Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Obowiązkowo

Jedno z najważniejszych miejsc do odwiedzenia w Bolonii. Ogromna świątynia. Aby wejść na wieże... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 19 czerwca 2019
Paulina P
Warto tu zajrzeć

Kompleks kościołów który zachwyca, niesamowite miejsce. Kościół jest jedyny w swoim rodzaju... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 23 lutego 2019
Zbm70
,
Bydgoszcz, Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (4 873)
  
Recenzje (4 873)
Filtruj recenzje
4 873 wyniki
Oceny podróżnych
3 878
893
83
9
10
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
3 878
893
83
9
10
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 4 873 recenzji
Zrecenzowano: 19 czerwca 2019

Jedno z najważniejszych miejsc do odwiedzenia w Bolonii. Ogromna świątynia. Aby wejść na wieże trzeba pokonać ok. 500 schodów, co może być problemem dla osób z lękiem wysokości, ale zdecydowanie warto dla pięknego widoku miasta

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, Paulina P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 23 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Kompleks kościołów który zachwyca, niesamowite miejsce. Kościół jest jedyny w swoim rodzaju. Wejście jest bezpłatne i na pewno warto to moejsce zobaczyć, posiedzieć chwilę, pomodlić się. Pod schodami w krypcie spotkałem kota, siedział dumnie na ławce, jakby skupiony w modlitwie, wyciszony zgodnie z miejscem w którym był. Nie ruszało go zaciekawienie turystów, glaskanie, był skupiony, niewzruszony.

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2019
Dziękujemy, Zbm70
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 lutego 2019

Bazylika Santo Stefano to to najbardziej tajemnicze i zaskakujące miejsce jakie zwiedzaliśmy w Bolonii i chyba w kilku innych miastach. Wchodząc do tego kościoła spodziewaliśmy się klasyku ale to co zobaczyliśmy zupełnie nas zaskoczyło. Otwierając każde nowe drzwi wchodziliśmy do innej świątyni. Jak się potem okazało Bazylika ta jest również znana jako 7 kościołów co tłumaczy zmienność poszczególnych miejsc.

Pierwszy w kolejności zwiedzania był kościół Świętego Krzyża. Surowy i prosty wygląd całkowicie odpowiadał naszym wyobrażeniom. Warto tu zwrócić uwagę na czternastowieczny krzyż wiszący nad prowadzącymi do ołtarza schodami oraz schowana pod schodami starą kryptę, której niestety nie widzieliśmy.

Następne miejsce, po przestąpieniu kolejnych drzwi, to bazylika Grobu Świętego. To absolutnie zaskakujące miejsce głównie pod względem architektonicznym. Całość w kształcie, przykrytego kopułą, wielościanu z centralnie umieszczonym, na podwyższeniu, ołtarzem (podobnie jak w Jerozolimie) pod którym znajduje się grób św. Petroniusza.

Z bazyliki Grobu Świętego dostaliśmy się na dziedziniec Piłata i kościoła Męczenników oraz dziedziniec klasztorny otoczony wspaniałymi arkadami. Wracając udało się nam odkryć kolejny, surowy w swej prostocie, kościół świętych Witalisa i Agrykoli. Naprawdę byłem pod wrażeniem tego miejsca.

Polecam
Krzysztof

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2018
Dziękujemy, krzysztofk890
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Niesamowite, że w tak zatłoczonym mieście jakim jest Bolonia istnieje zakątek, w którym można się na chwilę wyciszyć i oderwać od rzeczywistości. Panujący wewnątrz półmrok potęguje surowość i chłód tego miejsca.
Obowiązkowy punkt zwiedzania !

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2019
1  Dziękujemy, 899ewa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 grudnia 2018 z urządzeń przenośnych

Niepozorna, choć urokliwa fasada skrywa przepiękny zespół klasztorny. Niewielka kaplica rozrasta się w wiele równie niewielkich pomieszczeń - rotund, krużganków. Przepiękne mury ceglane. Zdecydowanie najpiękniejszy obiekt sakralny w Bolonii.

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2018
Dziękujemy, madeleinechev
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji