Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Kalithea
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Pobliskie hotele
Recenzje (802)
Filtruj recenzje
802 wyniki
Oceny podróżnych
280
223
150
77
72
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
280
223
150
77
72
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 802 recenzji
Zrecenzowano: 30 sierpnia 2019

Hotel niestety chwali się nie swoją plażą ale sąsiednią. Na plaży i w wodzie hotelu Athos są kamienie.
A najgorsze jest to, że hotel wypuszcza ścieki na swoja plażę (zdjęcia). Jedzenie monotonne – zwłaszcza śniadania. Dosłownie te same posiłki zdarzały się na obiad i kolację albo następnego dnia. W posiłkach dominuje kurczak w różnych postaciach. Niestety 4 osoby (w tym dzieci) z naszej 10 osobowej grupy miało zatrucie pokarmowe – w różnym czasie – więc nie od tej samej potrawy.
Za mało wind i jeżdżą jak chcą. W pokojach brak wi-fi i stara śmierdząca wykładzina.
Niemiła obsługa w głównym barze przy basenie, kawa i drinki all incl. okropne. Ogólnie all incl. niewarte.
Plus za teren hotelowy.

Termin pobytu: sierpień 2019
1  Dziękujemy, ABP_pl
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ghotels_chalkidiki, Manager, Athos Palace Hotel ChalkidikiOdpowiedź udzielona 5 września 2019
Tłumaczenie Google

Dear ABP
Thank you for being able to answer that written about children's illness i wish the children well
-the hotel had 350 kids only your kids got sick from the food
-photograph the water overflow from the pools
-Hotel food meets all international procedures
safety and quality
I dont have something else i'm sorry i hope next time is perfect for you
you have great sympathy for your children but
you were very strict about us

with friendly greetings
TATSIONAS DIMITRIOS
HOTEL MANAGER

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Wakacje na plus, super położenie hotelu, plaża bardzo blisko.
Dopłata do pokoju z widokiem na morze, zachęcam każdego, nie jestem rannym ptaszkiem, a wstawiałem kilka razy przed wschodem słońca, żeby je podziwiać
Jedzenie nawet dobre, ale bez rewelacji. Praktycznie codziennie te same dania, lekko monotonne, ale da się żyć :)
Co do basenu to nie było nigdy problemu z leżakami, może dlatego, że byliśmy we wrześniu.
Kelnerzy, kelnerki bardzo mili, praktycznie wszyscy. Jeden z barmanów przy basenie na początku był niemiły, później nawet on się rozkręcił Po kilku wieczorach w większym gronie przy barze zaczął Nam nawet lać "polish drink", wymyślony przez Nas, ale nazwa to pomysł barmanów.
Bardzo fajne miejsce, mili ludzie, super okolica. Polecam każdemu :)

Termin pobytu: wrzesień 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, pawe_pawel
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ghotels_chalkidiki, Manager, Athos Palace Hotel ChalkidikiOdpowiedź udzielona 19 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Pawel
Thank you for your kind words, give us more power to try to offer the best to our guests.
Next time will definitely come to see something new and renovated spaces culinary challenges enjoying the services of our staff.
Thank you again with kind regards

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 sierpnia 2019

Pokój super...z widokiem na morze. Dostaje się klucz i zaczyna się przygoda. Windy często się zawieszają i jakąś minutę się stoi bez celu, jest w nich duszno i gorąco ..brak klimy to mankament (ale nikt tu nie jest szejkiem więc do przeżycia). Czystość to duży plus. Obsługa także jest na dość wysokim poziomie. Zauważalna jest większa życzliwość u kelnerów niż u kelnerek, to samo tyczy się barmanów i barmanek. Baseny super, leżaki koło 8 trzeba sobie zabookować. Najlepiej jeśli ktoś nie lubi się grzać można się ulokować pod wiatą (ostatnie rząd). Dla dzieciaków zjeżdżalnie oraz plac zabaw do tego ciekawe animacje oraz klub Delfiknki. Jest nawet nauka pływania dla dzieci. Panie z polskich animacji super. I teraz trochę mniej ciekawe info plaża jest jak to w Grecji kamienisto-żwirkowa (buty obowiązkowo). Śliskie kamienie. Są także jeżowce (nikomu się to nie udało nie mniej jednak dobrze wiedzieć. Do Kalitei jest ok 30 min. drogi chodnikiem spokojnym spacerkiem. Lepiej skorzystać z marketów obok hotelu (po prawej stronie od wyjścia). Mam jeszcze jedną uwagę dot. śniadania. wyjazd mieliśmy o 7 z hotelu. Przewidziano wczesne śniadanie od 6.30. I ten oto posiłek przygotowano: bułki, dżem, ciasto, ciastka, masło, sok (ten z nalewaka), kawa, herbata i koniec! Żadnej wędliny czy sera. Mimo że cała sala i tak była już przygotowana na śniadanie. Także to akurat najbardziej mnie zdegustowało. Poza tym wyjazd oceniam pozytywnie. A i jeszcze jedno, bo dużo osób jest oszukiwanych w biurach podróży. Z momentem wykwaterowania kończy się możliwość korzystania z all inclusive!!!!!!! Więc trzeba się przygotować na taka ewentualność

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Bylemwidzialem1
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ghotels_chalkidiki, Manager, Athos Palace Hotel ChalkidikiOdpowiedź udzielona 15 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear guest
Thank you for your kind words, give us more power to try to offer the best to our guests.
The hotel is listening with reverence all the comments and yes you are sure that every year
they become necessary interventions.
Next time will definitely come to see something new and renovated spaces culinary challenges enjoying the services of our staff.
Thank you again with kind regards
HOTEL MANAGER

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 sierpnia 2019

Szczerze polecam to miejsce.Był to nasz trzeci pobyt na Chalikidiki i Athos to najciekawszy z hoteli, chociaż każdy miał swój urok.Hotel
fajnie usytuowany. Dużo zieleni alejek do spacerowania. Blisko plaże - hotelowa z ciekawym krajobrazem podwodnych kamieni, obok dzika plaża i trzecia- plaża hotelu sąsiedniego -żwirkowa. Każdy znajdzie coś dla siebie. Sam hotel ciekawy z mnóstwem miejsc, w których można usiąść i spędzić czas samotnie lub z przyjaciółmi.Odpocząć, zrelaksować się. Windy faktycznie czasami jeżdżą według własnych zasad ale kto i gdzie się spieszy? Basen główny bardzo duży z wystarczającą ilością leżaków. Basen dla dzieci hit- zjeżdżalnie i sporo radości. Wyżywienie to dla nas miła niespodzianka. Było pyszne! Czasami ciężko było się opanować Codziennie coś extra! Wieczory tematyczne. Nie wiem jak można mieć zastrzeżenia. Na pewno było świeże i smacznie przyrządzone. W sąsiednim hotelu wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych - można umilić sobie czas. Polecam beach party na plaży również w sąsiednim hotelu, z pochodniami i fajna muzyką! Ale trzeba pojechać żeby się przekonać.

Termin pobytu: sierpień 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Anna M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ghotels_chalkidiki, Manager, Athos Palace Hotel ChalkidikiOdpowiedź udzielona 9 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear Anna
Thank you for your kind words, give us more power to try to offer the best to our guests.
Next time will definitely come to see something new and renovated spaces culinary challenges enjoying the services of our staff.

Thank you again with kind regards
HOTEL MANAGER

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 31 lipca 2019

Nie wiem czy moja opinia przybliży państwu wybór tego hotelu. Położenie jak i infrastruktura hotelowa super. Duży basen sąsiadujący z piaszczysto żwirkową plażą sprawia, iż przemieszczenia się pomiędzy kąpieliskami nie sprawia problemu. Sam hotel pomimo swojego wieku czysty zadbany, codziennie sprzątane pokoje. Animatorzy SUPER !!! Bardzo dużo rodzin z dziećmi. Dla najmłodszych brodzik i plac zabaw. Wstając rano nie mieliśmy problemów z zajęciem leżaków. Obsługa miła, która również chętnie rozmawia z gośćmi. Teraz już niestety nie będzie tak słodko ....... Jedzenie :( Dla naszej rodziny to jakaś porażka. Nie rozumiem ludzi, którzy piszą że było smaczne. Zastanawiam się w jakich miejscach bywali i co jadają w domu.Jakość gotowanych potraw ich smak i sposób podania to jakaś PORAŻKA !!!! Na dodatek nieprzyjemny zapach panujący na stołówce. Bardzo duża część gości włącznie ze moją osobą chorowała na potęgę. Ludzi chorych były z moich wyliczeń kilkadziesiąt. A to tylko osoby z którymi rozmawiałem. Napoje na all inclusive jak dla mnie nie do picia, ale to jak w większości hoteli. My woleliśmy zwykłą wodę mineralną ze sklepu. Temat alkoholu to już indywidualna sprawa. My raczej nie korzystamy ponieważ nie lubimy tego co serwują hotele. Czy byśmy tam wrócili ? Odpowiem tak : ze względu na pogodę TAK, ludzi i obsługę hotelu TAK, miejsce TAK !!! Jedzenie NIE, NIE i jeszcze raz NIE !!!!

Termin pobytu: lipiec 2019
Dziękujemy, markwiat
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ghotels_chalkidiki, Manager, Athos Palace Hotel ChalkidikiOdpowiedź udzielona 5 sierpnia 2019
Tłumaczenie Google

Dear markwiat
I feel really proud for my staff of the hotel ATHOS PALACE and on behalf of my staff I convey the thanks for your kind words
The hotel is listening with reverence all the comments and yes you are sure that every year they become necessary interventions
i'm sorry we didn't thank you for the food if you like some SPECIAL FOOD you could consult our hotel chef
It would be my pleasure to personally welcome you back to our hotel.
Best regards
HOTEL MANAGER

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji