Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (1 920)
Filtruj recenzje
1 920 wyniki
Oceny podróżnych
710
679
321
124
86
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
710
679
321
124
86
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 1 920 recenzji
Zrecenzowano: 24 lipca 2019

Hotel bardzo ładny, zadbany, wyjątkowo czysty. Ładne ,duże pokoje. Wszystkie z widokiem na morze (frontowym lub bocznym). Jedzenie wyśmienite. Przy recepcji baniak z darmową wodą z cytryną i jabłka. Hotel często organizuje w porze lunchu pokazy gotowania z degustacją. Nam wersja HB całkowicie wystarczała.Kompleks trzech basenów. Jeden czynny do godz. 19:00, drugi do 20:00. oraz brodzik dla dzieci. Basen kryty dodatkowo płatny 18 euro. Plaża przy hotelu dość ładna, łagodne zejście do morza, niepotrzebne buty do pływania. Niestety woda wyjątkowo zimna. Jest to chyba jeden z nielicznych hoteli w tym rejonie, który posiada darmowe leżaki na plaży. Animacje spokojne, ale całkowicie wystarczające. Ogólnie hotel polecam. Można w nim wypocząć i oderwać się od rzeczywistości.

Wskazówka dotycząca pokoi: Nie ma sensu dopłacać do pokoju z widokiem na morze, bo i tak wszystkie go mają
Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Doooooosia
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: H10EsteponaPalace1, Director de Relaciones con Clientes, H10 Estepona PalaceOdpowiedź udzielona 3 sierpnia 2019

Tłumaczenie Google:
Drogi Gościu,
Dziękujemy za wybranie nas na pobyt, poświęcenie czasu na podzielenie się swoimi doświadczeniami i ocenę nas.
Cieszymy się, że podoba Ci się nasz hotel i jego dobrze utrzymane obiekty, a także usługi, które oferujemy.
Temperatura morza w tym rejonie jest ogólnie nieco chłodniejsza ze względu na bliskość Oceanu Atlantyckiego. Niemniej jednak nasze baseny mają temperaturę 24º / 25ºC.
Dziękujemy za rekomendację. Proszę pamiętać, że z przyjemnością cieszę się, że jesteśmy z nami, a my z przyjemnością powitamy Cię ponownie.
Z wyrazami szacunku w imieniu całego zespołu H10 Estepona Palace.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 września 2017

Przebywaliśmy w hotelu od początku września, leżaków nie brakowało obojętnie o której godzinie się wyszło na basen. Pokój mieliśmy czyściutki, jasny z przepięknym widokiem.Jakość produktów żywieniowych wysoka. I to na tyle pozytywów. Brudne filiżanki do śniadania,brak sztućców mimo kilkukrotnych próśb kelner odpowiada zaraz i na tym się kończy. Trzeba się uzbroić w cierpliwość zanim dostaniesz napoje do kolacji a w jeszcze większą żeby ktoś zabrał brudne talerze.Troszkę poprawiła się sytuacja w drugim tygodniu(ubyło znacznie ludzi) .Bar przy basenie jeszcze gorzej.Kelnerowi spadają brudne chusteczki i frytki z tacy -nie widzi problemu chodzi po tym i ani myśli sprzątnąć, saszetki po zużytym majonezie czy cukrze na podłodze też nikogo z obsługi nie raziły. Nie ma możliwości samemu nalać sobie napoju trzeba za każdym razem prosić kelnera który mam wrażenie hołduje zasadzie chcesz to usilnie wołaj .Płytki pomiędzy leżakami na alejkach brudne i przy wejściu do hotelu pełne plam po odpadającej farbie . Plaża nie była sprzątana, trzeba jednak przyznać że z wyjątkiem rzeczy wyrzuconych przez morze nie było tam śmieci. Dywany na korytarzu i przed windami chyba nigdy nikt nie odkurzał, pełne śmieci i okropnych plam. Na plus zasługiwali jedynie barmani w lobby barze i obsługa w recepcji.Nie będę się wypowiadać na temat animacji wieczornych bo to jest bardzo subiektywna sprawa,były muzyka na żywo i pokazy. Podsumowując: plaża tuż przy hotelu,ciepłe baseny,dobre jedzenie. Można wypocząć. Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość i nie zauważać mankamentów.

Termin pobytu: wrzesień 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Tui.pl
Dziękujemy, emi1305
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: H10EsteponaPalace1, Subdirector, H10 Estepona PalaceOdpowiedź udzielona 5 października 2017

Szanowny Kliencie,
Dziękujemy za wybranie nas na wakacje, za poświęcenie czasu, aby podzielić się swoimi doświadczeniami i oceniania nas
Z przyjemnością powitamy Państwa ponownie i witamy w imieniu całego zespołu pałacu H10 Estepona Palace.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 lipca 2017 z urządzeń przenośnych

Najgorszy hotel w jakim byliśmy. Hotel bardzo zaniedbany, pokoje bardzo kiepsko sprzątane, pościel nie jest zmieniana, baseny brudne, w restauracji standardem sa brudne talerze, sztućce, trzeba też długo czekać aż ktoś z obsługi w trakcie kolacji zabierze że stołu brudne naczynia. Cena za pobyt wysoka nieadekwatna do tego co oferowało biuro podróży. Nie polecam pobytu w tym hotelu. Plaza nie zachęca do wypoczynku (brudno, nikt jej nie sprząta). Czas spędzamy głównie poza hotelem i to już jest przyjemnością. Jest dużo przepięknych miejsc w Hiszpanii.

Termin pobytu: lipiec 2017
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Halina P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: H10EsteponaPalace1, Subdirector, H10 Estepona PalaceOdpowiedź udzielona 4 października 2017
Tłumaczenie Google

Dear customer,

Thank you for choosing us for your stay, for taking time to share your experience and for rating us.

Our apologies for not reaching your expectations.
We thank you for this information to find way to improve our service. It will be a pleasure to welcome you back again.

Kind regards on behalf of the whole H10 Estepona Palace team.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 lipca 2017 z urządzeń przenośnych

Godzina 4.30 rano, wchodzimy zmęczeni, ale jednocześnie radośni do pokoju rodzinnego z widokiem na morze. Po otwarciu drzwi szok, zdjecia lekko odbiegają od rzeczywistości (i odwrotnie), szaro, buro, smutno, jak w piwnicznej izbie. Otwieramy okno żeby spojrzec na morze, tu kolejne zaskoczenie, wręcz zlosc, szum morza jest, widac czubki palm i to wszystko. Po grzecznej acz stanowczej rozmowie z Recepcjonistą, na nastepny dzien po sniadaniu otrzymujemy klucze do pokoju na 6 pietrze i uroczym widokiem. Pokoj jasny, ladny, czysty.

Tyle doswiadczen teraz fakty:
Na najwyzsza uwage i najlepsza ocene zasluguje serwis (restauracja, pokojowki, recepcja). Pracowici jak mrówki i zawsze mili.
I na tym koniec dobrych opinii. W basenie grzyb. Posilki monotonne, ciagle to samo. O 21.00 goscie nie wiedzieli, ze 15 min wczesniej bylo np. sushi.
Hotel nadaje sie do gruntowego remontu i nowej aranzacji. Plamy na wykladzinach, odchody gołebi na parapetach okiennych, zacinajace sie drzwi do toalet. Wifi dzialalo w pokojowym wc, czasem na łozku blizej drzwi. Nie lapalo na basenie i w restauracji.

Podsumowanie:

Szalu nie ma, d... nie urywa. Ani fajnie, ani niefajnie. Jest potencjal, ale niewykorzystany. Brak klasy i elegancji.
Jesli komus nie przeszkadza, ze obok przy kolacji siedzi gosc ubrany w dres i klapki, na basenie hoduje sie grzyby, zapraszamy.
My poszukamy szczescia tym razem w Saudi Arabia.

Termin pobytu: lipiec 2017
Typ podróży: Podróż z rodziną
1  Dziękujemy, Magdalena C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: H10EsteponaPalace1, Subdirector, H10 Estepona PalaceOdpowiedź udzielona 4 października 2017

Drogi Kliencie,

Dziękujemy za wybranie nas na Twój pobyt, za poświęcenie czasu, aby podzielić się swoimi doświadczeniami i oceniania nas.

Mamy nadzieję, że pomoże to w zaplanowaniu wycieczki.
Dziękujemy za te informacje, aby znaleźć sposób na poprawienie naszej usługi. Będzie mi miło powitać was znowu.

Pozdrawiam w imieniu całego zespołu H10 Estepona Palace.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 lipca 2017

Awesome place! Everything`s there what`s needed for perfect holidays. Great food ( a really wide range of top class fish,meat,seafood ) , really nice and helpful staff , cleaning service very good, SPA - great , especially aqua zone. Private beach - great !!

Only one thing that may be taken under consideration of the staff - all sunbeds are covered with towels or other things from the early morning, despite it states in the regulations of the hotel that it is forbidden. So, when we came at 11.00 there were no free sunbads..although many of them were not occupy by people for many hours ..just reservated. Staff should not allow that .
One more thing worth to pay attention - when you go to the old city Estepona , it`s hard to catch free taxi back to hotel .. and there is about 3,5 km way back , so it may be quite difficult with small children or for people who have `moving` problems .

Hotel świetny, jedzenie obłędne.Obsługa miła, pomocna , dużo atrakcji organizowanych przez hotel ( wieczór flamenco, występy live muzyczne, degustacje sangrii, paelli, liczne zajęcia sportowe moderowane przez animatora np. taichi, aquerobic, pilates,tenis stołowy,ziemny, dużo atrakcji dla dzieci ). W hotelu jest wiele miejsc zaaranżowanych dla odpoczynku i relaksu ( ogromne lobby , rozłożone praktycznie na trzech piętrach ) .
Jedyna uwaga - mimo zakazu w regulaminie hotelu zajmowania leżaków - nikt tego nie przestrzegał.. obsługa basenowa nie protestowała kiedy `ręcznikowcy` zajmowali z samego rana leżaki . Niestety nie uczestnicząc w akcji porannego zajmowania lezaków- podczas tygodniowego pobytu ani razu nie udało nam się znaleźć wolnego leżaka o godz 10.00 . Dobrze,ze hotel ma prywatne zejscie na plażę - tam miejsca w bród ( na pisaku oczywiście), bo leżaki też od rana pozajmowane ..
Warto mieć na uwadze, iż hotel położony jest ok. 3.5 km od starego miasta , w drodze powrotnej moze byc bardzo ciężko złapać taxówkę w stronę do hotelu. Szczególnie powinny wziąć taką ewentualność osoby z małymi dziecmi bądź osoby mające problem z poruszaniem się.
Cudowne wakacje !!

Termin pobytu: lipiec 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, blueeyeGdynia
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: H10EsteponaPalace1, Subdirector, H10 Estepona PalaceOdpowiedź udzielona 25 sierpnia 2017
Tłumaczenie Google

Dear customer,
Thank you for choosing us for your stay, for taking time to share your experience and for rating us.
We are happy to know you enjoyed the holiday.
We are aware that there are guest which do not respect the others by reserving sunbeds. And through the years we have come up with the procedure of providing sunbeds the guests if they do not find free. This way we can avoid aggressive conflicts between guests, as we want them to have a happy holiday. Our apologies for not meeting your expectations on this matter.
It will be a pleasure to welcome you back again.
Kind regards on behalf of the whole H10 Estepona Palace team.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji