Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (7 615)
Filtruj recenzje
7 615 wyniki
Oceny podróżnych
1 837
2 535
1 625
847
771
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 837
2 535
1 625
847
771
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 7 615 recenzji
Zrecenzowano: 28 lutego 2019

Ogólnie wyjazd zaliczam do udanych, bo większość dnia spędzałam na plaży czy też na wycieczkach fakultatywnych, ale na drugi raz wybrałabym inny hotel.
Plusy:
-ładny, zadbany, duży ogród
-na pierwszy rzut cały obiekt wygląda bardzo okazale
-ładna plaża, kolor wody super
-możliwość wypożyczenia kajaków, katamaranu , rowerków na plaży
-duże, czyste baseny, w których przez prawie cały dzień są animacje
-2 basenowe bary
-plus dla Pań sprzątających, przynajmniej w naszym budynku się starały
-szybkie zakwaterowanie
-restauracja ala carte- byliśmy w japońskiej i kubańskiej- polecam
-animacje- ekipa się stara

Minus:
- pokój- po jednym dniu się do niego przyzwyczailiśmy, natomiast na wejściu byłam lekko zszokowana- popękana wanna, zaredzewiałe baterie, brudne kotary, wszędzie kurz, lodówka tak zagrzybiała, że nawet z niej nie korzystaliśmy- po rozmowach z innymi gośćmi dowiedzieliśmy się ze to norma, więc nie zmienialiśmy pokoju, bo był blisko plaży a na tym nam zależało
- jedzenie w stołówce- monotonne, mały wybór mięs, wszystko zimne
- mała stołówka, ciężko znaleźć miejsce w godzinach szczytu, kelnerzy nie nadążają z podawaniem wody, sztućców, długie kolejki po dania robione "na żywo"
-leżaki na plaży- za mało na taką ilość gości plus ciężko jest znaleźć jakiś, który nie jest uszkodzony
- czasem brak ciepłej wody ( u nas przez 2 dni)
-często brak plastikowych kubków, brak niektórych drinków
-minus dla obsługi snack barów, trzeba czekać 15 min, aż ktoś podejdzie po zamówienie nawet, gdy nie ma klientów, często mimo całego menu były tylko frytki i hamburger

Termin pobytu: luty 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Agnieszkaa85
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Director_General2018, General Manager, Memories Varadero Beach ResortOdpowiedź udzielona 3 marca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Agnieszkaa85,

We would like to thank you for the opportunity to host you in our resort.

Firstly, we are glad to hear that you were able to have a pleasant stay due to our lovely beach.

It is of great importance for us to hear the opinion from our guests in order to identify areas of improvement and continue enhancing your experience. We have shared all your concerns with the management, in special regarding the the rooms because what you describe is not what we are used to hear about our services.

Please be sure that we will take necessary measures in order to keep the high quality and standard we have.

One more time sorry for not exceeding your expectations and please come back soon for us to be able to do it, we guarantee you that can do it.

Warmest regards,
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 lutego 2019

Warunki jak na wypoczynek słaby, pokoje nie pierwszej świeżości.Drzwi balkonowe zamykane na łańcuszek bo zamek był zepsuty, brudne zasłony, porwane ręczniki plażowe. Na plus można zaliczyć bogatą ofertę występów artystycznych.

Termin pobytu: styczeń 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Grze D
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Director_General2018, General Manager, Memories Varadero Beach ResortOdpowiedź udzielona 12 lutego 2019
Tłumaczenie Google

Dear Grze D,

Thank you for choosing Memories Varadero for your holiday in the first place and for taking the time to gove us a feedback on your stay.

We are sorry to hear that you must have faced some issues while staying with us. We want to aplogize for the problems when trying to open the balcony door.

We hope that the wide range of artistic performances will lead you back to the resort to give us a second chance on the rooms.

Have a great day
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 8 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Hotel na przyzwoitym poziomie, czysto i sprzątane. Jest to bardzo duży kompleks z basenami, ogromna restauracja, dużo barków , mnóstwo zieleni, obsługa bez zarzutów. Jedyny minus to internet , który mimo kupionej karty rzadko dostępny ze względu na ilość chętnych

Termin pobytu: luty 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Ostra2014
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Director_General2018, General Manager, Memories Varadero Beach ResortOdpowiedź udzielona 9 lutego 2019
Tłumaczenie Google

Dear Ostra2014,

Thank you for your kind words.

We try to make everyones vacation as special as we can. That we were able to meet you expectations makes us proud. Thank you for your kind words to our staff. Please note that your comments are really important to us.

We will work on the connection with the Wifi.

Thank you for choosing Memories Varadero in the first place.

We hope to see you back any time soon.

With kind regards
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 stycznia 2019

Przygotuj się, że jesteś na Kubie a wszystko będzie świetnie! Obiekt duży, jest gdzie spacerować. Przez teren hotelu, wśród zieleni dochodzi się do pięknej, piaszczystej plaży. Klimatyczne parasole, bar na plaży z fajnymi drinkami - charakterystyczna dla filmów o Karaibach - szopa:) . Uśmiechnij się- tam ludzie na prawdę nie mają wiele a z radością się tym dzielą z Tobą. Tak życzliwych , pozytywnych ludzi nie spotkałam nigdzie indziej (no może w południowych Chinach).
Pokój przestronny, wygodne wielkie łóżko, łazienka sprzątana co dzień, klimatyzacja wydajna. Wzięłam, pomna gdzie jadę, baterię cifów, domestosów, gąbek etc. i nic nie użyłam. Hotel i przestrzeń hotelowa czysta i schludna choć znać ząb czasu. Niczego nam nie brakowało. Drinki- REWELACJA! Na świeżych owocach i mleku kokosowym, bajka. Tak, jak na ten region przystało. Woda cieplutka, leżaki zawsze dostępne czy przy basenach, czy na plaży Baseny świetne, czyste, drink bar w basenie - fajna sprawa. Jeść, pić, tańczyć i odpoczywać. Spod hotelu autobus do centrum VARADERO. Warto wybrać się nim wzdłuż półwyspu i do miasteczka. Bezpiecznie i wszędzie z uśmiechem. Byliśmy w styczniu.
Warto wziąć kilka mydeł, długopisów, zeszytów, słodyczy- pozostawiać w pokoju dla pań sprzątających. My zostawialiśmy co dzień jakiś drobiazg, który tam, gdzie praktycznie nie ma nic, był bardzo ważny. Na koniec znaleźliśmy w pokoju listy od owych Pań z podziękowaniami i informacjami, że modlić się będą za nas i nasze dzieci:)

Wskazówka dotycząca pokoi: Weź ze sobą drobiazgi dla obsługi: art. piśmienne, mydła, szampony nawet miniaturki.
Termin pobytu: luty 2018
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, 695agnieszkak
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Director_General2018, General Manager, Memories Varadero Beach ResortOdpowiedź udzielona 30 stycznia 2019
Tłumaczenie Google

Dear 695agnieszkak,

Thank you very much for selecting Memories Varadero as host to your holidays.

Thank you for sharing your recent experience. Please know that your great 5/5 circle review is greatly appreciated by all of us.

Allow me to let you know that we work very hard in order to always exceed your expectations and I am truly happy to know that we have achieve this by providing you with attention to detail, unique service, and staff members that are truly dedicated to serving.

Know that your high recommendations to other travelers are highly important to us and that it will always be a pleasure to welcome you.

Yours sincerely,
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 czerwca 2018

Piekny hotel, dbalosc o klienta na kazdym kroku. Swietne jedzenie. Restauracje tematyczne b.dobre. Program rozrywkowy wspanialy.Ma plazy czysciutko. woda w oceanie ciepla. piekne otoczenie. Za niewielka cene taksowka do Hawany razem z przewodnikiem. Piekny kraj, sympatyczni ludzie, mimo powszechnej biedy. Bezpiecznie.

Termin pobytu: maj 2018
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Anna P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Director G, Manager, Memories Varadero Beach ResortOdpowiedź udzielona 21 czerwca 2018
Tłumaczenie Google

Dear Anna P,

Thank you very much for selecting Memories Varadero as host to your holidays.

Thank you for sharing your recent experience. Please know that your great 5/5 circle review is greatly appreciated by all of us.

Allow me to let you know that we work very hard in order to always exceed your expectations and I am truly happy to know that we have achieve this by providing you with attention to detail, unique service, and staff members that are truly dedicated to serving.

Know that your high recommendations to other travelers are highly important to us and that it will always be a pleasure to welcome you.

Yours sincerely,
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji