Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Piękny kościół

Ważne miejsce w Padwie, dla katolików chyba najważniejsze. Przepiękne miejsce pełne skarbów... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 16 sierpnia 2019
MariuszNT
,
Kraków, Polska
Bazylika godna uwagi

To jedno z miejsc, które trzeba zobaczyć będąc w Padwie. Wspaniały kościół - kaplice mają także... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 28 czerwca 2019
mb_rszy
,
Legnica, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (6 465)
  
Recenzje (6 465)
Filtruj recenzje
6 465 wyniki
Oceny podróżnych
5 026
1 196
189
32
22
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
5 026
1 196
189
32
22
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 6 465 recenzji
Zrecenzowano: 16 sierpnia 2019

Ważne miejsce w Padwie, dla katolików chyba najważniejsze. Przepiękne miejsce pełne skarbów malarstwa i rzeźby. I do tego kaplica grobu św. Antoniego, kaplica relikwii, błogosławieństw, piękny krużganek, czarna Madonna. Niezależnie od tego który raz tam jestem nieodmienne mam poczucie wzniosłości i wspaniałości tego miejsca, zbliżającego do Boga

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, MariuszNT
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 czerwca 2019

To jedno z miejsc, które trzeba zobaczyć będąc w Padwie. Wspaniały kościół - kaplice mają także opisy po polsku. Natomiast pokazywanie relikwi św. Antoniego w postaci szczęki lub strun głosowych to już chyba lekka przesada. Dużo ludzi modlących się przy grobie świętego.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, mb_rszy
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 maja 2019

W tym miejscu widać jak popularny jest święty Antoni we Włoszech. Wiele ludzi modlących się wokół jego grobu.
W bazylice jest wiele polskich akcentów. W głównej kaplicy z relikwiami św. Antoniego umieszczono relikwiarze św. Faustyny oraz św. Jana Pawła II. Tuż obok tej kaplicy, po lewej stronie, jest polska kaplica gdzie są groby polskich możnych, tablice wotywne i inne elementy związane z Polską. W środku jest ołtarz św. Stanisława, herby (województw wileńskiego i kijowskiego), popiersie Jana III Sobieskiego, popiersie i epitafium Erazma Kretkowskiego (epitafium ułożył Jan Kochanowski) czy tablicę upamiętniająca Cud nad Wisłą. Kaplica zamykana jest żelazną kratą z 1925 roku po bokach której umieszczono orły w koronie. Na ścianach widnieją napisy w języku polskim.
Przy bazylice są ładne krużganki.

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
Dziękujemy, qqaazzeeddcc
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 marca 2019

Jeżeli jesteście w Wenecji naprawdę warto przyjechać do Padwy i zobaczyć Bazylikę Św.Antoniego z Padwy. Miejsce w którym czuć to coś.mieliśmy szczęście że oprowadzał nas po bazylice brat Bazyli Dunka (możecie zobaczyc jego profil na facebook) ciekawie opowiadał i przedstawił oczywiście w miarę możliwości czasowych Świętego Antoniego z Padwy oraz opisywał jakie czynił zadziwiające cudy. Super miejsce .

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
1  Dziękujemy, Pawel W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 listopada 2018

Miejsce pełne zadumy , pełne pięknej architektury ,cisza i spokój biją w murów i wnętrza, mamy relikwie świętych, Jest to miejsce w którym możemy przemyśleć czego chcemy dokąd dążymy w ciągłym pośpiechu i po co , skoro i tak obrócimy się w puch. Miejsce wyciszenia i kontemplacji. Dla ducha osób wierzących i niewierzących. POLECAM

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2018
1  Dziękujemy, maxren
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji