Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Plac budowy, słaba organizacja zwiedzania

Obiekt jest restaurowany, chyba na hotel (w czhęści hotel już funkcjoanuje z restauracją). Od... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 4 maja 2018
MarekC70
,
Zgorzała
Zamek jako atrakcja

Potwierdzam to co piszą poprzednicy...plac budowy. Byliśmy na nocnym zwiedzaniu zamku i drugi raz... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 23 sierpnia 2019
MagdaK1184
,
Opole, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (13)
  
Recenzje (13)
Filtruj recenzje
13 wyniki
Oceny podróżnych
0
3
3
1
6
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Oceny podróżnych
0
3
3
1
6
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 13 recenzji
Zrecenzowano: 23 sierpnia 2019

Potwierdzam to co piszą poprzednicy...plac budowy. Byliśmy na nocnym zwiedzaniu zamku i drugi raz nie zdecydowałabym się. Kilka lamp naftowych oraz zabawkowa latarka Pani przewodnik nie oświetlały kompletnie nic, a na zamku ogrom niebezpiecznych elementów. Sama przewodnik niestety nie potrafiła zaciekawić historią, jeden wątek opowiadała kilkakrotnie, było widać, że jest zmęczona. Cena biletu normalnego 30 zł - mocno zawyżona.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, MagdaK1184
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Małe miasteczko, raczej bez rewelacji, choć sam zamek nawet ciekawy. Nie zwiedzałam go wewnątrz, ale z zewnątrz mam wrażenie, że wystarczyło.
Międzylesie warto odwiedzić ze względu na basen na powietrzu. Bardzo fajne miejsce, mogłoby być lepiej dopracowane, ale czystość i infrastruktura bez zarzutu. Bardzo przyjazne ceny. Dorosły 10zł, dzieci 5 zł.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Lothse
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Nie mieliśmy pomysłu na deszczowy dzień. W Internecie znalazłam właśnie zamek w Międzylesiu. Pojechaliśmy, nie do końca wiedząc czego się spodziewać. Wprawdzie obsługa zamku była zdziwiona że ktoś w ogóle chce zwiedzać- my też się dziwilismy że oni się dziwią Ale Pani zadzwoniła po przewodniczke i przyszła miła kobieta która nas oprowadzila po tym miejscu. Zdziwilismy się że wprowadza nas na "budowe" lub ruiny zamku inaczej mówiąc Ale gdy zaczęła opowiadać.. coś magicznego. Historia okolicznych miejscowości i Międzylesia przeplatane legendami. Oczywiście każdy zamek ma swoje duchy :) niesamowite jest to że miejscowość która jest w zasadzie na końcu świata tak stara się o rozrywkę i urozmaicenie swojej okolicy. Zamek jest w ruinie ale mam nadzieję że ludziom tak zaangażowanym uda się doprowadzić te miejsce znów do świetności.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, gosiag444
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 sierpnia 2018

Zniszczony zespół pałacowo - zamkowy. Destrukcja dokonana głównie przez miejscową ludność. Trwające prace restauracyjne na pewno potrwają bardzo długo.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2018
1  Dziękujemy, Akop123
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 lipca 2018 z urządzeń przenośnych

Zamek i pałac kiedyś zapewne piękne, a dziś serce boli, gdy widzę takie zniszczenia. Wciąż trwa tam rekonstrukcja i odbudowa, wposażenie zostało rozkradzione. Organizacja zwiedzania trochę kuleje, na dodatek czynne dopiero od godz. 12. Przewodnik mówił nieco za cicho ale dość ciekawie, potrafił także odpowiedzieć na wiele pytań. Gdyby samo oprowadzanie było przeprowadzone z większą werwą i pasją, nie miałabym nic do zarzucenia.
Zamek warto zwiedzić choćby dlatego aby dołożyć swoje kilka groszy do remontu.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, Dorota J
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji