Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
po drodze do Syrenki

widok zapiera dech , jedna z piękniejszych i okazalszych fontann , warto zobaczyć , tym bardziej że... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 20 lipca 2018
Irena S
,
Gliwice, Polska
Legenda wyrażona w kamieniu

Niesamowita opowieść o tym, co przedstawia ta fontanna, bardzo zachęca do obejrzenia wielkiej... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 16 marca 2018
Leta W
,
Warszawa, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (1 338)
  
Recenzje (1 338)
Filtruj recenzje
1 338 wyniki
Oceny podróżnych
494
659
171
8
6
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
494
659
171
8
6
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 1 338 recenzji
Zrecenzowano: 22 lipca 2018

W pobliżu dawnej twierdzy Kastellet i po drodze do Syrenki. Fontanna została ufundowana przez fundację Carlsberga, założyciela browaru i zaprojektowana przez Andersa Bundgaarda i przedstawia mit o stworzeniu wyspy Zelandii. Niestety, ze względu na bliskość Syrenki ilość fotografujących się Azjatów jest porażająca.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2018
Dziękujemy, Tomasz B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 lipca 2018

widok zapiera dech , jedna z piękniejszych i okazalszych fontann , warto zobaczyć , tym bardziej że położona jest nieopodal nabrzeża z Syrenką

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, Irena S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 marca 2018

Niesamowita opowieść o tym, co przedstawia ta fontanna, bardzo zachęca do obejrzenia wielkiej konstrukcji z grupą wyrzeźbioną w kamieniu. Mimo, że fontanna nie działała (marzec) to zdecydowanie warto zapoznać się z legendą o bogini Geofion i przyjść zobaczyć jak mit zamienił się w rzeczywistą kreację. Otoczenie fontanny bardzo przyjemne, miejsce bardzo fotogeniczne. Warto jak najbardziej wybrać się tu na spacer po drodze do Syrenki.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2018
2  Dziękujemy, Leta W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 września 2017

Miejsce nieopodal słynnej syrenki, dużo zielenie, miejsc na spacery, jak również jest gdzie usiąść i podziwiać piękne widoki.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2017
1  Dziękujemy, Maks G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 września 2017

Bardzo piękna fontanna znajdująca się niedaleko od miejsca cumowania jachtu królewskiego. Poza tym legenda o bogini Gefion jest bardzo ciekawa. Rzeźba na szczycie fontanny przedstawia boginię z zaprzęgiem ciągniętym przez 4 woły, w które zostali przemienieni synowie bogini. Zawarła ona pakt z bogami o ziemię. Przez noc miała zaorać tyle ziemi ile zdoła i w konsekwencji zaorany teren miał stać się jej własnością. Tak też zrobiła i w ten sposób powstała wyspa Zelandia. W pobliżu również znajduje się odrobina Anglii w postaci kościoła anglikańskiego i parku Churchilla. Podczas mojego pobytu prowadzono w okolicy prace drogowe, ale nie umniejszało to wrażeniom z widoków. Dla mnie jedna z najpiękniejszych fontann jakie widziałam. Zobaczcie koniecznie.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2017
Dziękujemy, Alina S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji