Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Fontana della Vergogna (Fontana Pretoria)
Wyróżnione recenzje
Zaskakująca piękność wśród starych kamienic

Fontanna, która pojawia się nagle, skądkolwiek by się nie nadeszło. Aby ją zobaczyć dokładnie... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 31 marca 2019
dansad3
,
Jelenia Góra
Robi wrażenie

Patrząc na wielkość budowli, ciężko wyobrazić sobie, że dotarła do Palermo w kilkuset kawałkach, a... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 25 lutego 2019
KarolinaT367
,
Radom, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (1 998)
  
Recenzje (1 998)
Filtruj recenzje
1 998 wyniki
Oceny podróżnych
1 121
699
156
19
3
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 121
699
156
19
3
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 1 998 recenzji
Zrecenzowano: 31 marca 2019

Fontanna, która pojawia się nagle, skądkolwiek by się nie nadeszło. Aby ją zobaczyć dokładnie, należy się wspiąć po licznych stopniach, ale warto. Postacie ludzi i zwierząt - różnorakie, a dziś jedynym wstydem jest znajdujący się obok bardzo zaniedbany pałac. Dobry początek lub koniec zwiedzania historycznej części Palermo.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, dansad3
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 lutego 2019

Patrząc na wielkość budowli, ciężko wyobrazić sobie, że dotarła do Palermo w kilkuset kawałkach, a nie wyrzeźbiona na miejscu. Wspaniale wygląda oświetlona wieczorem, ale warto ją zobaczyć także przy świetle dziennym, żeby dostrzec wspaniałe detale rzeźb.

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2019
Dziękujemy, KarolinaT367
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2018

Piękna fontanna, którą zdobią wspaniałe posągi nagich postaci. Z uwagi na jej umiejscowienie, w pobliżu klasztoru została nazywana "Fontanną wstydu". A legenda o fontannie i siostrach zakonnych robi dobrą robotę. Warto odwiedzić to miejsce i pobyć tu chwilę.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2018
Dziękujemy, IwonaK2920
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 czerwca 2018

Stoisz, przyglądasz się- ciekawe. Spacerek parę metrów dalej- oj tu jest jeszcze ciekawiej. Przesuwasz się kolejne kilka metrów- kurczę, tutaj jest jeszcze lepiej. I tak możesz krążyć i krążyć. Reszta się nie liczy.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2017
1  Dziękujemy, Tomasz C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 lutego 2018

Najpiękniesza fontanna jaka kiedykolwiek widziały moje oczy. Przepiękne posągi przedstawiające nagich ludzi. Sam rozmiar fontanny robi wrażenie. Fontana, która wyrasta nagle za budynków, schowana na małym palcu. Bardzo polecam na miejsce.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2017
Dziękujemy, lautom2015
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji