ze kochałam bajkę o Sisi. Tutaj mogłam wreszcie poznać jej prawdziwa historie, niestety już nie taką bajkową.
Muzeum poświęcone jest każdemu etapowi życia cesarzowej i zdecydowanie godne polecenia!

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2017
Dziękujemy, natalchen91
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 września 2017

Osoba niesamowita, a i miejsce jej warte. Ekspozycja bardzo ciekawie pokazana. Można by tam być kilka godzin (4-6) ale brak czasu nie pozwala. Wiele informacji z życiorysu SISI mnie zaskoczyło. Fajna sypialnia z łóżkiem na środku, a nie przy ścianie i łazienka z super wanną.
Nie można tego nie zobaczyć będąc w Wiedniu.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2017
Dziękujemy, Waldek J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 marca 2017 z urządzeń przenośnych

Zadziwiająco interesujące. Ciekawa ekspozycja zastawy, głównie dzięki dobrze opowiedzianej i przeczytanej historii na darmowych audiobookach. Plus za koncentrację opowieści na jednej osobie: Sisi. Jednego brakowało: kwestia jej śmierci prawie zupełnie pominieta! Tak jakby autorzy chcieli bezpiecznie ominąć kwestie polityczne i pozostać przy osobistych, trochę zbyt idealizowanych.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2017
1  Dziękujemy, Łukasz T
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji