Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (1 258)
Filtruj recenzje
1 258 wyniki
Oceny podróżnych
117
215
369
225
332
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
117
215
369
225
332
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 1 258 recenzji
Zrecenzowano: 19 września 2018

Świetna lokalizacja - 10-15min spacerem od centrum, blisko stacji metra i autobusów - dobry punkt wylotowy dla turystów. Sprawna i miła obsługa, zamykane szafki (dodatkowo płatne, ale duże - spokojnie wystarczy 1 na 2 osoby), łóżka z zasłonkami i gniazdkami, darmowe zatyczki do uszu (przydatne w wieloosobowych pokojach). Czysto i schludnie - wszędzie widać personel sprzątający oraz panów ochrniarzy, można czuć się bezpiecznie. Duża część wspólna z licznymi gniazdkami, wyposażona kuchnia, dobre wifi. Jedyne minusy to raczej letnia/zimna woda pod prysznicem, dość duszne (pomimo działających wiatraków) i ciasne pokoje, ale jeśli i tak zamierzacie spędzać większość czasu na mieście - serdecznie polecam.

Termin pobytu: wrzesień 2018
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Paulina G
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 stycznia 2018

Dużym plusem niewątpliwie jest lokalizacja. Bardzo blisko znajduje się stacja metra i Tesco express, są dwie kanapkarnie i pub. Niedaleko jest British Museum, można się przejść na piechotę, mijając spory park. W pokoju czysto, w łazience i w ubikacji już odrobinę gorzej. BARDZO CIASNO W ŁAZIENCE, nie ma gdzie położyć ubrań, po każdym prysznicu miałam wszystko mokre :(
Pokój ciasny, piętrowe łóżka, po 3 piętra.
Z koleżanką zostałyśmy zakwaterowane w 9 osobowym pokoju co niestety nie było w żaden sposób komfortowe. Ciężko wypoczywać po całodziennym zwiedzaniu w takim miejscu i na łóżku, w którym ciągle trzeba być zgarbionym, bo drugie jest tuż nad głową. Świetlica hostelu również mało zachęcająca do odpoczynku- same ławy i stoły, nie ma miejsca gdzie człowiek wygodnie mógłby usiąść i odpocząć.
Śniadanie to tylko chleb tostowy, dżem i nutella, ah no i płatki śniadaniowe. Lepiej zrezygnować ze śniadania i stołowa się w kanapkarniach, które w Londynie są na każdym rogu.
Muszę przyznać, że hostel położony jest w cichej okolicy. Darmowe wifi. Obsługa hotelu bardzo uprzejma i pomocna. Na recepcji możemy spotkać miłą polkę.
Nie jest to wymarzone miejsce na wypoczynek, ale spełniło swoje zadanie. Jednak jadąc na kolejną wyprawę do Londynu wybiorę pokój z Airbnb niż hostel.

Wskazówka dotycząca pokoi: Starajcie się wybrać pokój z jak najmniejszą ilością łóżek
Termin pobytu: listopad 2017
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Dominika Ś
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 sierpnia 2017

Jedyny plus tego miejsca to lokalizacja. Poza tym wszystko jest okropne. Ciasne pokoje z łóżkami po 3 piętra. Prysznice i toalety stare i brudne. Śniadanie bardzo ubogie. To najgorszy hostel w jakim byłam. Na pewno nie jest to miejsce, w którym człowiek chciałby wypocząć po całym dniu zwiedzania na długo wyczekiwanych wakacjach.

Termin pobytu: wrzesień 2016
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, sylwiaab
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Smart Hostels L, Guest Relations Manager, Smart Hostel Russell SquareOdpowiedź udzielona 9 sierpnia 2017
Tłumaczenie Google

Thank you for your review and feedback. We are discourage to hear that you did not enjoy your stay with us, as with are in such a central location we offer a wide variety of room sizes to help our guests make the right choice for their stay. We are currently updating all our shower facilities to improve the quality of guests experience with us but as each room is cleaned daily, so it is hard to imagine why you felt the rooms to be dirty, however if you do find any outlying issues please inform our reception whom will immediately resolve situation.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 maja 2017

PLUSY:
Dobra lokalizacja. Blisko do metra, Tesco, pawilonów handlowych, fajnego pubu. Do Tamizy można dojść w 20 minut. Zasłonki przy łóżkach to też duży plus. Kilka sympatycznych Polek w obsłudze co bardzo ułatwia rozwiązywanie ewentualnych problemów. Dobra wentylacja w pokoju (18 osób).
MINUSY:
Łóżka 3-piętrowe. Bardzo mało miejsca między nimi (jakieś 70cm). Osobne krany na ciepłą i zimną wodę, a przyciśnięcie kurka działa 3 sekundy. Trzeba umyć pół twarzy jedną ręką, a później drugie pół trzymając przycisk ;) Gniazdka wyłącznie angielskie. Kabiny prysznicowe mają jakieś 50x70cm, zasłaniane zasłonką. Każdy może tam wejść. Nie ma gdzie położyć rzeczy, bo jest jedna mała ławeczka w kącie i nic więcej. Szafka-szuflada płatna 1,5 funta za dzień. W ciągu 7 dni zmieniano mi szufladę 4 razy, bo karta nie działała. Ani razu nie usłyszałam przepraszam, chociaż kosztowało mnie to sporo nerwów. Śniadania tylko teoretycznie są, bo praktycznie nie ma nic do jedzenia (chleb tostowy, masło, dżem i Nutella). Brak komputera z którego można by skorzystać. Obsługa w normie, poza jedną dziewczyną z recepcji, która była bardzo niemiła. Sala wspólna duża, ale jest ciasno i niewygodnie (ławki drewniane bez oparć ciasno ustawione). Kaucja 10 funtów.
Chyba lepiej poszukać czegoś innego.

Termin pobytu: październik 2016
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, KataMania
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Smart Hostels L, Guest Relations Manager, Smart Hostel Russell SquareOdpowiedź udzielona 13 czerwca 2017
Tłumaczenie Google

Thank you for you review and comments, we are please to hear that our location were most useful to you during your visit. All booking include access to our free complimentary breakfast, Lockers are rent-able for 1.50 per night, if is unfortunate that you received problem from your locker but i am glad they team resolved the issue. Our Large common room have lots of space with wooden benches and tables but also lounge chairs for our guest to relax in, with TV available. Being so central you can respect that space does become limited when offering competitively priced accommodation but i am happy that we have a range of rooms between 4 to 18 bedded dorms to offer the best possible choice for our guests.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 7 marca 2017

Hostel położony jest niedaleko metra i British Muzeum, kilka minut pieszo. W bocznej ulicy dzięki czemu jest cicho, w zabytkowym budynku. Mieliśmy pokój 8 osobowy z łazienką i dodatkowym zlewem w pokoju. Łóżka piętrowe. Darmowy wifi i śniadanie w cenie (płatki, tosty + dżem, nutella, kawa/ herbata).
Sam pokój niezbyt wielki. Czysto.
Hostel polecam zwłaszcza dla młodych trampów.

Termin pobytu: marzec 2017
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Jolanta W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Smart Hostels L, Public Relations Manager, Smart Hostel Russell SquareOdpowiedź udzielona 20 kwietnia 2017
Tłumaczenie Google

Thank you for taking the time to review us. We are glad you enjoyed our service and found our location a pleasant setting. thank you again for staying with us at Smart Hostels.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji