Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 09:00 - 13:45
Wyróżnione recenzje
Spotkanie z historią wybitnej uczelni

Ogromne wrażenie robią herby dawnych studentów najstarszego uniwersytetu. Klatki schodowe... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 4 maja 2018
dotka24
,
Wrocław, Polska
Magiczne miejsce

Przestronne korytarze uniwersytetu zachęcają do wędrówki i przeniesienia się w czasie o kilkaset... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 7 września 2017
achap1
,
Wołomin, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (1 845)
  
Recenzje (1 845)
Filtruj recenzje
1 845 wyniki
Oceny podróżnych
1 299
477
56
7
6
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 299
477
56
7
6
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 1 845 recenzji
Zrecenzowano: 4 maja 2018

Ogromne wrażenie robią herby dawnych studentów najstarszego uniwersytetu. Klatki schodowe, dziedziniec i korytarze pokazują jak wielkim zaszczytem były kiedyś studia. Koniecznie trzeba zobaczyć Teatr Anatomiczny.

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2018
Dziękujemy, dotka24
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 września 2017

Przestronne korytarze uniwersytetu zachęcają do wędrówki i przeniesienia się w czasie o kilkaset lat. Warto bez celu po nich pobłądzić i pozazdrościć studentom. Teatro Amatomico żywcem przeniesione z książek o dawnej medycynie kiedy ty profesorowie w surdutach nauczali medycyny nie troszcząc się o zasady aseptyki.... natomiast sala Stabat Mater bogato zdobiona i ten rzut okiem do biblioteki z półkami cięgnącymi sie bez końca . Rewelacja

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2017
1  Dziękujemy, achap1
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 czerwca 2017

Miejsce magiczne! 500 lat znika w tempie kilku minut i przenosimy się do uniwersytetu w rozkwicie. Kto tu nie studiował! I czego oni nie robili! Od dysput filozoficznych, po publiczne sekcje zwłok (podobno marmurowy blat sekcyjny w Teatro Anatomico jest autentyczny). Dzielili się na legisti (zawody prawnicze i artisti (cała reszta, z lekarzami włącznie). Polecam to miejsce wszystkim obecnym, byłym i przyszłym studentom, bo to w końcu alma mater studiorum. I koniecznie pooglądajcie wystawy w korytarzach na piętrze - tylko nie zapomnijcie o włączeniu translatora w telefonie i stałym dostępie do internetu: Bolonia nie słynie z dobrego opisywania swoich skarbów...

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2017
Dziękujemy, Jag_Tom
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 lutego 2017

Do samego budynku wstęp jest nieodpłatny. Bez żadnych kosztów można wejść i obejrzeć sobie piękny dziedziniec i wybrać sobie jedną z dwóch pięknie zdobionych klatek schodowych, aby wejść na pierwsze piętro. Tu możemy dalej oglądać budynek, kupić pamiątkę lub kupić bilet, aby wejść do Teatro Anatomico.

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2017
Dziękujemy, tapatipa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 lutego 2017

Te wspaniałe wnętrza! Aż ciarki przechodzą! Wchodząc tu aż czuć naukę jak spływa po tych zdobionych ścianach!

P.S. Można też skorzystać z toalety za darmo, w końcu jest to wciąż działająca uczelnie ;)

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2016
Dziękujemy, Maciej B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji