Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (7 620)
Filtruj recenzje
7 620 wyniki
Oceny podróżnych
1 836
2 537
1 625
849
773
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 836
2 537
1 625
849
773
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 7 620 recenzji
Zrecenzowano: 27 marca 2019

Byłyśmy w hotelu od 9 do 22 stycznia 2019.Teren hotelu bardzo ładny: dużo zieleni, bardzo czysty i bardzo rozległy. Po terenie hotelu kursują meleksy. Pokoje trzeba wybierać zależnie czy zależy nam na bliskości plaży, czy głównej restauracji. Śniadania i kolacje są tylko w głównej restauracji, obiad można zjeść także w restauracji blisko plaży ( też jest bufet). Recepcja i bary czyste. Trochę gorzej wypada restauracja, przede wszystkim serwetki na stołach, niestety często poplamione, podobnie krzesła. Obsługa bardzo miła, uczynna i szybko obsługująca, zawsze uśmiechnięta. Jedzenie dobre, duży wybór choć codziennie to samo. Trzeba po prostu brać po kilka dań codziennie innych bo inaczej się znudzi. Są mięsa, ryby, małże, dużo sałatek i surówek. Spory wybór ciast, lody. Rano naturalne soki. Do wszystkich posiłków owoce. Do obiadów i kolacji nie ma gorących napoi ale jest wrzątek więc jeśli ktoś ma swoją herbatę lub kawę oraz kubeczek to może sobie zrobić coś do picia, podawane są wina, woda i kilka rodzajów napoi. W barach podają przede wszystkim rum i drinki na jego bazie ale można poprosić o zrobienie dowolnego drinka z alkoholi, które posiadają a wybór jest spory. Na terenie hotelu bez problemu przez całą dobę można wymienić walutę co jest wygodne (nie warto wymieniać dużo od razu). Kurs jest na całej Kubie właściwie taki sam (1 euro=1 cuc). Napiwki są mile widziane choć nie wymuszane (na pewno przyspieszają obsługę). Największą radość sprawiło kelnerce w restauracji podarowanie jej wiśni w czekoladzie. Wycałowała nas a kiedy następnego dnia przyszłyśmy na kolację czekał na nas stół z bukietem kwiatów w wazonie i posypany płatkami kwiatów oraz dwoje kelnerów zapraszających nas od progu restauracji. Bardzo żałowałyśmy, że miałyśmy tylko jedno opakowanie. Na terenie hotelu są dwa baseny (jeden cichy bliżej recepcji drugi bliżej plaży z animacjami i muzyką), czyste z dużą ilością leżaków, których nigdy nie brakowało. Jest kilka barów. Miałyśmy pokój w budynku nr. 20 obok głównej restauracji (na pierwszym piętrze). Trochę obawiałyśmy się na początku czy nie będzie głośno ale okazało się, że niepotrzebnie. Pokój to na pewno nie 4 gwiazdki np. hiszpańskie ale nie było źle. Co prawda była odpadająca częściowo futryna przy drzwiach, fugi w łazience kiepsko położone, przez pierwszy dzień nie chciały zamykać się drzwi do łazienki ale ponieważ nie zamykałyśmy balkonu jak trochę wyschły to same się naprawiły i zapach wilgoci też po jednym dniu zniknął. Klimatyzacji nie używałyśmy bo wolałyśmy otwarte drzwi balkonowe. Materace na łóżkach bardzo wygodne. W pokoju miałyśmy ekspres do kawy, żelazko i deskę do prasowania. Nie wiem czy wszystkie pokoje mają takie samo wyposażenie. Jeśli chodzi o czystość w pokojach to można mieć zastrzeżenia pomimo, że Pani sprzątała codziennie. Ręczniki wymieniane na życzenie, podobnie uzupełniany żel i szampon ale wystarczyło poprosić i Pani dawała. Pościel przez dwa tygodnie nie była wymieniana, ale nam to nie przeszkadzało (w domu też nikt nie wymienia co kilka dni pościeli). Pogoda była bardzo ładna (tylko jeden raz padał deszcz), było ciepło (24-28 stopni w cieniu) choć prawie cały czas wiało. Po półwyspie Varadero kursuje piętrowy autobus turystyczny. Bilet kosztuje 5 cuc i można na niego jeździć cały dzień (wsiadać i wysiadać ile razy ktoś chce) Warto pojechać zobaczyć ,,Marinę", kilka sklepów i standard taki bardziej europejski. Na pewno warto wybrać się na koncert BUENA VISTA SOCIAL CLUB I PRZYJACIELE. Byłyśmy też na wycieczce w Hawanie oraz Trynidadzie i Cienfuegos. Na pewno klimatyczne i pełne uroku ale niesamowicie zniszczone. Jesteśmy bardzo zadowolone z urlopu ale drugi raz nie wybrałybyśmy się.
Są takie miejsca gdzie chętnie wróciłabym jeszcze raz, Kuba do nich nie należy.

Wskazówka dotycząca pokoi: Budynki koło głównej restauracji i cichego basenu są daleko od oceanu. Wydaje mi się, że jest ciszej. W pokojach na piętrze mniej wilgoci.
Termin pobytu: styczeń 2019
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
1  Dziękujemy, mariabP8959PF
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: rrssBDcuba, General Manager, Memories Varadero Beach ResortOdpowiedź udzielona 27 marca 2019
Tłumaczenie Google

Dear mariabP8959PF,

Thank you very much for selecting Memories Varadero as host to your holidays.

Thank you for sharing your recent experience. Please know that your great 4/5 circle review is greatly appreciated by all of us.

Allow me to let you know that we work very hard in order to always exceed your expectations and I am truly happy to know that we have achieve this by providing you with attention to detail, unique service, and staff members that are truly dedicated to serving. Thank you for your shout out to the great variety of food we are offering.

Know that your high recommendations to other travelers are highly important to us and that it will always be a pleasure to welcome you.

Yours sincerely,
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 marca 2019

Plusy: teren hotelu, ładne baseny, dobre jedzenie, porządny all inclusive, animacje.
Przeciętne: plaża, obsługa.
Minusy: pokoje- wprawdzie duże, podobnie jak łazienki, ale w większości nadające się do generalnego remontu.

Wskazówka dotycząca pokoi: Drugie lub pierwsze piętro- pokoje są bardziej słoneczne, a przez to mniej grzyba i wilgoci.
Termin pobytu: marzec 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Krzysztof S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: PRbluediamond, General Manager, Memories Varadero Beach ResortOdpowiedź udzielona 19 marca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Krzysztof S,

Thank you very much for selecting Memories Varadero as host to your holidays.

Thank you for sharing your recent experience. Please know that your great 4/5 circle review is greatly appreciated by all of us.

We are happy to know that you enjoyed our aninmation as well as the food served in our restaurants and buffets

Know that your high recommendations to other travelers are highly important to us and that it will always be a pleasure to welcome you for a swim in our lovely pools

Yours sincerely,
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 lutego 2019

Ogólnie wyjazd zaliczam do udanych, bo większość dnia spędzałam na plaży czy też na wycieczkach fakultatywnych, ale na drugi raz wybrałabym inny hotel.
Plusy:
-ładny, zadbany, duży ogród
-na pierwszy rzut cały obiekt wygląda bardzo okazale
-ładna plaża, kolor wody super
-możliwość wypożyczenia kajaków, katamaranu , rowerków na plaży
-duże, czyste baseny, w których przez prawie cały dzień są animacje
-2 basenowe bary
-plus dla Pań sprzątających, przynajmniej w naszym budynku się starały
-szybkie zakwaterowanie
-restauracja ala carte- byliśmy w japońskiej i kubańskiej- polecam
-animacje- ekipa się stara

Minus:
- pokój- po jednym dniu się do niego przyzwyczailiśmy, natomiast na wejściu byłam lekko zszokowana- popękana wanna, zaredzewiałe baterie, brudne kotary, wszędzie kurz, lodówka tak zagrzybiała, że nawet z niej nie korzystaliśmy- po rozmowach z innymi gośćmi dowiedzieliśmy się ze to norma, więc nie zmienialiśmy pokoju, bo był blisko plaży a na tym nam zależało
- jedzenie w stołówce- monotonne, mały wybór mięs, wszystko zimne
- mała stołówka, ciężko znaleźć miejsce w godzinach szczytu, kelnerzy nie nadążają z podawaniem wody, sztućców, długie kolejki po dania robione "na żywo"
-leżaki na plaży- za mało na taką ilość gości plus ciężko jest znaleźć jakiś, który nie jest uszkodzony
- czasem brak ciepłej wody ( u nas przez 2 dni)
-często brak plastikowych kubków, brak niektórych drinków
-minus dla obsługi snack barów, trzeba czekać 15 min, aż ktoś podejdzie po zamówienie nawet, gdy nie ma klientów, często mimo całego menu były tylko frytki i hamburger

Termin pobytu: luty 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Agnieszkaa85
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Director_General2018, General Manager, Memories Varadero Beach ResortOdpowiedź udzielona 3 marca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Agnieszkaa85,

We would like to thank you for the opportunity to host you in our resort.

Firstly, we are glad to hear that you were able to have a pleasant stay due to our lovely beach.

It is of great importance for us to hear the opinion from our guests in order to identify areas of improvement and continue enhancing your experience. We have shared all your concerns with the management, in special regarding the the rooms because what you describe is not what we are used to hear about our services.

Please be sure that we will take necessary measures in order to keep the high quality and standard we have.

One more time sorry for not exceeding your expectations and please come back soon for us to be able to do it, we guarantee you that can do it.

Warmest regards,
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 lutego 2019

Warunki jak na wypoczynek słaby, pokoje nie pierwszej świeżości.Drzwi balkonowe zamykane na łańcuszek bo zamek był zepsuty, brudne zasłony, porwane ręczniki plażowe. Na plus można zaliczyć bogatą ofertę występów artystycznych.

Termin pobytu: styczeń 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Grze D
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Director_General2018, General Manager, Memories Varadero Beach ResortOdpowiedź udzielona 12 lutego 2019
Tłumaczenie Google

Dear Grze D,

Thank you for choosing Memories Varadero for your holiday in the first place and for taking the time to gove us a feedback on your stay.

We are sorry to hear that you must have faced some issues while staying with us. We want to aplogize for the problems when trying to open the balcony door.

We hope that the wide range of artistic performances will lead you back to the resort to give us a second chance on the rooms.

Have a great day
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Hotel na przyzwoitym poziomie, czysto i sprzątane. Jest to bardzo duży kompleks z basenami, ogromna restauracja, dużo barków , mnóstwo zieleni, obsługa bez zarzutów. Jedyny minus to internet , który mimo kupionej karty rzadko dostępny ze względu na ilość chętnych

Termin pobytu: luty 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Ostra2014
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Director_General2018, General Manager, Memories Varadero Beach ResortOdpowiedź udzielona 9 lutego 2019
Tłumaczenie Google

Dear Ostra2014,

Thank you for your kind words.

We try to make everyones vacation as special as we can. That we were able to meet you expectations makes us proud. Thank you for your kind words to our staff. Please note that your comments are really important to us.

We will work on the connection with the Wifi.

Thank you for choosing Memories Varadero in the first place.

We hope to see you back any time soon.

With kind regards
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji