Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (1 588)
Filtruj recenzje
1 589 wyniki
Oceny podróżnych
594
526
281
120
68
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
594
526
281
120
68
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 1 589 recenzji
Zrecenzowano: 30 sierpnia 2019

Pobyt w sierpniu 2019r. Świetny kompleks dla rodzin z dziećmi. Woda w basenach wbrew opiniom niektórych ciepła. Kilka restauracji, każdy znajdzie coś dla siebie. Bar przy plaży ze wspaniałym widokiem. plaża kamienista bardziej do spacerów. Opieka ze strony TUI bez zarzutu, zaczyna i kończy się na lotnisku w Maladze. Animacje dla dzieci na przyzwoitym poziomie. Z wycieczek zdecydowaliśmy się na Gibraltar i Maroko, i tu nie do końca jesteśmy zadowoleni. Maroko bardzo ciekawe ale podczas zwiedzania wielka gonitwa i brak jakiegokolwiek czasu na zakup pamiątek (nie liczę 10 min. przy wskazanym straganie). Gibraltar zdecydowanie polecam aby pojechać we własnym zakresie, bardzo krótki czas wycieczki i tak w większości przeznaczony na zakupy na Main Street. Blisko hotelu znajdują się przystanki autobusowe (Isdabe) z których do Estapony można dojechać linią nr 2, kurs co godzinę (uwaga linia 79 nie chce tym kierunku zabierać pasażerów). Z kolei do Marbelli dotrzemy linia 79, możemy też nią dotrzeć do San Pedro i tam przesiąść się w kierunku Malaga (cudowny zamek na szczycie), La Linea (miasto graniczne z Gibraltarem), Ronda, Sewilla itp. Uwaga: odjazd z przystanku Terminal San Pedro we wszystkich kierunkach, bilety do kupienia w kiosku obok. Wracając do hotelu wszystko na najwyższym poziomie, z wyjątkiem denerwującego bingo.

Wskazówka dotycząca pokoi: polecam DZX1
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
1  Dziękujemy, ewap103
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 sierpnia 2019

Zacznę od minusów bo to najbardziej boli: Tragiczna recepcja po 2 godzinach oczekiwania na pokój okazało się że pokoju nadal nie ma i żadne prośby nie mają szans przebicia obsługa kłamie prosto w oczy ocena 1/10. Ogólnie hotel ok. chwilowe braki jedzenia ale wszystko smaczne i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Skromna oferta all inclusive szczególnie alkoholi ale to nie jest najważniejsze :) potwierdzam zimną wodę w basenach dla dzieci ale może dlatego jest czysta :) pozostałe baseny ok. Animacje takie sobie, plaża kamienista, najbardziej rozbawiła nas oferta darmowych busów do puerta banus - janusze na polecenie grażyn (i to nie tylko z naszego kraju) stali w kolejkach 40 minut po darmoszkę :) polecam transport publiczny za 2 ojro :) Ogólnie hotel na 4.

Wskazówka dotycząca pokoi: to zależy od preferencji.
Termin pobytu: czerwiec 2019
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Tomasz D
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GlobalesPlayaEstepon, Globales Quality Manager, Globales Playa EsteponaOdpowiedź udzielona 22 sierpnia 2019

Drogi Thomaszu,
Dziękuję bardzo za komentarz na Tripadvisor. Z przykrością informujemy, że nie spełniamy Państwa oczekiwań. Rozmawialiśmy z naszym personelem recepcji, aby dowiedzieć się, co się stało, i chcielibyśmy poinformować, że czas wejścia do pokoju to między 14.00 a 15.00, starając się przygotować je jak najszybciej.
Miło nam wiedzieć, że nasze jedzenie jest smaczne i chcielibyśmy powiedzieć, że oprócz głównych bufetów restauracyjnych mamy miejsce na grilla i nasze kolacje tematyczne w klubie plażowym.
Również woda na placu zabaw dla dzieci jest nieco zimniejsza, ponieważ ma stały blask wody, przez co słońce nie jest gorące.

Z poważaniem

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 sierpnia 2019

Hotel położony przy samej plaży, który składa się z kilku obiektów. Mamy baseny przy każdym hotelu, w tym basen z animacjami. Strefę wodną dla dzieci do 6 lat, strefę dla starszych ze zjeżdżalniami, rurami oraz falę. Przy basenach mamy strefy z leżakami.
Dodatkowo na końcu hotelu jest sala gimnastyczna i dalej strefa z boiskiem, strzelnica, budynek kids zone. Po 2 dniach zobaczysz gdzie Tobie pasuje leżeć. Osobiście polecam przy basenie z animacjami. Wszędzie mamy bary z lokalnymi trunkami, soki, woda i wina. Przy plaży (brzydka i praktycznie tylko po widoki) jest też bar z przekąskami a rano jedzenie dla spóźnialskich ze śniadaniem. Główna restauracja - posiada sporo sal oraz miejsc na zewnątrz. Nigdy nie brakowało gdzieś miejsc. Jedzenie jak kto lubi - na pewno sporo tego jest. Co do smaku - to już rzecz gustu. Ogólnie wszystkiego full. Warto zabrać tabletki na wątrobę :) zobaczycie po 2 dniach!.
Ludzie - prze-super mili, uprzejmi i fajni. Obsługa, animatorzy (polscy i zagraniczni) świetni. Na prawdę można ich polubić. Wszystko jest tam proste w załatwieniu. Kierowcy autobusu na plażę w Mirabelli b fajny (angielski) można pogadać i pośmiać się.
Warto wypożyczyć samochód. Po przeliczeniu wychodzi taniej niż wycieczki proponowane np przez TUI. Polecam - jest ich sporo, m.in Giblartar, Malaga.
Wieczory - dla dzieci - jeśli poznają inne dzieciaki - my przez 5 dni ich praktycznie nie mieliśmy. Animatorka Polska + koledzy i do 23:00 ich nie było. Atrakcji jest 120%.
Po kolacji jest strefa z występami, bingo oraz losowanie nagród. Nudne dla Polaków. Loteria - to gadżety z hotelu. Po nich były codzienne inne występy - ocenę pozostawiam Tobie.
Pogoda = 100% gorąco i zero kropelki deszczu (29.07-5.08)
Transfer z/na lotnisko i opieka rezydenta,m czytelność informacji z TUI = 102% Nie ma do niczego się doczepić.
Na necie są różne filmy i można zobaczyć jak to wygląda + piosenka sieci globales estepona. Podsumowując polecam rodzinom z dziciakami do 10 lat

Wskazówka dotycząca pokoi: Pokoje są bardzo ładne, super wyposażone, z klimatyzacją, ładne łazienki. Codziennie zmieniane ręczniki i sprzątane.
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, piotrkC4779OP
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GlobalesPlayaEstepon, Globales Quality Manager, Globales Playa EsteponaOdpowiedź udzielona 7 września 2019

Szanowny kliencie,

Dziękujemy za komentarze na TripAdvisor. Z przyjemnością informujemy, że spędziłeś z nami wakacje. Z niecierpliwością czekamy na Ciebie w przyszłym roku.

Z poważaniem

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

W skrócie, często korzystam z all i generalizując hotel w kategorii lepszych w klasie średniej.
Plusy to wielkość obiektu, rozmaitość basenów (choć chłodna woda szczególnie w strefie dziecięcej gdzie jest wręcz bardzo zimno), mnogość zjeżdżalni, miła obsługa, szeroki wybór jedzenia (niestety jeśli chodzi o smaki to tak trochę jakby zabrakło wykończenia), czysto i schludnie, czyste i sympatyczne pokoje.
Minus to bez wątpienia sieć bezprzewodowa, transfer jak z modemu i ciagle zrywa - pytanie na ile to jest dla turysty istotne, ale jeśli jest to lepiej działa zwykły roaming, znacznie lepiej.
Dziwaczne reguły basenowe, choćby koniec pływania o 18 kiedy jest jeszcze piękna pogoda.
Zdecydowanie marne wieczorne animacje.
Zdecydowanie do poprawy oferta napojów wszelakich.

Co warto:
- wycieczka autem na Gibraltar (uwaga n strefy parkowania, a na miejscu warto wynająć Taxi (bus) pod dolną stacją kolejki gondolowej i objechać cztery oferowane atrakcje
- autem do Rondy i Setenil
- autobusem lokalnym do Puerto Banus i Marbella
- jeśli ktoś ma chęć na dalsze wyprawy to oczywiście Malaga i Sewilla
- dla dzieci Park Selwo i Mariposeria (motylarium)

Podsumowując, grzechem byłoby narzekać ale tez i szału trudno szukać.

Pozdrawiam i życzę miłego pobytu

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Kamil0079
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GlobalesPlayaEstepon, Globales Quality Manager, Globales Playa EsteponaOdpowiedź udzielona 22 lipca 2019

Drogi Gościu,

Bardzo dziękuję za komentarz na tripadvisor. Przepraszamy za to, że nie spełniliśmy twoich oczekiwań. Zanotowaliśmy Twoje uwagi w celu poprawy świadczonych usług.


Z poważaniem.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 lipca 2019

Jedzenie ok, zawsze coś można wybrać. Choć menu raczej pod angielskich gości. Aqua park super. Czysto, zadbane. Natomiast woda w aqua parku dla dzieci była lodowata! Czy to rano czy wieczorem. Mniejsze baseny były ok. Największy dawał radę. Animacje - po mini disco zawsze bingo. Nuuuudy. Okolica raczej przeciętna. Nie bardzo jest gdzie pójść. Spory wybór kanałów w tv. Personel miły. Plaża nieciekawa. Busem można dojechać do ładniejszych w Esteponie np Del cristo albo la rada, znajdują się koło siebie. Są czyste.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, EwaT007
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: GlobalesPlayaEstepon, Globales Quality Manager, Globales Playa EsteponaOdpowiedź udzielona 14 lipca 2019

Szanowny kliencie:

Bardzo dziękuję za ocenę na tripadvisor. Cieszymy się, że spędziliście u nas dobre wakacje. Z Twojego komentarza cenimy i uczymy się, jak dalej poprawiać uwagę i jakość, jaką dajemy naszym klientom.

Mamy nadzieję, że zobaczymy się ponownie w Globales Playa Estepona.

Z poważaniem

Tłumaczenie przez google

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji