Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (627)
Filtruj recenzje
627 wyniki
Oceny podróżnych
152
247
148
51
29
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
152
247
148
51
29
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
4 z 9 wśród 627 recenzji
Zrecenzowano: 8 września 2018 z urządzeń przenośnych

Pobyt 30.8-6.00.2018 Pokoje duże czyste sprzątane codziennie jedzenie bardzo dobre świeże choć ja nie jadłam sałatek gdyż wydawało mi się że są to warzywa z poprzednich dni, były oddzielnie pokrojone warzywa więc polecam robić swoje. Mięsa ryby bardzo smaczne , śniadania również ok. Na basenie byliśmy tylko raz ale leżak wolny się znalazł , a jeżeli nie to na ogrodzie jest ich pełno. Zejście na plażę strome dlatego polecam iść drogą ok . 500 m. W hotelu spokojnie we wrześniu brak animacji (uff!) W piątek grill średnio dobry ale super występ regionalnych tancerzy, którzy na koniec zapraszali gosci na scenę. Bardzo dobrze się bawiliśmy. Hotel pobiera 50 euro kaucji które potem wydajesz na napoje podczas kolacji, resztę zwracają przy wymeldowaniu. Niestety podczas pobytu miałam nieprzyjemne spotkanie w łazience z karaluchem! Duzy minus aczkolwiek nie robiłam z tego powodu afery bo jak już wcześniej wspomniałem hotel naprawdę jest czysty.Do miasta 15 min spacerkiem jest tam deptak z mnóstwem sklepów i restauracji - nie moje klimaty. Okolica obfituje w pięknie plażę.

Termin pobytu: wrzesień 2018
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
1  Dziękujemy, Dorota D
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DirBC, Manager, Hotel Baia CristalOdpowiedź udzielona 23 października 2018

Drogi Gościu,

Dziękuję bardzo za twój pobyt u nas i za komentarze.

Cieszę się, że cieszę się z pobytu u nas.

Będziemy kontynuować prace nad ulepszeniem Baia Cristal

Mam nadzieję, że odwiedzicie ją ponownie w przyszłości.

Z poważaniem

Paulo Dias

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 lipca 2018

Pobyt w hotelu oceniam wysoko.Byłam z rodziną na początku lipca 2018roku.Dużym atutem tego miejsca jest położenie, z fantastycznym widokiem na ocean.W hotelu panuje miła, rodzinna atmosfera, posiłki są smaczne i urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie.Wczasy wykupiliśmy przez Tui, i to niestety był błąd, z uwagi na nieprofesjonalnego rezydenta, którego rola ogranicza się wyłącznie do sprzedaży wycieczek lokalnych.W trakcie naszego pobytu, doszło do nieszczęśliwego wypadku, w wyniku którego mojemu mężowi założono 10 szwów na głowę.Niestety nie otrzymaliśmy żadnego wsparcia od rezydenta biura Tui, pomimo iż poprosiliśmy o to za pośrednictwem Tui Centrum, z uwagi na pilną interwencję lekarską.Pracownik Tui Centrum obiecał nam telefonicznie, że rezydent z nami się skontaktuje, niestety do końca naszego pobytu nie nawiązał z nami kontaktu.Od wielu lat wyjeżdżałam za pośrednictwem Tui,ale zaistniała sytuacja zmusza mnie do zmiany tour operatora.Ogólnie pobyt w hotelu gorąco polecam, ale nie z biurem TUI.

Termin pobytu: lipiec 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, jolkam3
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DirBC, Manager, Hotel Baia CristalOdpowiedź udzielona 30 sierpnia 2018

Drogi Gościu jolkam3,
Dziękuję bardzo za ostatni pobyt i za pozytywną opinię.
Cieszymy się, że dobrze się z nami czujesz.
Mam nadzieję, że twój mąż jest w pełni wyleczony ze swojej staranności.
Mam nadzieję, że wrócisz w przyszłości do Baia Cristal.
Dziękuję Ci
Z poważaniem
Paulo Dias
Menedżer

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 lipca 2018 z urządzeń przenośnych

Jest to hotel dla ludzi, którzy wola mniejsze kameralne obiekty. Mało rodzin z dziećmi, głównie pary w rożnym wieku. Hotel wygrywa tym, ze nie ma w nim prymitywnych animacji w ciągu dnia ani wieczorem. Cisza i spokój.
Fajny teren do opalania podzielony na dwie strefy : przy basenie i w ogrodzie z widokiem na ocean.
Do pierwszej knajpy 700 metrów, centum miasta kolejne 700 metrów. W mieście pełno knajp , sklepików, bardzo klimatycznie.
Plaża hotelowa przepiękna , nie polecam jednak knajpy na plazy,drogo i niesmacznie. Zdecydowanie lepsze jedzenie w mieście. Ceny bacalhau, czyli dorsza bardzo zróżnicowane od 15 do 8 euro. Watro spróbować tez robalo, czyli okonia morskiego, bardzo dobry.
Ważne info, hotel przy zameldowaniu pobiera 50 euro kaucji.
Mi specjalnie to nie przeszkadza ale nie jest to hotel 4 gwiazdkowy , raczej mocne 3 gwiazdki. Jest dość stary i odnawianie polega na odmalowaniu ścian, nie ma aneksów kuchennych ani czajników czy choćby szklanek. Jest czysto choć sprzątaczki mogły by się bardziej starać.
Generalnie polecam i ja napewno wybrałabym ten hotel po raz dugi, ponieważ wygrywa swoją kameralnością . Jeśli jednak ktoś kocha luksus to napewno nie tu.
Pare zdań o wycieczkach: byliśmy w Sewilli i Lizbonie. Fajne ciekawe wycieczki ale nie oszukujmy się, na takich wycieczkach można tylko „liznąć” klimatu danego miejsca. Niemniej jednaj ja polecam oba miasta warte nawet takiego szybkiego zobaczenia. Lizbona bardzo duża i głośna , ma swój klimat. Warto pospacerować wąskimi uliczkami Alfamy, przejechać się tramwajem. Sewilla z przepięknym Placem Hiszpańskim i największa katedra gotycka tez robi wrażenie.
Warto tez popłynąć łódka wzdłuż wybrzeża i popodziwiac klify i groty.
Wycieczkę można kupić na płazy przy hotelu za 22 euro od osoby.

Termin pobytu: lipiec 2018
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, 89aneta_
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DirBC, Manager, Hotel Baia CristalOdpowiedź udzielona 30 sierpnia 2018

Drogi Gościu Aneta Ś ,
Dziękuję bardzo za ostatni pobyt i za pozytywne opinie.
Cieszymy się, że dobrze się z nami czujesz.
Mam nadzieję, że wrócisz w przyszłości do Baia Cristal.
Dziękuję Ci
Z poważaniem
Paulo Dias
Menedżer

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 14 lipca 2018

Hotel umiejscowiony jest na pięknym klifie. Nie jest może najnowocześniejszym obiektem, ale jest to bardzo dobre miejsce do spokojnego wypoczynku. Przy meldowaniu się w hotelu trzeba otworzyć konto zaliczkowe na dodatkowe wydatki w hotelu. Konto zaliczkowe może być w gotówce 50 euro lub poprzez podanie numeru karty. Przy wymeldowaniu niewykorzystane środki są zwracane. Na plażę można dojść schodząc od hotelu klifem ok. 5 minut. Do pobliskiego miasteczka można dojść w ciągu 15 minut spokojnym spacerem. Na wakacjach byłem z żoną i dzieckiem. Pokój z balkonem, w którym mieszkaliśmy bardzo przestronny i czysty. W hotelu mieliśmy w ramach rezerwacji darmowy dostęp do Internetu poprzez WiFi. Jeżeli chodzi o jedzenie to korzystaliśmy z opcji HB. Posiłki bardzo smaczne. Serwowanych jest bardzo dużo świeżych owoców. Jeżeli szukasz cichego miejsca to w otoczeniu hotelu w ciągu dnia spokojnie go znajdziesz. Wieczorami po 20 muzyka na żywo w dobrym wykonaniu. Jeżeli chodzi o obsługę bardzo pomocna i życzliwa, nie narzucająca się. Bardzo miło wspominam pobyt w tym hotelu.

Termin pobytu: lipiec 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Henryk G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: DirBC, Manager, Hotel Baia CristalOdpowiedź udzielona 30 sierpnia 2018

Drogi Gościuhgolonka ,
Dziękuję bardzo za ostatni pobyt i za pozytywne opinie.
Bardzo się cieszymy, że apositve zostaje u nas.
Mam nadzieję, że wrócisz w przyszłości do Baia Cristal.
Dziękuję Ci
Z poważaniem
Paulo Dias
Menedżer

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 września 2017

Hotel - lata świetności ma już za sobą, widać to po architekturze i wyposażeniu pokoi (wanna w pokoju). Hotel jest jednak zadbany i czysty, obsługa miła i pomocna, w basenach czysto (słona woda w zewnętrznych), na basenie wewnętrznym obowiązują czepki.
Wyżywienie - mieliśmy opcje HB, śniadania smaczne, obiado-kolacje bardzo dobre, spory wybór dań na ciepło, sałatek (sporo z dodatkiem octu), ciasta bardzo dobre i przesłodkie. Sporo owoców - banany, melony, ananasy, przepyszne pomarańcze, z egzotycznych owoców jabłka i gruszki, napoje do kolacji płatne. W piątki BBQ na terenie basenów - przepysznie z grilla + występy zespołu folkowego. Dużo muzyki na żywo - do obiadu fortepian, po kolacji lokalni artyści z repertuarem restauracyjnym (w niedzielę show ze zwierzakami dla dzieci).
Okolica - cicho, spokojnie, cudowna plaża i ocean. Sporo czasu spędziliśmy na spacerach wzdłuż klifów i fotografowaniu. Bardzo dobry punkt do zwiedzania Algarve.

Termin pobytu: sierpień 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, tomekn77
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Daniela E, Public Relations Manager, Hotel Baia CristalOdpowiedź udzielona 4 października 2017

Drogi tomekn77,

Dziękujemy za opinię, dlatego Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna.

Wasze komentarze są bardzo ważne, abyśmy jeszcze lepiej.

Z przyjemnością powitamy Państwa ponownie w hotelu Baia Cristal.

Z poważaniem,

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji