Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Luxury Bahia Principe Esmeralda
Pobliskie hotele
412 USD
247 USD
Bookit.com
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatny parking
  • Śniadanie w cenie
Uwaga, okazja! 22% poniżej średnich cen

Znaleziona cena jest o 22% niższa od średniej ceny za noc w tym hotelu (318 USD).

Analizujemy ceny w 60-dniowym okresie i porównujemy wybraną opcję ze średnią ceną za porównywalne pobyty, co gwarantuje przedstawienie najlepszej oferty.

Occidental Caribe(Punta Cana)(Świetna cena!)
202 USD
138 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
  • Bezpłatny parking
  • Śniadanie w cenie
Uwaga, okazja! 12% poniżej średnich cen

Znaleziona cena jest o 12% niższa od średniej ceny za noc w tym hotelu (157 USD).

Analizujemy ceny w 60-dniowym okresie i porównujemy wybraną opcję ze średnią ceną za porównywalne pobyty, co gwarantuje przedstawienie najlepszej oferty.

Zoetry Agua Punta Cana(Punta Cana)(Świetna cena!)
516 USD
403 USD
Priceline
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Bezpłatny parking
Uwaga, okazja! 17% poniżej średnich cen

Znaleziona cena jest o 17% niższa od średniej ceny za noc w tym hotelu (488 USD).

Analizujemy ceny w 60-dniowym okresie i porównujemy wybraną opcję ze średnią ceną za porównywalne pobyty, co gwarantuje przedstawienie najlepszej oferty.

Four Points by Sheraton Puntacana Village(Punta Cana)(Świetna cena!)
172 USD
154 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Bezpłatny parking
Dreams Punta Cana Resort & Spa(Punta Cana)(Świetna cena!)
293 USD
252 USD
Priceline
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatny parking
  • Śniadanie w cenie
190 USD
Agoda.com
Zobacz ofertę
  • Śniadanie w cenie
  • Basen
293 USD
188 USD
Priceline
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatny parking
  • Śniadanie w cenie
Uwaga, okazja! 13% poniżej średnich cen

Znaleziona cena jest o 13% niższa od średniej ceny za noc w tym hotelu (216 USD).

Analizujemy ceny w 60-dniowym okresie i porównujemy wybraną opcję ze średnią ceną za porównywalne pobyty, co gwarantuje przedstawienie najlepszej oferty.

216 USD
186 USD
Priceline
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatny parking
  • Śniadanie w cenie
Dreams Palm Beach Punta Cana(Punta Cana)(Świetna cena!)
253 USD
Cancelon
Zobacz ofertę
  • Bezpłatny parking
  • Śniadanie w cenie
The Reserve at Paradisus Palma Real(Punta Cana)(Świetna cena!)
2 420 USD
Melia.com
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Bezpłatny parking
Recenzje (7 506)
Filtruj recenzje
7 506 wyniki
Oceny podróżnych
4 839
1 607
663
224
173
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
4 839
1 607
663
224
173
Zobacz opinie podróżnych:
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 7 506 recenzji
Zrecenzowano 2 stycznia 2018

W grudniu 2017 przebywaliśmy w hotelu Luxury Grand Bahia Principe Esmeralda przez okres 2 tygodni. Był to mój trzeci pobyt na Dominikanie, ze wszystkich hoteli-Grand Palladium I Iberostar, ten był najsłabszy. Po pierwsze-straszny moloch, 7 hoteli w resorcie skutkuje takim zatłoczeniem na plaży,że było to dla mnie niewiarygodne że jestem w Punta Cana a nie nad polskim morzem. Sąsiednie hotele nie miały takiego zatłoczenia. Do tego leżaki ułożone tak gęsto,że dosłownie jeden przy drugim, nie ma mowy o jakimkolwiek spokoju czy azylu, wszyscy leżą sobie na głowie.Co do jedzenia, szok- Dominikana i zero owoców morza, nawet w japońskich restauracjach wydzielone po 5-6 krewetek na osobę, pojawiały się kalmary panierowane, fatalnie zrobione, twarde poza tym nic.Restauracje a la carte- polecam peruwiańską, tylko komary nie dały nam skończyć posiłku i Takarę-tu wszystko super , reszta naprawdę nie warta chodzenia tam. Bardzo słaby wybór warzyw, wieczorem kiepsko było z czego skomponować sałatkę. Pokoje w porządku-wygodne, obszerne nie narzekaliśmy, przychodziliśmy tam tylko spać, jednak denerwujące było to, że mimo zostawianych napiwków nie mieliśmy zaopatrywanego minibaru w alkohol, a jak wypiliśmy kawę -następnej nie było, mimo interwencji na recepcji. Przestaliśmy zostawiać napiwki. Dopiero interwencja u dziewczyny, która zbierała opinie po śniadaniu pod restauracją, zmieniła sytuację. W Esmeraldzie jakiś program rozrywkowy był, ale informacji o nim nie znajdziesz na żadnej tablicy czy ogłoszeniu, więc nigdy nie było wiadomo co jest dzisiaj i czy warto na to czekać. Można było jechać meleksem do GBP Punta Cana- tam rozrywek było bez liku,natomiast też komary żarły tak strasznie,że nie dało rady posiedzieć tam na dłuższą metę.W ogóle pierwszy raz się spotkałam w hotelu z taka ilością komarów. natomiast dyskoteka zaczynała się bardzo późno o 23,30, nigdy nie dotrwaliśmy tak długo, bo program animacyjny kończył się o 22 więc nie było płynnego przejścia.Basen umiejscowiony dalej od plaży bardzo przyjemny, nie było tam prawie dzieci, można było odpocząć, fajni barmani, tylko nie po to leci się na Dominikanę aby leżeć przy basenie ale plaża przy tych tłumach ludzi byłą nie do przyjęcia.Byli goście Esmeraldy sprzed 2 i 4 lat i byli w szoku do zmian negatywnych jakie zaszły w hotelu, co do owoców morza i co zatłoczenia leżaków i ludzi na plaży. Nigdy więcej takich resortów.

  • Data pobytu: grudzień 2017, podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
2  Dziękujemy, Anett95
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Online Reputati... C, Customer Service , Luxury Bahia Principe EsmeraldaOdpowiedź udzielona 3 stycznia 2018
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

We are seriously committed to the achievement of our guest's satisfaction. Your opinion is one of our top priorities and all feedback from our guests is valued. We are sorry for not being able to fulfill your expectations.

We really hope to consider coming back to this Caribbean paradise in the Dominican Republic to experience the hospitality of our people, the quality of our services and facilities.

Kindest regards,

Victoria Balbuena
Bahia Principe Bavaro Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 1 listopada 2017 z urządzeń przenośnych

Luxury Bahia Principe Esmeralda jest jednym z siedmiu hoteli należącym do resortu Bahia Principe leżącym bezpośrednio przy plaży Playa Arena Gorda. Na terenie całego hotelu oraz w pokojach ogólnodostępne darmowe wifi o szybkości do 1MB ale bardzo stabilne. Cały teren hotelu bardzo czysty i zadbany. Pokoje duże i przestronne z darmowym sejfem i mini barkiem. Poprzez aplikacje Bahia Principe można bez problemu i również za darmo zamówić śniadanie, obiad czy kolacje do pokoju. Można również zapisać się do dowolnej restauracji a'la carte spośród 17 dostępntch. My najchętniej korzystaliśmy z restauracji meksykańskiej TEX-MEX, azjatyckiej TAKARA oraz z brazylijskiej ARRECIFE. Jedzenie bardzo smaczne w całym hotelu. Na śniadania codzienne świeżo wyciskane soki z owoców, szampan, kawior czerwony i czarny oraz wędzony łosoś. Widać że kucharze stają na rzęsach, żeby każdy gość wyszedł zadowolony z restauracji. Jeśli chodzi o alkohole w opcji all inclusive to Jack Daniels, Jim Bean, Chivas Regal, Johnnie Walker Black Label 12 letni, Rumy lokalne Brugal wszystkie odmiany oraz Barcelo a nawet Bacardi. To tu wypiliśmy najlepsze w naszym życiu mojito i margarite. Cały personel dba o zadowolenie gości na każdym kroku przez cały czas pobytu. Jesteśmy zadowoleni z naszego pobytu w Esmeraldzie i chętnie byśmy tam wrócili. Napewno w przyszłości odwiedzimy sieć Bahia Principe.

Data pobytu: październik 2017, podróż z rodziną
1  Dziękujemy, Radek P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Online Reputati... C, Customer Service , Luxury Bahia Principe EsmeraldaOdpowiedź udzielona 2 listopada 2017
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

Thank you for taking the time to post a review of your recent stay at our hotel. We sincerely appreciate all feedback. We are happy to know that you had wonderful memories from your recent vacation in our Luxury Bahia Principe Fantasia
You are welcome to contact us for a next visit to any of our hotels that forms our Bahia Principe Hotels & Resorts family.

Looking forward to welcome you in a heartbeat!

Warmest regards,

Victoria Balbuena
Bahia Principe Bavaro Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 29 października 2017 z urządzeń przenośnych

W Esmeraldzie byliśmy przez dwa tygodnie. Pierwsze wrażenie - fenomenalny, luksusowy hotel wyprzedzający życzenia gości. Przemiła obsługa, all inclusive w prawdziwym wydaniu, pokoje prześliczne i bardzo przestronne, room service na najwyższym poziomie (włącznie z menu poduszek do spania, szerokim wyborem zapachów dostępnych bezpłatnie po zamówieniu u lokaja, a także bezpłatnymi posiłkami z dostawą do pokoju). Wraz z upływem czasu ogarniał nas coraz większy niesmak - barek w pokoju nie był uzupełniany wcale (mimo zapewnień obsługi, kilkukrotnym przypominaniu o dostarczeniu choćby wody - na lodówce oczywiście ogromny napis „barek uzupełniany codziennie”), nagabywanie na plaży przez sprzedawców dóbr wszelkich na porządku dziennym. Największy niesmak pozostawiło jednak spotkanie w tzw. „privilege club” - pod pozorem zwiedzania całego ośrodka zostaliśmy wręcz zaciągnięci do pokoju pełnego sprzedawczyków najgorszego sortu, którzy przez godzinę opowiadali nam o wątpliwych zaletach klubu, do którego dołączenie kosztuje zaledwie 28 tysięcy złotych za rok. Przy próbie opuszczenia pokoju zostaliśmy poinformowani, że przy rejestracji podpisaliśmy zgodę na zajęcie nam godziny czasu, której niedotrzymanie będzie skutkowało karą pieniężną. Jak na taką kategorię hotelu, tego rodzaju sytuacja absolutnie nie powinna mieć miejsca i skutecznie zniechęciło nas do odwiedzenia sieci Bahia Principe w przyszłości.

Data pobytu: czerwiec 2017, podróż z rodziną
4  Dziękujemy, Alicja W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Online Reputati... C, Customer Service, Luxury Bahia Principe EsmeraldaOdpowiedź udzielona 30 października 2017
Tłumaczenie Google

Dear Alicja,

We cannot tell you how sorry we are for any inconvenience you may have experienced during your recent stay with us. Please rest assured that your observations have been taken in the highest consideration and shared with the General Management of our Resort in order to analyze the points you mentioned.

It is our sincere hope to have the opportunity to welcome you again in the near future in any of our Bahia Principe Hotels & Resorts, and demonstrate that our commitment is towards our beloved guests as our main goal is to achieve their complete satisfaction.

Looking forward to hearing from you before your next visit so that we can take care of all the details prior your arrival…

Kindest Regards,

Victoria Balbuena
Bahia Principe Bavaro Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 26 maja 2017

Tento hotel je jednak skvele umisten, na plaz opravdu maly kousek, pisu to s ohledem na velky resort, pokoje jsou v karibskem stylu nadherne , vkusne vybavene, krasne slunne pokoje, vzdy s balkonem a moznost posezeni, uzasne postele, king size, prekrasna, prostorna koupelna, denne doplnuji hygienicke prostredky stejne tak i minibar, AC pekne frci, zadny hluk, vyber z nekolika restauraci, a uplne uzasny vyber pokrmu, od snidane az po veceri, tezko odolat teto nabidce, stejne tak je i siroka nabidka napoju, alko i nealko, cistota jak v hotelu tak vsude v celem resortu uplne na jednicku! Nekonecne dlouha a uzasna plaz, palmy, tyrkysove more a hodne slunicka,
Tento hotel doporucuji narocnym klientum, nebudou zklamani!!! My jsme si uzili bajecnou dovolenou ve skutecnem raji!!!

  • Data pobytu: czerwiec 2016, podróż z ukochaną osobą
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, karibik4
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AdrianaPeguero, Customer Service , Luxury Bahia Principe EsmeraldaOdpowiedź udzielona 27 maja 2017
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

We are proud to know that you were delighted with our services met all your expectations. We greatly appreciate you recommend our Luxury Bahia Principe Esmeralda Don Pablo Collection for anyone seeking a great holiday.

We will be delighted to cater you once again to enjoy our excellent food, as well as our great grounds and facilities.

Kind regards,

Victoria Balbuena
Bahia Principe Bavaro Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 6 kwietnia 2017

Piękny hotel przy samej plaży. Obsługa rewelacyjna.
We wrześniu w porównaniu do pozostałych części resortu było niewielu gości. Bywały wieczory kiedy o godzinie 22.0 byliśmy jedynymi gośćmi w lobby barze, rewelacyjni i przesympatyczni barmani po 2 dniach wiedzieli jakie są nasze ulubione drinki, i jak tylko zasiadaliśmy przy stoliku podawali na najlepsze mohito pod słońcem:) Atutem Esmeraldy jest fakt iż goście mogą korzystać z restauracji, barów i basenów pozostałych części resortu Gran Bahia Principe, z wyłączeniem części Ambar, podobnie goście Ambar, mieli do dyspozycji cały resort z poza Esmeraldą. Goście pozostałych części resortu nie mogli korzystać z restauracji i basenu w Esmeraldzie dzięki temu panował tam spokój, nie było kolejek w barze i restauracji. Na ternie Esmeraldy przy basenie i lunch barze na powietrzu rozbrzmiewa karaibska muzyka, w porównaniu przy basenie w części Bavaro jest tłok, gra hałaśliwa muzyka, na plaży trwają animacje, nie ma miejsca na spokój i relaks.
Jeżeli po pewnym czasie taki spokój przeradza się w nudę, można rozłożyć się na plaży w części Bavaro, korzystać z tamtejszego basenu, jeść tam posiłki i spędzać wieczory w gwarnym i pełnym urlopowiczów lobby Bavaro.

  • Data pobytu: wrzesień 2016, podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Aleksandra Ł
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AdrianaPeguero, Customer Service , Luxury Bahia Principe EsmeraldaOdpowiedź udzielona 8 kwietnia 2017
Tłumaczenie Google

Dear Guest,

It is a pleasure to read that everything in Luxury Bahia Principe Esmeralda Don Pablo Collection was perfect for a memorable anniversary and to create and awesome vacation.

We hope you will be willing to give us the opportunity to welcome you once again to experience the hospitality of our people, the quality of our services and facilities.

Kind regards,

Adriana Peguero
Bahia Principe Bavaro Resort

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji